carsoft - грешка при диагностика
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- M_krika
- младши ентусиаст
-
- Кара: E70 4.0d и F15 M50d
- Мечтае да кара: BMW
carsoft - грешка при диагностика
Така едно много леко и бързо въпросче ,към знаещите,при четене на ДДЕ 2.2 дава грешка 6 или 8 (едно от двете,4е неможах да разбера кое е числото,ама едно от двете е де)трием грешката и при подаване на контакт пак изкача.Някои знае ли какво значи тази грешка?
Благодаря предварително
Благодаря предварително

Rise Of The Machines-Only The Strong Will Survive
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: carsoft - грешка при диагностика
при карсофт-а си пише и с текст каква е грешката поне при мен -тдс 97г.
поясни какъв карсофт? аз чета с кабела за инпа-дис
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
viewtopic.php?p=414175&sid=47095dd80b2b07ad7b55
06 Exhaust gas recirculation, control deviation-на предишната ми Е39-ка даваше същата грешка с karsoftа.
06 Exhaust gas recirculation, control deviation-на предишната ми Е39-ка даваше същата грешка с karsoftа.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
Тези грешки ги видях колега,ти без катализатор ли беше?
Като я изтриеш изчезваше ли грешката или пак се появяваше?
Като я изтриеш изчезваше ли грешката или пак се появяваше?
- M_krika
- младши ентусиаст
-
cls6666 написа:при карсофт-а си пише и с текст каква е грешката поне при мен -тдс 97г.
С такъв кабел я четохме колега,но няма нищо освен чифра.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
Или да е ЕГР клапана тва?
Някакви предложения?
Някакви предложения?
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
И преди и след като махнах катализатора я даваше според мен не е от него, просто няма какво да следи за негово наличие. Трия я но след като запала пак се появяваше. На по-предишнат бях с изолиран ЕГР но не я даваше. Може да е грешка в управлението на ЕГР
връзвал сам една спринцовка към мъркучлето за вакум към ЕГР, как ли не карах колата, така и не помръдна.

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Това е АГР-а. И на мен постоянно ми излиза тази грешка. И преди и след като махнах катализаторите пак я има. Чистил съм го АГР-а, струва ми се че работи защото вътре буталцето има следи от движение ама я дава като грешка 

- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Грешка 6 е наистина АГР. Аз съм с 525 тдс, със изолиран АГР, без катализатор и постоянно я набива. Моето скромно мнение е, че спокойно можеш да игнорираш тази грешка, ако нямаш други проблеми които те притесняват и се асоцират с работата на АГР, разбира се.
Виж, ако имаш грешка 8 (Glow-duration control) трябва да видите причината. По едно време и на мен ми се появи и се оказа изгоряла свещ.
П.С - един съвет - заеби карсофта. освен , че е тромаво дръвце, не ти дава подробна информация която се вижда през ИНПА, и особено през ДИС.
Виж, ако имаш грешка 8 (Glow-duration control) трябва да видите причината. По едно време и на мен ми се появи и се оказа изгоряла свещ.
П.С - един съвет - заеби карсофта. освен , че е тромаво дръвце, не ти дава подробна информация която се вижда през ИНПА, и особено през ДИС.
от къде да се намери ИНпа...някой да има желание да ми я инсталне на компа.....че с тоя карсофт си е верно играчка 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
viewtopic.php?f=34&t=131937&hilit=%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80
Има дооооста за четене...предлагам ви да не си губите времето,колеги.
Има дооооста за четене...предлагам ви да не си губите времето,колеги.
- M_krika
- младши ентусиаст
-
mmc написа:Грешка 6 е наистина АГР. Аз съм с 525 тдс, със изолиран АГР, без катализатор и постоянно я набива. Моето скромно мнение е, че спокойно можеш да игнорираш тази грешка, ако нямаш други проблеми които те притесняват и се асоцират с работата на АГР, разбира се.
Мерси колега така си и мислех аз ,но все пак исках да чуя и други мнения.
Благодаря на всички отзовали се.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
M_krika написа:Така едно много леко и бързо въпросче ,към знаещите,при четене на ДДЕ 2.2 дава грешка 6 или 8 (едно от двете,4е неможах да разбера кое е числото,ама едно от двете е де)трием грешката и при подаване на контакт пак изкача.Някои знае ли какво значи тази грешка?
Благодаря предварително
Като си смениш дебитомера с някой работещ и ще спре да ти дава тази грешка

- M_krika
- младши ентусиаст
-

Мисля обаче ,че дебитомера си ми е наред а има нещо на буксата,като сменях ангренажа беше наред и после като ги навързаха буксите и даде грешка,колата като загрее и тресе на свободна (само в движение и оборотите играят)а намясто няма такива проблеми.
Иначе колата върви помпата сме я дали на 3.2 градуса след смяната на ангренажа,може ли от нея така да тресе или тва си е от недостиг на въздух(К&N-а ми е за чистене ако и това има значение).Цялата работа е такава ,че слагам чип,но след поставянето му няма грам разлика ,може ли това да се дължи на това ,че помпата е барана,и трябва ли да я върна в нормални стоиности и какви са те (като сложихме новия ангренаж даде 7,2 градуса) на толкова ли трябва да е.
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
M_krika написа::bowdown: Еи тва е ние закво говорим до сега ти изкачаш и бам в десетката.
Мисля обаче ,че дебитомера си ми е наред а има нещо на буксата,като сменях ангренажа беше наред и после като ги навързаха буксите и даде грешка,колата като загрее и тресе на свободна (само в движение и оборотите играят)а намясто няма такива проблеми.
Иначе колата върви помпата сме я дали на 3.2 градуса след смяната на ангренажа,може ли от нея така да тресе или тва си е от недостиг на въздух(К&N-а ми е за чистене ако и това има значение).Цялата работа е такава ,че слагам чип,но след поставянето му няма грам разлика ,може ли това да се дължи на това ,че помпата е барана,и трябва ли да я върна в нормални стоиности и какви са те (като сложихме новия ангренаж даде 7,2 градуса) на толкова ли трябва да е.
Не усещаш разлика защото дебитомера ти не работи. Оправи проблема с дебитомера и нещата ще си дойдат на място.
Провери всички кабели от буксата на дебитомера до ДДЕ-то дали са ок.
Виж и онези бушони в кутията с компютрите до моторния комп дали са здрави.
Огледай кабела за дебитомера да не се е допрял до тръбата за ЕГР-а и да не се е стопил.
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2