Запалката отказа?
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Запалката отказа?
Имам едно запитване за запалката на колата (BMW Е34 520i биндзин
) която доскоро работеше ама ся нещо отказа някои може ли да даде акъл от какво евентуално може да е.Да знам какво да турся, а бушоните сички са ми здрави.

- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Re: Запалката отказа?
да не би самата запалка да е изгоряла???иначе отзад запалаката има букса зад барчето,но да се е измъкнала не вярвам провери си бушоните хубаво,някакви миризми на изгорели кабели???
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
_65536_kb_sec_ написа:И как по конкретно отказа само не разбрах
Ами натискаш и чакаш да изключи та да си запалиш цигара примерно, е да ама при мен ще станеш непушач от чакане.
- .:BENZINO:.
- ентусиаст
-
- Кара: вана Чайка
моята също отказа,но по принцип съм непушач и вече ме преболява
Сега сериозно-моята отказа след като включвах няколко пъти китайския трансмитер за mp3 и си мисля че нещо той е прецакал
Бушона не е изгорял,или самата запалка да е капалдъ или гнездото

- golov_bg
- ентусиаст
-
ако ви се намира пробник(пробна лампа)вижте кое се губи в запалката + или - в средата е +,стените на запалката са -!закачате пробника някъде по купето или на маса и бъркате като гледате да не допрете и стените едновремемно,ако светне + има,щом има + местите - на пробника на стената на запалакта и пак мерите ако не светене се е изгубил -,а ако светне и имате в запалката + и - Честито запалаката ви работи проблема е другаде
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Наплюнчваш си пръста и бъркаш вътре
ако има ток ще разбереш
Сега сериозно:
Ако извадиш пепелника, няма ли да има достъп до клемите на запалката? И да се откачат и да се мери от тях, защото бъркането с кабелчета в цокъла на запалката си е 99% вероятност за късо.
Поздрави,
Д

Сега сериозно:
Ако извадиш пепелника, няма ли да има достъп до клемите на запалката? И да се откачат и да се мери от тях, защото бъркането с кабелчета в цокъла на запалката си е 99% вероятност за късо.
Поздрави,
Д

- golov_bg
- ентусиаст
-
http://www.thispay.com/catalog/images/uploads/m1129.jpg имам предвид не с кабелчета(ако си по внимателен и с тях става иска се малко по стегнати ръце)а с това първото 1лв.е и после и другаде ще ти свърши работа,второто е с метален корпус тогава вече става беля
- georgipass
- младши ентусиаст
-
- Кара: E38 M62B44TU
- Мечтае да кара: Сбъднах си мечтата
- Детайли за колата: DF85926

- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
georgipass написа: ...
Еми имаш два варианта.
И двата започват с вадене на средната конзола

Първия вариант е да проследиш къде отива кабела и да откриеш защо няма ток.
Втория вариант е, ако не успееш да проследиш кабела, просто да го клъцнеш и да го вържеш към предната запалка.
Апропо, аз вече вадя цялата средна конзола за 5 минути.

Смятай колко пъти съм я вадил вече

Поздрави,
Д

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
ddddk написа:georgipass написа: ...
Еми имаш два варианта.
И двата започват с вадене на средната конзола![]()
Първия вариант е да проследиш къде отива кабела и да откриеш защо няма ток.
Втория вариант е, ако не успееш да проследиш кабела, просто да го клъцнеш и да го вържеш към предната запалка.
Апропо, аз вече вадя цялата средна конзола за 5 минути.до скоро ми трябваха цели 15 минути
![]()
Смятай колко пъти съм я вадил вече![]()
![]()
![]()
![]()
Поздрави,
Д
Дамянски, при мене на 15-тата минута таблото е излетяло от колата, жабки централни конзоли и климатроника ме гледа умно отдолу

Сега наистина сериозно - вместо да се гледате умно и със запалката, първо провери ВСИЧКИ бушони много внимателно. После си виж самата запалка дали нагревателя дали не е прекъснал. Други варианти не ми идват на прима виста, освен да не би да се е измъкнала буксата на запалката.

Проблема е локализиран
Оказа се моя по - стара грешка а именно една бяла букса( която съм забравил да закача ) с два кабела, но след вещата намеса на Игор за което му благодаря проблема е решен.
Благодаря също и на всички които се опитаха да помогнат

Оказа се моя по - стара грешка а именно една бяла букса( която съм забравил да закача ) с два кабела, но след вещата намеса на Игор за което му благодаря проблема е решен.
Благодаря също и на всички които се опитаха да помогнат

- sme666ko
- Алфа Въшкар
-
- Кара: ч
- Мечтае да кара: Countach през 80-те
Здравейте, колеги! Ще използвам темата да споделя моя проблем. Вчера, след като за пореден път ми се наложи да включа едно компресорче (ор'гинално е) в запалката, тя взе че отказа. Проверих бушона - беше изгорял. Имам едни китайски боклуци, взех най-големия - 25А и го боднах, пробвах запалката - нищо. Тръгнах да го махам и се разпадна вътре. Извадих го и пробвах с друг, пак китаец, само че точно го допрях до пластинките и запознаха да излизат искри и го махнах. Някакви идеи и препоръки да ми дадете? Извинявам се ако въпроса ми е тъп, тепърва навлизам в техническата част 

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2