Акумулатор
Модератор: Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TDS
- Мечтае да кара: M5 с гуми за горене
Акумулатор
Ще купувам акумулатор и ме интересува колко Аh е достатъчно, с каква стартова мощност и ако може да ми препоръчате някои по-читави марки/съобразени с кризата де/. Мотора е М51.
- jullydjs
- ентусиаст
-
- Кара: Е70
- Мечтае да кара: 25 годишна
- BAI_DOBRI
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
- Мечтае да кара: E90 335d
Re: Акумулатор
D_U_D_E_ написа:Ще купувам акумулатор и ме интересува колко Аh е достатъчно, с каква стартова мощност и ако може да ми препоръчате някои по-читави марки/съобразени с кризата де/. Мотора е М51.
По книга мисля,че му даваха 88Ah, аз преди 2г сменях моя сложих си Монбат 95Ah стартовата мощност беше около 650 или 700 не помня точно колко.Вече съм 2.5г с него и нямам грижи.Зимата съм я оставял 3-4 дни на около -20 без да я паля след това си пали без проблем.
- jogr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525tds
- Мечтае да кара: MIG29
D_U_D_E_ написа:Ще купувам акумулатор и ме интересува колко Аh е достатъчно, с каква стартова мощност и ако може да ми препоръчате някои по-читави марки/съобразени с кризата де/. Мотора е М51.
Колега и,а значение с кой алтернатор си - има два вида единия беше 95А а другия 105А (това го пиша по спомен, не парадирам, че цифрите са абсолютно точни). Аз също съм с този мотор и имам 100Аh - доволен съм, не съм имал проблеми нито с палене нито със зареждане! Като марки немога да ти препоръчам, не съм толкова запознат, но компромиси гледай да не правиш, защото може да те предаде точно когато най-малко очакваш

- pablo-vr
- Потребител
-
- Кара: E34
- Детайли за колата: 2.4TD 140hp
15/100 razhod
''neshte si gumite''
ако е от 2.0 кубика нагоре 100Ah зима-лято няма проблем
- Bogdan_Nikolov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 525 tds 94
- Мечтае да кара: M5
pablo-vr написа:ако е от 2.0 кубика нагоре 100Ah зима-лято няма проблем

- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
проблема е, че карам предимно градско по 2-5км на палене и големия не може да се зарежда. Нещо като 85-90А с голяма стартова мощност, как е като вариант.
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, освен, че има много писано по този въпрос, истината е че всеки от нас си го превежда както го разбира. А това е доста вредно за разните ел истории по дъртите ни бараки. Поразпитай някои стар ел техник, може и някой кадърен стар Дападжия, да ти обясни с подробности, защото ако го направя аз сега тук в темата ти ще се обадят като каваше един другар от този форум "знайни и незнайни войни". Истината е , че инженерите са изчислили всичко до най-малката подробност. По-големият акомулатор изисква доста повече усилие.......... в зареждането. Сам си обясняваш вече какво се товари в повече по колата. Най- добре виж при тебе, с дадените за твоята кола екстри, колко и дават. То иначе на дванайсетака преди повече от 10 год му сложих от трактор, пак си вървеше..
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
мерси колега ///MILEN
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
някой може ли да ми каже колко ампера е алтернатора на М51 525ТДС 1994г.
- ///MILEN
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX
- D_U_D_E_
- младши ентусиаст
-
много различни мнения колеги. Отивам да си купувам акумулатор и за това ми е важно да знам. няма ли някакъв каталог на кои модел какъв слагат, че вече ми казаха 4 вида 95, 105, 120, 140;
- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, не си прави експерименти, не си хвърляй и паричките на залез. Аз, както и доста други колеги, вече ги ценим, че последните управници ни удариха в земята. За двигателя ти е достатъчен и 72ah акомулатор, но ти си вземи между 80 и 90. Няма да се товарят разните му алтернатори, тем подобни динама и глупости. Ако искаш пиши ми на лично да ти обясня, защото ако го направя в темата, самоуките майстори ще ме нахранят. Ако не ти се занимава с друго- има си книги, сядаш и четеш. Но помисли първо, колко струва 140 амперов акомулатор и после вземи решение, но обосновано, просто знай какво правиш. Поздрави и успех. И не се занимавай с глупости. Вземи това, което ти е нужно. Недей да спонсорираш хрантутниците.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
Почти сигурно го дават 88Аh , а алтернаторите са два вида 95А( по спомен моя е такъв ) и 140А. От 3 години карам със 74Аh акумулатор и нямам проблеми , но ми се иска да е по-голям. Тъй като е под седалката си ограничен във височина 19см. не повече и вече си подбираш по всички тези характеристики квото ти е по джоба. 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2