Колеги и аз имам въпрос за BMW Business RDS

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Аватар
Кара: E39 528i

Колеги и аз имам въпрос за BMW Business RDS

Мнение от Massacre » 26 Авг 2010, 21:08

Колеги в къщи ми се върти ето това радиокасетофонче:

BRD.jpg

Спокойно не съм го откраднал ;) Касетофончето го взех заедно с баварията. Предишния собственик обаче го беше свалил, като на неговото място е поставил CD с USB на Alpin... имаше и туба с усилвател, но за тях не ми се даваха 700 евра и му ги оставих. Разбира се аз си ползвам Alpin-а заради USB-то, пък и като цяло вади много добър звук... с две думи това касетофонче си седи в нас, а аз и представа си нямам какво точно представлява то и какви са му възможностите :dunno: Тук идват и въпросите на които се надявам да намеря отговор.

Първо искам да попитам, дали това касетофонче има някакви други екстри освен тези да свири и да показва часа. Всеки говори за някакви мид-ове, зарибявки и всякакви подобни, вградени в BMW RD и BMW CD-тата, които на мен лично са ми пълна мъгла :conf: Та по какъв начин мога да разбера потенциала на това нещо без да разкачам Alpin-a... т.е. без да слагам касетофона отново в колата. Например може ли да намеря информация за него по сериен номер или де да знам. Ако например някой от вас има същия касетофон ще се радвам да ме светне повечко за възможностите му. По принцип мислех да попитам колегата ShibinG, но видях, че неговият касетофон се различава от моя... или поне на външен вид е с няколко разлики.

Другият ми въпрос е дали си заслужава да го пазя това касетофонче или да го пусна за продан? В кой от двата варианта ще сгреша повече? Питам понеже на пръв поглед ми изглежда буквално като ново (няма драскотини, белези, улющена боя, абе перфектно) и не знам дали няма да се мина ако го продам... т.е. чудя се дали да си го запазя, да ми се намира в къщи за всеки случай, или не е нищо особено и по-добре да го продам на някого.

Наистина се надявам някой да ми даде повечко инфо за въпросната машинка, за да помисля как да процедирам с нея!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Аватар

Re: Колеги и аз имам въпрос за BMW Business RDS

Мнение от Massacre » 28 Авг 2010, 20:14

еле верно ли никой няма или не е чувал нещо за тая джаджа :shock:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е36 coupe 98г.
Мечтае да кара: ///М

Мнение от drebenj » 29 Авг 2010, 2:35

Моя е същия :D Аз лично харесвам повече оригиналния касетофон, заради самата гледка с махагона ;) Извадих AUX кабел и нямам никакви проблеми. Харесва ми това, че като увеличиш волумето на макс, автоматично намаля леко бас-а за да не криви на някои парчета.

п.п. Лично мнение :gives:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 29 Авг 2010, 9:10

колега освен да показва часа ,може да управлява и чейнджер (съдя по буксата mode),за по сигурно цъкни буксата отзад и свири доста прилично
Изображение

Аватар

Мнение от Massacre » 29 Авг 2010, 10:46

cls6666 написа:колега освен да показва часа ,може да управлява и чейнджер (съдя по буксата mode),за по сигурно цъкни буксата отзад и свири доста прилично

А някакви други плюсове? Колегата Sesko например има Business CD, ама дисплея под него е нещо като бордови... може да се вкарват некви кодове за да се стартира автомобила, разходи май пак показваше и некви подобни. Има ли вероятност и при касетофончето да ги има тия неща, или CD-тата са с по-напреднали технологии :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 29 Авг 2010, 11:26

Massacre написа:... дисплея под него е нещо като бордови... може да се вкарват некви кодове за да се стартира автомобила, разходи май пак показваше и некви подобни...

MID-а (Мулти Информационен Дисплей) както е видно от името му е само дисплей и показва информация за тези функции които има колата (или са активирани). С други думи информацията, която ще виждаш на него зависи от екстрите с които е оборудвана колата ти (борд компютър, печка, телефон ...)

Аватар

Мнение от Massacre » 29 Авг 2010, 15:29

tsb_bg написа:MID-а (Мулти Информационен Дисплей) както е видно от името му е само дисплей и показва информация за тези функции които има колата (или са активирани). С други думи информацията, която ще виждаш на него зависи от екстрите с които е оборудвана колата ти (борд компютър, печка, телефон ...)

Ясно. Значи все пак касетофончето не е за подценяване, особено ако се поотключи и някоя друга екстра... като тая с код-а за стартиране (ако изобщо се отключва и не е вече отключена) ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i 04, G30 540i

Мнение от hrpopov217 » 01 Сеп 2010, 18:58

Тая с код за стартиране друг път.Нищо не можеш да отключваш или заключваш. Колегата говореше за MID. Виж какво представлява MID с касета http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... s_MIDG.jpg и CD http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... D_MIDG.jpg. Мисля че вече виждаш разликите с твоя Business RDS който също не е лош, но освен че управлява ченджър с нищо повече не се различава от базовия ReverseRDS http://bmw.bazzi.biz/images/anleit/radi ... seRDSG.jpg. Ето ти и линк ако не си го гледал към всички модели касетофони вграждани в Е39 http://bmw.dulaine.com/tips/all_radios.htm.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 03 Сеп 2010, 8:48

Massacre написа:Другият ми въпрос е дали си заслужава да го пазя това касетофонче или да го пусна за продан? В кой от двата варианта ще сгреша повече? ...... т.е. чудя се дали да си го запазя, да ми се намира в къщи за всеки случай, или не е нищо особено и по-добре да го продам на някого.

Наистина се надявам някой да ми даде повечко инфо за въпросната машинка, за да помисля как да процедирам с нея!

- подари го на някого колега, само така няма да се минеш))))от опит знам че сток-касета няма продаване
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Аватар

Мнение от Massacre » 03 Сеп 2010, 12:42

hrpopov217 написа:Тая с код...

Мерси колега, това беше полезно ;)

tngeorgiev написа:- подари го на някого колега, само така няма да се минеш))))от опит знам че сток-касета няма продаване

Бе за подарък не знам... по-скоро бих чупил лев от цената на бавареца, сваляйки Alpin-а и поставяйки обратно касетофончето :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: самолет

Мнение от maskivan » 11 Сеп 2010, 0:01

Колеги имам въпрос относно този вид плеър " BMW Business CD RDS с IRIS " , ако може да ми дадете малко информация за него , какво мога да отключа и как да го използвам по-добре ще ви бъда много благодарен. :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Сеп 2010, 9:42

maskivan написа:Колеги имам въпрос относно този вид плеър " BMW Business CD RDS с IRIS " , ако може да ми дадете малко информация за него , какво мога да отключа и как да го използвам по-добре ще ви бъда много благодарен. :bowdown:

Колега нищо не можеш да отключиш, прочети темата по нагоре! Можеш само да си слушаш СД-то ама и това е за предпочитане пред касетката :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: самолет

Мнение от maskivan » 11 Сеп 2010, 11:45

мерси колега....

Назад към E39