Трудно пали при студен мотор
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ALPINA B5 S
- Потребител
-
Трудно пали при студен мотор
Колеги колата ми е 525 tds прочетох много теми но не намирам нищо сходно с моя проблем.
Днес сутринта колата ми не беше палена от 3 дена и тази сутрин отивам да я паля и неиска да запали, първия и втория път когато я завъртях беше съвсем по малко но третия път се изнервих и започнах да въртя мъжката и запали но доста трудно отзад изкара съвсем леко даже незначителен черен пушек а аз доста я изфорсирах защото я палех с гас като "жигули". До сега никога не беше правила така на студен мотор даже тази зима запали на -24 градуса от вън винаги е палила на половин оборот. Някои имали си на идея от какво може да е? И миналата седмица случаино говорих с един приятел които има мерцедес и тои ми каза че отказал да пали сутринта защото не бил занулил компютъра за смяна на маслото. Моя не е зануляван вече близо 40000 км но го сменям редовно на 9000 км може ли да е от това.
Днес сутринта колата ми не беше палена от 3 дена и тази сутрин отивам да я паля и неиска да запали, първия и втория път когато я завъртях беше съвсем по малко но третия път се изнервих и започнах да въртя мъжката и запали но доста трудно отзад изкара съвсем леко даже незначителен черен пушек а аз доста я изфорсирах защото я палех с гас като "жигули". До сега никога не беше правила така на студен мотор даже тази зима запали на -24 градуса от вън винаги е палила на половин оборот. Някои имали си на идея от какво може да е? И миналата седмица случаино говорих с един приятел които има мерцедес и тои ми каза че отказал да пали сутринта защото не бил занулил компютъра за смяна на маслото. Моя не е зануляван вече близо 40000 км но го сменям редовно на 9000 км може ли да е от това.
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
Re: Трудно пали при студен мотор
колега не е от незанулен компютър на 100%
иди на диагностика
аз бих проверил подгревни свещи,филтър,помпа в резервоара-такива неща
иди на диагностика
аз бих проверил подгревни свещи,филтър,помпа в резервоара-такива неща
- dinozab
-
-
- Кара: от моабет на моабет
Най-вероятно връща нафтата обратно към резервоара колега и ако и помпата отзад е пътник ето ти го ефекта.Предполагам че черното го е извадила като е запалила и си я из форсирал иначе докато си я въртял 100% е вадила разни цветове пушеци?Свещи не вярвам да са все пак е доста топло тия дни ако читав мотора и без подгряване трябва да запали от първия път.
- ALPINA B5 S
- Потребител
-
Филтъра е на 2000 километра. Помпата в резервоара я сменях и е нова на около 1000 километра. Снощи я спрях към 20:00 часа тази сутрин запали нормално. В прозрачното маркуче след горивния филтър няма въздух нито сутрин нито като я запаля.
- mitkosekurit
-
-
- Кара: E 39,34
- Мечтае да кара: E 39-M,E 65-Alpina
- Детайли за колата: 0896863663
Приятелю със сигурност имаш изгоряли подгревателни свещи но за да не сменяваш здрави части иди на диагностика.
- az_mi6oka
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525 TDS '97
Колега виж свещите,ако са здрави е помпата в резервоара.И аз го имах същия проблем на студен двигател въртеше по 5-6 пъти докато запали,а преди това си палеше зимата на -16.Свали помпата в резервоара на нея има цетка и тя се запушва от хубавата ни нафта.Поздрави.
az_mi6oka TDS 525
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
това за цетката предполагам важи и за е46 320д 150к.с. и аз имам същия проблем тука от около 1-2 седмици се мъчи с паленето сутрин жартя по 3-4-ти, но пак веднъш запали ли е пушка, нафтовият ми филтър е за смяна 100%, другите вчера сам ги сменил, може ли проблема да е нафтожия филтър?
Което не ме убива, ме прави по силен!
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
умна дюза.
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
За всеки случай имай едно на ум за помпата в резервоара, като почне да се прецаква стават такива неща, и виж като и сложиш повечко нафта как пали.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Сутрин като запалиш ако не работи равномерно а леко ти приклащта мотора за 20-30секунди и после се оправя са свещи.
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
JoRkAtA_pld написа:За всеки случай имай едно на ум за помпата в резервоара, като почне да се прецаква стават такива неща, и виж като и сложиш повечко нафта как пали.
Колега аз секи 3-4 седмиси го пълня до горе , и ми се струва че започна да ми прави въртелите от последното зареждане до горе, преди 1-2 седмици, а сега сам на около 2/3 от резервоара и продалжава се така.
hamann25 написа:Сутрин като запалиш ако не работи равномерно а леко ти приклащта мотора за 20-30секунди и после се оправя са свещи.
колега мисля че наистина тресе като се замисля, утре сутрин ще обърна вниание затова, но днес забелязах че като завивам на ляво на дяснодори и леко на 1/4 оборот (преди да потегля, след запалването) и оборотите падат, може ли да е от едно и също нещо?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Това е от хидравличната помпа и едва ли има нещо общо с трудното палене. Аз съм също за проблем с пътя на горивото до двигателя, подгряваши свеши е по-малко вероятно да са (но не и невъзможноhades40 написа:... но днес забелязах че като завивам на ляво на дяснодори и леко на 1/4 оборот (преди да потегля, след запалването) и оборотите падат, може ли да е от едно и също нещо?

- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, почети сам сигурен че е проблем с подгряването, тази сутрин като отидох да я паля да ходя на работа, я дадох на контакт и я оставин някаде около минутка, след което като врътнах незапали веднага но някаде на 2-я уборот на дригателя, не като преди да вартя здравата по 2-3-4-ти до де запали, и то това си мисля че можеби проблем е в подгряването. Но бих искал да чуя и други мнения.
А и както каза колегата да убърна внимание дали приклаща двигателя, Не непомръдва, запалялия си е нормално както всяка нормална печка
по тромава но без разлика от преди.
А и както каза колегата да убърна внимание дали приклаща двигателя, Не непомръдва, запалялия си е нормално както всяка нормална печка

- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Добре де ако имаш изгоряла свещ би трябвало да ти светне индикацията на таблото постоянно. А до това че си я оставил една минута на контак и после си почнал да въртиш и е запалила по-трудно е нормално.
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
Незная, но това беше в понеделник, вчера и днеска пак пали на 2-3-4 път
, а и не ми остава време да си сменя ш*****я нафтов филтар да видя да не се е запушил прекалено, че да не ми пуска нафта, какво ли не ми минава през акъла вече 

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2