Нивомат!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Нивомат!

Мнение от Pesho_1 » 13 Сеп 2010, 8:21

Здравейте колеги,
От един месец на сам имам проблем с нивомата на мойта кола 525ТДС Туринг!!!
като мина през неразвност и от зада започва едно подскачане и играене и трябва да се боря с волан за да я вкарам в правилната позиция.На какво се дължи това-хидравлична помпа,сфери или амортисиорите са аут!!!
Моля помагайте че ще се побъркам направо!!!
Мерси предварително!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Re: Нивомат!

Мнение от cod-cdbp » 13 Сеп 2010, 8:23

Залагам на сфери или кофти реглаж на нивото...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 13 Сеп 2010, 9:10

Режима на нивомата не е пипан от както е при мен колата освен нещо да се е скъсало!!!

Какво става на сферите и може ли от това да ми гасне колата!!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е61
Мечтае да кара: алпина

Мнение от ForzaBMW » 13 Сеп 2010, 9:45

колега аз имах същия проблем и се оказа помпа :( но аз съм с е61
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 13 Сеп 2010, 11:55

Мойта подскачаше така отзад. Веднъж така подскочи на една неравност, че превъртяха гумите. Смятай. Беше много високо настроена. Смених хидравличната течност, че бяха сипвали АТФ и регулирах височината - смъкнах задницата посредством ръчката закачена на стабилизиращата щанга и сега пак е твърдичка но не е като преди - по мека е. Иначе доколкото проучвах, същото е като се преебавали мембраните в сферите които били по около 300 лева едната.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 14 Сеп 2010, 2:49

Колега , може да подскача от вдигната задница високо като става и много твърдо окачването ( като камък ). Но може и най-вероятно е от сфери , от опит го казвам че аз съм ги сменял абсолютно същите симптоми ( возещият се отзад главата в тавана на малки неравности и бабунки ) бяха. Така поне тогава ми казаха сервиза и наистина се оправи с новите. Аз си взех неоригинални като ми казаха че ще изкарат от 6мес. до година , е вече 2 години нямам проблем и струваха под 200лв. парчето ама ти можеш и сам да си ги смениш хем и маслото е хубаво да сложиш ново. А какво им отива незнам и аз бях задал този въпрос ама отговор нъц. Само да добавя че в техн. спецификации дават около1.2 литра хидр. течност ама не е така умножи го по 2.5пъти и ще стигне пак от опит го казвам щот съм го правил това упражнение преди 1 седмица. Успех.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Pesho_1 » 14 Сеп 2010, 9:10

КОлега от каде ги купи тия сфери и на коя фирма са????мерси предварително!!!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 16 Сеп 2010, 1:41

Това беше по времето когато колата ми я "оправяха" в сервиз и незнам откъде са ги купили, а каква марка бяха забравих. Съжалявам. ПС: нещо не ми се обновява информацията за нови мнения по темите и затова отговарям по-късно. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: E39 520i, E70 3.0D

Мнение от sali_k » 21 Сеп 2010, 9:42

Колега и при мен бе така с подскачането. Свалих нивото и временно се подобри возенето. След няколко месеца пак се "втвърди".
Трябва да се сменят сферите или да се напълнят с азот, което ме убеждават, че не е възможно.
Цената им започва от 100 лв втора ръка и от 140$ на feby в ebay. Вероятно сферите могат да се заменят с такива от ситроен примерно, но за сега не мога да кажа.
Аз обмислям този вариант и ако проработи ще пиша.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 Touring

Мнение от KrasyEn4 » 16 Фев 2011, 12:20

Колеги , преди имах Е30М10 , но семейството нарастна и го продадох да си взема Е34Touring.И аз си мислех,че ще вози като старото-обаче НЕ.Жена ми и децата-мозъци-АЙРЯН!!!Мислех,че понеже е комби и затова вози по-твърдо , като прочетох за тоя "дървомат" , картинката ми се изясни.Регулирах го,както прочетох във форума,имаше леко подобрение,обаче не съм доволен.От една морга ми обещаха две сфери за по 20лв/бр , но как да разбера дали са здрави и въобще какво има вътре в тия сфери.На още едно място има- дават ги по 50лв/бр , но проблема е ,че незнам как да ги проверя.Някой може ли да ми отговори на тоя въпрос?!
Трябва да си богат, за да караш BMW!

Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 16 Фев 2011, 22:05

Няма шанс да стане тая поста да разбереш сферите дали са здрави освен ако не ги пробваш на кола. Аз си блъсках главата много време с това, сменях височината на колата, сменях гумички на регулатора,сменях масло, сега си взех сфери и амортисьори нивоматски на шано и още не знам дали ще се оправи колата. По принцип вече мразя нивомата но ми паднаха ефтини и сега ще ги сменя но най-добрият вариант си остава две пружини и два обикновенни амортисьора това е съвета който мога да ти дам. Загледай колата дали има добра стойка и ако не е повдигната задницата сферите са чао. Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара :shock:
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

Потребител
Аватар
Кара: Е39 Touring

Мнение от KrasyEn4 » 16 Фев 2011, 23:46

Коя кола дали има стойка донора или мойта?Моята мога да я направя като джип,мога и да я сваля много ниско.А другата кола в момента я разглобяват -не мога да преценя има ли стойка или няма .защото вече е дробсарма-минала е гуми-таван-гуми.Ако познавах собственика ,щеше да ми каже ,обаче колата е в морга.Купя ли ги тия сфери и има ли ефект ,ще срежа една стара сфера -да видим какво толкоз има вътре.Обещавам да кача снимки.
Трябва да си богат, за да караш BMW!

Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Фев 2011, 0:42

Bavariqtamniska написа:...Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара :shock:

Щото оригиналното е около 25 лева :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 17 Фев 2011, 1:32

KrasyEn4 написа:...ще срежа една стара сфера -да видим какво толкоз има вътре...

http://www.e38.org/selflevel.pdf => на 8-ма страница има схема на сферата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 17 Фев 2011, 18:48

VesoPesa написа:
Bavariqtamniska написа:...Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара :shock:

Щото оригиналното е около 25 лева :mhihi:

Маслото на харабията е 37 лева литъра и не знам къде има за 25. В град Варна го има само във Варна карс и Ауто плус в ауто плус с намалението е 37. Къде е 25????????????????
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

Следваща

Назад към E34