Съвет !

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таратайка 97 година
Мечтае да кара: бял кон с млада булка :)

Съвет !

Мнение от The_lord76 » 12 Сеп 2010, 11:38

колеги, след смяна на хидравличната ми рейка, колата си промени звука, т.е. вътре в купето се чува шума на двигателя все едно че има изгоряла свещ, работи на ниски обороти 500 600 оборота, възможно ли е да е от рейката, т.е. рейката свързана ли е по някякъв начин със двигателя
Ivanoff

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Re: Съвет !

Мнение от LUCIFER'S » 12 Сеп 2010, 14:54

има връзка до там, че рейката има хидро усилвател- хидравлична помпа, която се задвижва паразитно посредством ремък от К вал на двигателя... ако ти затяга хидравличната помпа ще влияе на оборотите и ще шуми помпата... правилно ли са свързали системата, да не затяга рейката, или да са размърдали нещо букса по електрониката или вакум от някъде? Аз бих вдигнал колата/предницата и пробвал да въртя волана без да има усилие на гумите... и бих я закачил за диагностика.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: таратайка 97 година
Мечтае да кара: бял кон с млада булка :)

Мнение от The_lord76 » 12 Сеп 2010, 15:20

когато слагаха рейката бях там, и предните гуми бяха във въздуха и наливаха маслото а аз въртях волата и беше добре, като минах около 100 км усетих че в къпето взе да бръмчи повече, и все пак на новата рейка не съм свикнал волана, имам чувството че рейката се мъчи, но по принцип като карам няма проблем. ако имам избита гарнитура или нещо по двигателя би ли трфябвало да се промени звука, иначе колата върви като самолет, просто ми паднаха оборотите и шум в купето /глух шум//
Ivanoff

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 12 Сеп 2010, 15:24

The_lord76 написа:...просто ми паднаха оборотите и шум в купето /глух шум//

провери си помпата.... най вероятно тя затяга...заминава си
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 12 Сеп 2010, 15:57

Или по-добре вземи и погледни гумения маншон който е на кормилния прът да не са го измъкнали при монтажа на рейката.... Номер 4 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 13 Сеп 2010, 11:33

Ilko Ivanov написа:Или по-добре вземи и погледни гумения маншон който е на кормилния прът да не са го измъкнали при монтажа на рейката.... Номер 4 от тази схема : http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=32&fg=30

:yes:
"Не става само с ядене , трябва и акъл!!!"

Назад към E39