ESP на E39 ???
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- badsharki
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xd
Re: ESP на E39 ???
+ датчик за положението на волана и верно цената почва от 2000 лв. По-добре си смени колата с такава със заводско DSP.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
KENWOOD написа:Разлика между систивите плавя. Чети добре кой какво пише и не обиждай!!!! Искам само инфо какви модули трябват!!! При положение, че се интерисувам се предпомага че съм поле малко прочел.
Трябва ти ABS/ASC модул, 4 датчика за ABS, цял кормилен прът, заедно с ключовете за мигачи и чистачки, нови кори около кормилния прът, Steering Angle Sensor, някак си да се накара товят моторен компютър (DDE или DME) да разпознава новата система и ужасно големи мъки с прекодирането на GMIII, ABS, LCM и Steering Angle Sensor.
Дори и всичко да стане, в LCM модула ти трябва да бъде записан EEPROM от фейслифтова Е39, защото в противен случай няма да имаш мигачи и дълги светлини.
Ако продължаваш да си мислиш, че нещата ще са елементарни и прости, те съветвам да преосмислиш идеята си. Както казах, стартова цена 2000лв, до къде ще стигне, никой не може да ти каже със сигурност.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
KENWOOD написа:Разлика между систивите плавя. Чети добре кой какво пише и не обиждай!!!! Искам само инфо какви модули трябват!!! При положение, че се интерисувам се предпомага че съм поле малко прочел.
Това което ти се иска да направиш не става само с четене......

Ще ти е нужна не малко практика,а така като ти чета въпросите,стигам до извода че тя ти липсва !
mad_presley написа:KENWOOD написа:Разлика между систивите плавя. Чети добре кой какво пише и не обиждай!!!! Искам само инфо какви модули трябват!!! При положение, че се интерисувам се предпомага че съм поле малко прочел.
Трябва ти ABS/ASC модул, 4 датчика за ABS, цял кормилен прът, заедно с ключовете за мигачи и чистачки, нови кори около кормилния прът, Steering Angle Sensor, някак си да се накара товят моторен компютър (DDE или DME) да разпознава новата система и ужасно големи мъки с прекодирането на GMIII, ABS, LCM и Steering Angle Sensor.
Дори и всичко да стане, в LCM модула ти трябва да бъде записан EEPROM от фейслифтова Е39, защото в противен случай няма да имаш мигачи и дълги светлини.
Ако продължаваш да си мислиш, че нещата ще са елементарни и прости, те съветвам да преосмислиш идеята си. Както казах, стартова цена 2000лв, до къде ще стигне, никой не може да ти каже със сигурност.
Благодаря ти много за инфото. Наистина си е бая работа.
Good Drivers Just Drive
- rangelover
- Потребител
-
- Кара: Е53 2003
- Детайли за колата: 3,0d; 218hp
Приятел, не бях фен на марката, но от 1 седмица съм собственик на е39 530d '00 комби (още не съм я карал дори, само ми казаха че е дзвер:-) като чета в какви филми би се вкарал, направо не ми се мисли :-)) дай го по-кротко (финансово). Мазерати от тази кола няма да направиш :-)) Да не говорим за изгубеното време и косвените разходи.
Поздрави!
Поздрави!
Колега, аз сьмо питам. Нямам намерение нищо да правя. Просто се интерисувам как работи системата. Благодаря на всички за инфото и мненията.
Good Drivers Just Drive
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2