проблеми с охлаждането
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
Re: Кофти проблем
Колеги да ви обесня нещо че като ви гледам какво сте писали и се разсмивам значи колегата не е за радиатор радиатора е измислен като позагрее водата и има една дупка дето излиза не е и за термостат а е за гарнитура или глава на 100% съм сигорен щом виското му работи няма какво друго да е аз имам същия проблем но при мен е виско така че колега разглабяй я и ще се увериш аз моита от виското и прогорих гарнитурата и сега като го смених ми правеше същите работи и се указа гарнитура така че успех в начинанието 

- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
surbina87 написа:Колеги да ви обесня нещо че като ви гледам какво сте писали и се разсмивам значи колегата не е за радиатор радиатора е измислен като позагрее водата и има една дупка дето излиза не е и за термостат а е за гарнитура или глава на 100% съм сигорен щом виското му работи няма какво друго да е аз имам същия проблем но при мен е виско така че колега разглабяй я и ще се увериш аз моита от виското и прогорих гарнитурата и сега като го смених ми правеше същите работи и се указа гарнитура така че успех в начинанието
Ако е гарнитура, ще излизат огромни бели обаци изодзад. Колегата едва ли няма да ги забележи...
Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
Не винаги излизат бели облаци, може от гарнитура леко/силно да надува маркучите, може само да гори вода без да пуши и да има проблем с ускорението и тн. Говоря от опит.
На колегата с проблема не казвам че това му е причината, нека си купи един термостат и да го сложи за да си е както трябва- около 15-20лв, да си купи оригинална капачка за радиатора - 30лв и да кара като наблюдава нивото на водата и да гледа да не я остави без вода, а също и да следи твърдостта на макручите. Ако пак не се оправи причината най-вероятно е гарнитура или водна помпа.
На колегата с проблема не казвам че това му е причината, нека си купи един термостат и да го сложи за да си е както трябва- около 15-20лв, да си купи оригинална капачка за радиатора - 30лв и да кара като наблюдава нивото на водата и да гледа да не я остави без вода, а също и да следи твърдостта на макручите. Ако пак не се оправи причината най-вероятно е гарнитура или водна помпа.
- E21maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 E28 E34
Върви си измий радиатора с водоструйка на някоя автомивка,много често се запушва от разни насекоми,прах и т.н.На мен така стрелката ми отиваше леко над средата(не че е някакав фатален проблем но дразни)измих си радиатора и сега е ок...то и виското ми беше за смяна и си го смених и вече нямам никакви проблеми с охлаждането.Както казват и другите колеги е хубаво да си смениш капачката.На един приятел 36-цата му е за смяна капачката и постояно истърва по малко вода и грее...

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Колата си варви доста добре колеги.. не мисля че има издухана гарнитура../
Само че никои неможа да ми отговори защо като отвора капачката за даливане на вода секи път нещо вътре се едно балбука или въздух взима нз и аз точно кво става
После може да направя един клип 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
E21maniak написа:Върви си измий радиатора с водоструйка на някоя автомивка,много често се запушва от разни насекоми,прах и т.н.На мен така стрелката ми отиваше леко над средата(не че е някакав фатален проблем но дразни)измих си радиатора и сега е ок...то и виското ми беше за смяна и си го смених и вече нямам никакви проблеми с охлаждането.Както казват и другите колеги е хубаво да си смениш капачката.На един приятел 36-цата му е за смяна капачката и постояно истърва по малко вода и грее...
Еми питах откаде да си взема, ама никои не каза

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- E21maniak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 E28 E34
Radoslav318i написа:E21maniak написа:Върви си измий радиатора с водоструйка на някоя автомивка,много често се запушва от разни насекоми,прах и т.н.На мен така стрелката ми отиваше леко над средата(не че е някакав фатален проблем но дразни)измих си радиатора и сега е ок...то и виското ми беше за смяна и си го смених и вече нямам никакви проблеми с охлаждането.Както казват и другите колеги е хубаво да си смениш капачката.На един приятел 36-цата му е за смяна капачката и постояно истърва по малко вода и грее...
Еми питах откаде да си взема, ама никои не каза
Във всеки магазин за авточасти продават...

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
И се чуда и се мая още как един път виското включва на 90 градуса др път.. над 100 сигурно..

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Добре де за колко време г/д трябва да се обезвъздуши ?
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Айде болта за обезвъздушаване се скъса

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
Radoslav318i написа:Айде болта за обезвъздушаване се скъса![]()
![]()

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
Radoslav318i написа:Колата си варви доста добре колеги.. не мисля че има издухана гарнитура../Само че никои неможа да ми отговори защо като отвора капачката за даливане на вода секи път нещо вътре се едно балбука или въздух взима нз и аз точно кво става
Колега на 1000% съм сигорен че тази кола е прегрявана и е прогорила гарнитура затова ти прави така покарай я още някой ден да счупиш още нещо и ще се увериш че съм прав

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
surbina87 написа:Radoslav318i написа:Колата си варви доста добре колеги.. не мисля че има издухана гарнитура../Само че никои неможа да ми отговори защо като отвора капачката за даливане на вода секи път нещо вътре се едно балбука или въздух взима нз и аз точно кво става
Колега на 1000% съм сигорен че тази кола е прегрявана и е прогорила гарнитура затова ти прави така покарай я още някой ден да счупиш още нещо и ще се увериш че съм прав
Добре де колега , когато е взех колата и е отваряха да и сменят кубилици , ако евентуално е била прегоряла гарнитура както казваш ти майсторите нямаше ли да видат ?!

56 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4