Моля за малко помощ

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Новини
Аватар

Моля за малко помощ

Мнение от Новини » 29 Ное 2005, 2:19

Проблем с температурата.
316-ката загрява твърде бавно ми се струва. Може и половин час да съм я карал и пак не духа кой знае колко топло от парното. Температурата просто катери едвам едвам.

Двете възможности са ясни - термостат или вискосъединителя на перката обаче как да разбера кое от двете е?

Помагайте, колеги ;)

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 29 Ное 2005, 4:38

еееее Асенчо-сан.смени термостата ве ;)
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 29 Ное 2005, 8:28

моя вискосъединител като се счупи - перката се въртеше но сравнително бавно (това за жалост трудно се вижда с просто око) и като вкарам 2-3 пръста между "спиците" се спираше на ръка :arrow: точно с ръка не е уместно да пробваш но вземи нещо което да се чупи сравнително лесно (от сорта на клечка за зъби само че по-дълго) и пробвай да спреш перката - ако спре лесно значи виското е чао.... другото което трябва да се провери е на угасен двигател дали има луфтове във виското - демек дали се клати насам натам...
ако се окаже че е здраво е добре да се провери при каква температура зацепва (ако е в изправност и не е зацепен - се спира лесно с ръка, ако е зацепен - не може, или поне е толкоз трудно че си рискуваш пръстите)

когато термостат-а отвори пълни вътрешния кръг с вода - разбира се че е отворил като стиснеш някой маркуч от вътрешния кръг - ако е топъл и твърд (как звучи само :mhihi: :mhihi: ) значи тече вода по него - демек термостат-а е отворил - прайш една бърза сверка със стрелката на температурата и така разбираш дали отваря и ако да, кога точно отваря термостат-а ! номера с тенджерата се оказа не много ефикасен (:

Назад към E30