Стария въпрос с монтажа на халогени

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d

Стария въпрос с монтажа на халогени

Мнение от Svetozart » 10 Сеп 2010, 23:02

Колеги, мойта 36-ца няма халогени и реших да си монтирам. Оказа се, че нямам инсталация и се зарових в търсачката. Изчетох всичко което тя изплю по темата и достигнах до тази качествена тема, отлична за лаици:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=1396728#1396728
В тази тема колегата е описал всичко много детайлно и аз спазвах неговите стъпки. Стигнах до монтажа на държача за релето.Въпроса ми е:
от буксата с двата кабела-жълт със сива черта и жълт с кафява черта, която откриваме под кутията с бушоните, единя кабел се свързва за едната клема от релето а с другия кабел, жълтия с кавявата лента, какво се прави?

След като не можах да си отговоря, потърсих пак и намерих тази схема :
foglights.jpg

тя по ми хареса, но от нея не разбрах клема номер 2 от релето къде се включва?
на схемата е нарисувано едно триъгълниче с буква "С". Какво означаво този знак?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет

Re: Стария въпрос с монтажа на халогени

Мнение от Huffy » 10 Сеп 2010, 23:23

колега това ти го копирвам от постната тема на Методи "От пина на държачза за предпазител , от който излиза кабела за крушките на халогените трябва да се изведе още един кабел , който пък се връзва към другото кабелче (което заделихме на страна ) - жълтото с тънка кафява ивица (което е за захранване на крушката на таблото). " Този кабел е да ти светне лампата на таблото за халогените когато ги включиш. За това трябва да го вържеш на + който отива за халогените на самото реле. Но след релето преди да замине + към самите халогени трябва да сложиш 10А предпазител ( бушон) и е най-лесно този кабел жълто с кафяво да го забиеш в гнездото на бушона. Така като ти изгори бушона , няма да ти свети индикацията за халогените на таблото

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetozart » 10 Сеп 2010, 23:46

Искаш да кажеш, че към пин номер 5 от релето (втората схема) освен кабела за захранващ самите халогени, трябва да се върже и второто кабелче от самотната букса?
На позиция 1 или на позиция 2, които отбелязах в червено?
foglights1.JPG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 10 Сеп 2010, 23:59

ограденото е таблото ти . опитах се да оцветя жълто кафевия кабел ама обърках цветовете и го направих зелено кафяв :mhihi: Така че ти го вържи на 2-ката където си я оградил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetozart » 11 Сеп 2010, 0:14

Е тогава осава въпроса оградения в червено кабел каде отива или се увисва в нищото?
Какъв е този триъгълник?
foglights2.JPG

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 11 Сеп 2010, 0:25

ами зависи от това какво реле си си купил :) при мен беше както ти каза да виси във въздуха :) направо му счупих пина , защото на изключено положение имам + на него,а на включено превключва на другия където са ми халогените. Ама това реле на схемата има 2 изхода за така че при включено положение ще имаш + и на двата. Така че това ограденото просто го изолирай, но както вече написах зависи какво реле ще си купиш

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Svetozart » 11 Сеп 2010, 0:37

Оригиналното реле е с 5 пина и държача за релето който ми даде един приятел си беше с пет кабела.
На въпросния пин има жълт с черна черта кабел. Но понеже е отрязан и не ми беше ясно къде отиваше.
Все някъде е трябвало да отива ама......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Huffy » 11 Сеп 2010, 0:59

не знам как е оригинално, не съм ползвал схеми ,а само с обяснението на Методи кое как е вътре в колата. След това работата отвънка ми беше ясна защото защото имах управляващо захранване за релето което идва от копчето. И другия проводник идва от индикацията на таблото на което трябва да му пуснеш + когато са светнати халогените. Релето е най-обикновенно за това нямам и гнездо за него ама не ми и трябваше защото си го направих с кабелни обувки. Всичко е лесно просто трябва да го почнеш и ще ти стане ясно. Но след като е оригинален и е срязан значи е така :) то и на схемата "виси" във нищото

Назад към E36