Спешно! Немога да си отключа колата....Вече мога

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Спешно! Немога да си отключа колата....Вече мога

Мнение от Делян » 18 Сеп 2010, 11:37

Здравейте.Снощи имах проблем със централното на колата(е36купе).При натискане на бутона за алармата(оригиналната),издаваше странни звуци,все едно прекъсващи и тръгва да се откючва и заключва,но все едно нещо я спираше и не искаше,понякога само едната врата,понякога само другата,понякога и двете не искаха.Понякога забиваше и след цъкане на копчето нищо не ставаше и се оправяше като разкача акумулатора...Но със ключа винаги се отключваше.На отворена врата не можеше да се натисне палчето за заключване,само когато е затворена вратата отвътре.Само да кажа че шофьорската врата няма патрон,понеже като ми се прецака бравата,си купих от форума такава,но без патрон,а били 2 вида и моя патрон не ставаше да се сложи на новата брава.И така съм с патрон само на едната врата.Накрая ми писна да се занимавам и я оставих,като заключих шофьорската отвътре с палчето,а другата с ключа отвън.Багажника се заключваше винаги сам с алармата.Тая сутрин отивам и бях забравил изобщо проблема и цъкнах копчето по навик и си издаде звука за отключване и се отключи и си викам ааа опрайло се е и зъкнах пак да я заключа да пробвам и оп греда,издаде пак прекъсващ звук за заключване,заключиха се всички врати.Но цъкам пак да я отключа и нищо не става,ни звук ни стон,пак е блокирала нещо....Пробвам с ключа пак не става...Само багажника се отключва.До сега се мъчих,нищо не става.Няма как да разкача акумулатора да рестартирам.Ако има някакъв вариянт от ключалката на багажника или от механизма там да задействам централното,ще е супер.Моля дайте идеи как да си отворя колата,че ще откача...
Последна промяна Делян на 19 Сеп 2010, 15:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Re: Спешно! Немога да си отключа колата....

Мнение от Делян » 18 Сеп 2010, 12:02

Или някой ако знае начин как да си освободя механизма на задните седалки да паднат напред,да влезе племенника ми оттам да отвори :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 I Touring
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от paco_sp » 18 Сеп 2010, 12:45

колега седалките няма как даги смакнеш от към багажника а иначе данети е паднала батерията на дистанционното и затова да неиздава звуци вече.Пробваи да отвориш капака като махнеш бъбреците и с ръка отклучиш машинките които заключват капака. :yes:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 18 Сеп 2010, 12:49

е акумолатора не ти ли е отзад.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Сеп 2010, 12:59

Мне отпред е акумулатора,ами истината е че има възможност да е слаба батерията,понеже не съм я сменял никога и не все път зацепва от първия път,но и светка лампичката.Ще пробвам да я сменя,дано е от това но шанса е 0.01% :) ,а иначе и аз си мислех да отворя капака от бъбреците,но чакам един авер да дойде с неговата да видя как точно е механизма и дали ще успея...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 18 Сеп 2010, 13:00

даи малко инфо купе? кои мотор и коя година е
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 18 Сеп 2010, 13:02

ares2 написа:даи малко инфо купе? кои мотор и коя година е

и какво общо има това с отключването :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 18 Сеп 2010, 13:16

Явор написа:
ares2 написа:даи малко инфо купе? кои мотор и коя година е

и какво общо има това с отключването :mhihi:

може да има някои трик с годината :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Сеп 2010, 13:29

Написал съм по горе че е купе...а малко по надолу че падат седалките отзад...на седана малко зор ще е през тенекията :mhihi: Явно единственият ми вариянт остава да успея да отворя предния капак,за да рестартирам,до сега се мъчих през бъбреците,виждам жилото,но то все пак е в броня и няма как да го опъна,че да освободи...а механизма е скрит в някви пластмаси.Бях чел една тема на методи80 за отварянето,но при скъсано жило...Някой ако има идея при здраво как може да стане...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 18 Сеп 2010, 13:43

Някой,ако може да ми обясни по схемата,как се отваря...Аз се пробвах с номер 7,понеже имам достъп до куката,като е дърпам или натискам,но няма ефект:)http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&btnr=41_1049&hg=41&fg=35

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 18 Сеп 2010, 14:27

колега зада отвориш капака самата машинка която е на панела има едно краче което се натиска ако несе лажа на дясно то се пада отдолу на машинката,няма смисал да теглиш жилото с него е по-трудно и още нешо има 2 машинки от двете страни данесе чудиш защо само от едната страна се отваря.успех :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paco_sp » 18 Сеп 2010, 15:12

ето снимки на машинката и какво трябва да натиснеш-това е отгоре както е монтирана на колата-Изображение
By paco_sp at 2010-09-18 това е от долу-Изображение
By paco_sp at 2010-09-18 Изображение
By paco_sp at 2010-09-18 :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от дид0 » 18 Сеп 2010, 17:39

Свали някоя от задните тонколони и от там бръкни да откопчееш седалката ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 18 Сеп 2010, 20:15

дид0 написа:Свали някоя от задните тонколони и от там бръкни да откопчееш седалката ;)

Колега,взе ми думите от устата !!!!
И аз си мисля че така ще е най добре !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 18 Сеп 2010, 20:33

Dpy написа:Някой,ако може да ми обясни по схемата,как се отваря...Аз се пробвах с номер 7,понеже имам достъп до куката,като е дърпам или натискам,но няма ефект:)http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=BE11&mospid=47424&btnr=41_1049&hg=41&fg=35

Малеее , колега , в егати филма се вкара ..... !
Колегата paco_sp е показал много хубаво на снимките къде трябва да се бръкне , за да се отвори механизма ..... Само дето много трудно се стига до шпонката на жилото (дето заклинва ) в палчето на машинката. Ще ти трябва нещо дълго , тънко , здраво и закривено (примерно дълъг щестограм 8 ). Добрата новина е , че става , пробвал съм .... Другия вариянт е ако можеш да докопаш жилото , да дърпаш много яко , въпреки , че точно там видимата част на жилото е около 2-3 см и е страшно недостатъчно , за да можеш да го хванеш с каквото и да било , така че да дръпнеш силно ... , (а и въздуховода и ламарините на маската пречат да бръкнеш с цяла ръка)
Иначе това , че си теглил куката , не ти помага с нищо .... Трябва някой да натисне от горе капака , докато ти опитваш да дръпнеш жилото , за да е по малко усилието в/у механизма ....

Следваща

Назад към E36