Питане-Съвет предни Амортесьори?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 318ис
Мечтае да кара: //М-Без Значение

Питане-Съвет предни Амортесьори?

Мнение от guns3 » 01 Сеп 2010, 19:35

Колеги имам едно питане относно предни амортесьри??
Ситуацията е следната-Колата ми е 318ис Купе 93год.- Преди месеци Смених Задни амортесьори и сложих SACHS,едновременно със това смених и пружините и сложих 4 Чисто нови Weitec 30/15. А сега искам да купувам и предни амортесьри-но искам да са Регулируеми защото зимата колата ми идва малко ниска и ми се ще през този сезон от годината да я повдигам малко нагоре!! Дайте съвет дали ще стане работата при условие че отзад съм със стандартни амортесьори и има ли значение че пружините ми са 30/15 и т.н???? Давайте идей и съвети за Марки и Цени,и дали изобщо ще стане работата???
Благодаря Предварително!!! :)

младши ентусиаст
Аватар

Re: Питане-Съвет предни Амортесьори?

Мнение от BMX » 01 Сеп 2010, 20:09

Здравей,
Амортесьорите служат за демпфиране на трептенията, с тях не се регулира просвет!!! Т. нар. регулируеми амортесьори се регулират по отношение на твърдостта, но това не оказва влияние на просвета. Ако искаш да променяш просвета минаваш на регулируеми коиловъри, или използваш разни подложки и прочие със сегашните пружини, или сменяш самите пружини. Вариант е също въздушно окачване. Дано тази информация да те ориентира какво да търсиш!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 01 Сеп 2010, 21:16

правиш като мен
аз зимата слагам 15-ки с нормално окачване - предимствата вмето 1- зимна 17-ка си взимам 4 нови зимни 15
колата си ми е по-висока
а и зимата не ти трябва трърдо и ниско окачване
аз карах малко с коиолвара зимата и бях като снегорин - преебах си ножа на бронята и сумати пъти оставах по коремче :mhihi: щото наще пътища са едни чисти особено около блоковите пространства
стопи ли се снега и стане над 8-10 градуса си слагам коиолвъра и 17-ките и всичко си е ок
снямата ми отнема около 30 мин до 1 час (сави кои е около мен :mhihi: )
нямаш реглажи нямаш нищо
отпред са ти 12 бола отзад 4 и това е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 02 Сеп 2010, 20:31

BMX написа:Здравей,
Амортесьорите служат за демпфиране на трептенията, с тях не се регулира просвет!!! Т. нар. регулируеми амортесьори се регулират по отношение на твърдостта, но това не оказва влияние на просвета. Ако искаш да променяш просвета минаваш на регулируеми коиловъри, или използваш разни подложки и прочие със сегашните пружини, или сменяш самите пружини. Вариант е също въздушно окачване. Дано тази информация да те ориентира какво да търсиш!

Колега Прав си че така както си го мислех няма да стане!! Може би въпроса ми е малко неуместен но по принцип тези регулируеми коиловъри само Комплект (предни и задни) ли се продават или мога да си купя само за отпред-или и това не е удачен вариант!!!! :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 02 Сеп 2010, 21:22

можеш и само предни да си поръчаш.
с окачване ли ниско си снегорин,,,,колата с 15-ки става зле гр,,,на.
та аз повече опирах с 15-ките от колкото с 17-ки.
темата ти е- Съвет за предни Амортесьори-зави си колко кеш ти се дава за бимата :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 02 Сеп 2010, 22:46

fedoracore написа:можеш и само предни да си поръчаш.
с окачване ли ниско си снегорин,,,,колата с 15-ки става зле гр,,,на.
та аз повече опирах с 15-ките от колкото с 17-ки.
темата ти е- Съвет за предни Амортесьори-зави си колко кеш ти се дава за бимата :mhihi:

Колега наистина ставам снегорин със 15ките. И за това искам зимата малко да я повдигам за да може да се кара по нормално!!! По принцип до сега не съм пестил пари по колата,и сега няма да го направя и за това ме интересуват ориентировъчни цени!!! :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMX » 03 Сеп 2010, 9:23

Започни търсенето от спонсорите на форума:
viewforum.php?f=63

Виж в eBay също. Най-добрият вариант е да си вземеш комплект коиловъри и да продадеш сегашното си окачване (стига да можеш да си го позволиш). Със сигурност ще намериш коиловъри само за отпред, но с комплекта ще можеш да я регулираш цялата както ти харесва. А комплекта не излиза много по-скъпо от това да купиш предни само.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 03 Сеп 2010, 9:41

BMX написа:Започни търсенето от спонсорите на форума:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewforum.php?f=63

Виж в eBay също. Най-добрият вариант е да си вземеш комплект коиловъри и да продадеш сегашното си окачване (стига да можеш да си го позволиш). Със сигурност ще намериш коиловъри само за отпред, но с комплекта ще можеш да я регулираш цялата както ти харесва. А комплекта не излиза много по-скъпо от това да купиш предни само.

били споделил колко ще я вдигне с коиолварите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от guns3 » 19 Сеп 2010, 14:51

Благодаря за Съветите колеги!!!
Поздрави!!! :)

Потребител
Аватар

Мнение от Zenon » 22 Сеп 2010, 20:03

Колега и аз да се кажа, съвета, тъй като твоят случай е точно като моят:)
И аз преди година сложих отзад Сакс. Тъй като опред преди това бях с Monroe, които возят доста твърдо, реших да ги сменя. Избора ми се смени няколко пъти, като накрая се спрях между Сакс/Буге. Моят майстор каза че като цяло Сакс по-добре се справяли на дупките, а и ги сложих тях, защото и задните ми бяха такива и съм доволен от тях. Иначе и те са твърдички, сравнено със старите, но наистина дупките се усещат много по-леко. И аз исках такива регулируеми и има такива, които имат режим спортно/комфортно каране, но цените са в пъти тези на Сакс-а. А и не виждам смисъл да се набива 1000 и повече лв. в амортисьори, които я изкарат я не 100 000км. Колкото и да се добри и скъпи, не вярвам да има такива, които да издържат дълго на БГ път.
Иначе и аз имах твоят проблем и го реших лесно, сложих по-високи гуми, които ми вдигнаха колата с 11мм и сега съм много доволен, защото на тези бабунки и легнали полицаи, на които задирах преди, сега не задирам:) Отделно като с тези гуми, съответно и разстоянието между джантата и асфалта се увеличи и возията стана усезаемо по-мека, имах чувството че бях сменил тампоните навсякъде, а не гумите:)
Успех с избора:)

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 23 Сеп 2010, 9:44

Във форума продават Койл оувъри за 400лв. предни и задни (мисля че Бабуна продаваше).. Цъкни на магазини :yes:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 23 Сеп 2010, 10:04

Абе ще си дойдеме на думата за по високи гуми :D
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

Назад към E36