Дарукар-Най добрите Специалисти ама друг път :(

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Дарукар-Най добрите Специалисти ама друг път :(

Мнение от niksana » 14 Сеп 2010, 12:24

Веднъж стъпих в Дару Кар .... за една диагностика 80 лева. Излезе развален дебитомер, при тях цената му е 1200 лв. Купих нов дебитомер от колега във форума срещу 500лв. Колата пак беше спъната ... в последствие се оказа скъсана жица от снопа към дебитомера ... правете сметка какви разбирачи са. Който има нервите и парите нека ходи. Аз втори път там няма да стъпя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от e87 120d » 14 Сеп 2010, 13:21

Аз имах същия проблем колата спъната. Отивам в Дару за диагностика - готово имаш проблем със смукателен колектор ОК, след смяната на цена от 880 лева без труда същата работа. Диагностика втори път пак 80 лева, а съвсем случаино докато колата е на ТЕСТ показва дебитомер, 660 лева без труда. Равносметка - 2 пъти диагностика за едно и също нещо, безпричинно смяна на колектора общо 1700 лева без труда ме набутаха тия т....и. Повече никога в Дару Кар, ако ще и за без пари да ми я ремонтират.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 14 Сеп 2010, 13:48

Подготовка на колата преди ремонт :lol: и в какво се състой тая подготовка колеги,че ми стана интересно,нека пише някой който е ходил??? :mhihi:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 14 Сеп 2010, 14:28

bili1 написа:Подготовка на колата преди ремонт :lol: и в какво се състой тая подготовка колеги,че ми стана интересно,нека пише някой който е ходил??? :mhihi:

миене/чистене

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 14 Сеп 2010, 14:33

Колеги, ако си мислите че само в БГ е така....Не знам но дилърските сервизи тук са добри, докато колата ти е в гаранция още и не плащаш нищо. След това мисля картинката е същата. Аз имах едно придърпване, което те така и не оправиха, даже след едно посещение в сервиза ауспуха ми тракаше после. Говоря за истински сервиз на БМВ дето даже и чашките за кафето са с емблема на БМВ :) За цените там пък нямам думи....
Мой приятел си купи Х6, чисто ново, и след 5 месеца като почнаха проблемите, просто никой не и разбираше в цял Манхатън, идва специалист от Вашингтон, заради проблем в ел инсталацията, оказа се софтуерен проблем...
Подготовката и тук я има, изразява се в миене и чистене, лепене на найлон на предните калници, и вътре картон на краката.
Веднъж си земах колата, трябвало да я изкарат навън за проба, бяха даже и доляли бензин догоре :angel: и на огледалото имах закачена бележка БМВ със предупреждение, че накладките са нови да не се натиска здраво първите 200 мили, и пак една бележка да пробвам новите продукти car care на БМВ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 14 Сеп 2010, 14:41

bili1 написа:Подготовка на колата преди ремонт :lol: и в какво се състой тая подготовка колеги,че ми стана интересно,нека пише някой който е ходил??? :mhihi:

По принцип имам наблюдения от други оф.сервизи и там се изразява в това приемчикът излиза с теб до колата,поставя предпазен калъф на седалката...обвива волана със стреч,както скоростен лост и ръчна спирачка,картон за краката....и я вкарва за ремонт......след това е винаги измита и изчистена..........КАТО НИКОГА НЕ СЕ Е ФАКТУРИРАЛА ТАКВА ГЛУПОСТ :kuku: :kuku: :kuku: :kuku:

Това нещо го има в Камор Ауто и поне аз не съм го плащал никога.....там дори ми закачат и както каза колегата ,картонче на огледало,че накладките са нови,колко градуса ми е антифриза,колко мм са ми гумите.....и така.......вярно оставяш куп пари,но ги даваш с кеф относно обслужването им :bowdown:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 520I E39

Мнение от JEITY » 20 Сеп 2010, 14:16

bili1 написа:2 5 0 ЛВ........... :lol: :mhihi: :clap: !!!!!!!
Не,че са подигравам колега ма как може такова нещо бе тия луди ли са добре ли са кви са... :drinking:
Еба..и и Дару кара :comp: ти за тия пари (в нашия район) ще обиколиш 10-15 майстора (електротехници) от който 100% един от тях ще ти оправи проблема какви за бога са тия цени... :dunno: ,ако ще и нострадамус да неможе да ми разбере проблема пак няма да ида в Дару кар!!! :evil:

Здравейте, Бах малко по морето затова не съм отговарял. Еми пич кажи ми некой сносен майстор ама не да се учи на колата ми и телефонче и да отида при него. Еми луди са брато ама кажи ми какво да правя :((((

Потребител
Аватар

Мнение от JEITY » 20 Сеп 2010, 14:18

LUCIFER'S написа:отиваш на еладжия или при алармаджии и почвате да мерите играчка е ама няма друг вариант.... а можеш и сам ако си в час със мултицета

Е колко пъти да го меря пич утечката си е 1,5А. В дарукар ми казаха че колата не може да заспи :(. Абе ко да ти кажа :(( Нямам думи

Потребител
Аватар

Мнение от JEITY » 20 Сеп 2010, 14:20

meha написа:Какъв ти е проблема точно?

За проблемите господине съм писал не веднъж прочети просто моите теми и ще видиш май се набутах яко с тази кола ама както и да е просто с късмета съм си :((

Потребител
Аватар

Мнение от JEITY » 20 Сеп 2010, 14:24

meha написа:След като не са оти открили проблема,за какво си платил въобще :ranting: :ranting: :ranting:

Ама така е с тия цени....много скоро ще пуснат промоция и за Е30 и за Е36 :mhihi: както преди време за Е46 и Е39,те просто си умират ор глад,кой нормален ще отиде при тях :mhihi:
С влизането и си 50лв вече назад...за чао 20лв :mhihi: ,резервни части ако направиш грешката да отидеш,няма такива специалисти,само мрънкат,това се казва така,не така както казвате,все едно човека който купуса частта му е работа да знае :mhihi: смешници
Но има и кадърни хора които работят там(механици),просто не си попаднал на точния човек

Незнам ко да правя вече заради таз каляска останах без пари само набутвация-и май мисля да я продавам и да купувам някаква друга :(

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 20 Сеп 2010, 19:22

От личен опит ти казвам вземи си НИСАН МИКРА дизел :lol: 4.2 на сто нафта

Потребител
Аватар

Мнение от JEITY » 21 Сеп 2010, 1:12

sadex5 написа:От личен опит ти казвам вземи си НИСАН МИКРА дизел :lol: 4.2 на сто нафта

Ще я покарам още малко тази кочинка и ще я сменя с друга :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 21 Сеп 2010, 9:07

JEITY написа:
LUCIFER'S написа:отиваш на еладжия или при алармаджии и почвате да мерите играчка е ама няма друг вариант.... а можеш и сам ако си в час със мултицета

Е колко пъти да го меря пич утечката си е 1,5А. В дарукар ми казаха че колата не може да заспи :(. Абе ко да ти кажа :(( Нямам думи

ще мериш по бушоните/предпазителите така ще разбереш от къде е точно..., ако трябва и 20 пъти.., иначе няма оправия
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 TDS '97

Мнение от mmc » 21 Сеп 2010, 11:28

За да допълня поста на LUCIFER'S , ето ти един линк, там подробно е обяснено кво точно трябва да направиш за да провериш дали имаш отечка
http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Battery_Drain.htm
Ето и един друг документ , не знам дали ще ти трябва , но не е зле и на него да му метнеш едно око.
http://www.meeknet.co.uk/E38/E38_Closed ... t_Test.pdf

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530д

Мнение от monsterofcock » 27 Сеп 2010, 1:36

Предишна

Назад към E39