ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- hipo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само COUPE-та
- Мечтае да кара: М3 pick up
Re: ШПЕР диференциал: От А до Я!!!
Имали някаде инфо колко масло събират различните шперове или някой ако знае да ми каже шпер от компакт 3.38 колко събира, защото като го взех нямаше грам масалце.

Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
- hipo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: само COUPE-та
- Мечтае да кара: М3 pick up
упс за малкото става дума което ще рече 900мл. А това ще рече ли ,че като отворя ревизионната пропка маслото трябва да е на равно с отвора.

Американски форум:питаш нещо и ти отговарят.
Руски форум:питаш нещо и теб те питат.
БЪЛГАРСКИ ФОРУМ:питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп!
- tZv3t0zAr
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е21 318is 78' сега е30 328
- Мечтае да кара: e30 monster
Да, когато дифа е хоризонтален маслото трябва да е наравно с отвора на пробката !

- chalafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 is
- Мечтае да кара: M6
хайде малко въпросчета и от мен. 1.диф.от е30 пасва ли в е36 (318ис),ако не какво е процедурата на сменяне на вътрешностите им? 2.имали точно определени е30-ки в които вървят дифове с число 4.10? момчета щайде помагайте защото ми писна да ме правят на клоун коли които са по слаби от моята.проблемът ми е следния--ударихаме на кръстовището в задната крайна част на колата до стопа,след удара все да ми повива от зад,после да пощраква и в един момент се блокираха задните колела((смених дифа,но колата нея познах като се качих,изобщо не върви.дифа не подхожда по пред.число.нали?трудно взе да набира и оборотите паднаха.карам на 5 с около 120 с 2300-2400 оборота.четох за дифа от е30 4.10,човека си сложи и е доволен. реших и аз да пробвам.какво ще кажете????
Има само два вида коли, BMW и всички останали .
- ^Joreto
- серсемин
-
- Кара: BMW F30 340xi
tZv3t0zAr написа:Maлкото 900мл
Голямото 1,700-1800мл
Сигурен ли си..?

Моят шпер е голямо прасе и събира точно 1,600мл
За малкото прасе ако не се лъжа 1,100мл
AcTePuKc написа:Колеги така и никой не каза за въпросните фрикционни дискове къде се продават и дали въобще се продават
Хайде, колеги, никой ли не знае?
Искам да си купя шпер, но как да го проверя при покупката?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
кое да му провериш ?
Ако искаш да разбереш дали е шпер, просто завърташ от едната страна. Ако се върти от другата в същата посока е шпер, ако е в обратната е отворен
Ако искаш да разбереш дали е шпер, просто завърташ от едната страна. Ако се върти от другата в същата посока е шпер, ако е в обратната е отворен

Tux0 Ca !

spdrrk0 написа:кое да му провериш ?
Мислех си за динамометричен ключ. Да се завърти да се види при колко Nm преплъзва за да се разбере дали е износен.
И ако трябва да се сменят дисковете. Колко пари е ремонтния комплект?
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Добре е да попиташ освен колко пари е ремонтния комплект, и откъде се купува.
Щото малко хора знаят отговорите на тия въпроси
Щото малко хора знаят отговорите на тия въпроси

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
Здравейте,
има ли го някъде това нещо чисто ново(шпера),нещо като магазин или сайт, в който може да се разгледат подходящи шперове,толкова много се говори за тях пък никъде не се продава това нещо

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
delas_328 написа:Здравейте,има ли го някъде това нещо чисто ново(шпера),нещо като магазин или сайт, в който може да се разгледат подходящи шперове,толкова много се говори за тях пък никъде не се продава това нещо
Е как да няма, явно ползваш кофти търсачка, за нови стандартни в БМВ ГРУП, а за перформанс бол ама и в двата случая цената гравитира око 2000 лв

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
Може ли малко разяснение на тази таблица....разбира се кой модел с какъв диференциал е....
но от долу не мога да разбере на кой модел е30 и с кое число се срещат шперове
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
брех....изчетох я!
са от целата работа така и не разбрах от 2006та до сега някой да е казал нещо повече за шпера от хиксов модел!?!?
по-добре или по-зле!?!?
моята е с хиксов шпер, от няколко дни я имам и още не мога да кажа ,че я усещам добре, но успях два пъти да я пързулна без никакъв проблем настрани. та тва ,че висковия шпер му трябва време ,за да зацепи май не е много вярно.
отделно питам-нужда от поддръжка на висковия,смяна на масло или виско,проверки някакви имам ли нужда да правя и дали висковия му пада зацепването като на износен фрикционен или си кара докато се счупи!?!?
и хиксовия наистина ли е от 0 до 100%!?!?
и все пак кажете преимуществата и недостатъците на единия и другия вид шпер, като искам само да кажа ,че колата няма да я карам на писти и състезания ,а ще си правя фън ,докато се прибирам към къщи ,или с приятели по пътищата...общо взето най-вече за дрифт.
са от целата работа така и не разбрах от 2006та до сега някой да е казал нещо повече за шпера от хиксов модел!?!?
по-добре или по-зле!?!?
моята е с хиксов шпер, от няколко дни я имам и още не мога да кажа ,че я усещам добре, но успях два пъти да я пързулна без никакъв проблем настрани. та тва ,че висковия шпер му трябва време ,за да зацепи май не е много вярно.
отделно питам-нужда от поддръжка на висковия,смяна на масло или виско,проверки някакви имам ли нужда да правя и дали висковия му пада зацепването като на износен фрикционен или си кара докато се счупи!?!?
и хиксовия наистина ли е от 0 до 100%!?!?
и все пак кажете преимуществата и недостатъците на единия и другия вид шпер, като искам само да кажа ,че колата няма да я карам на писти и състезания ,а ще си правя фън ,докато се прибирам към къщи ,или с приятели по пътищата...общо взето най-вече за дрифт.