Масло Кастрол
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Ganchev_І
- Потребител
-
- Кара: '07 Х3 е83sd; '97 318 tds touring
Масло Кастрол
Здравейте,Колеги! Извинявам се въпроса,но неможах да намеря нищо в търсачката по въпроса а и някой мнения са доста стари. Казаха ми да сложа при следващата смяна Кастрол 10W40 но на тубата имало емблема,че е за БМВ. Въпроса ми е добро ли е и откъде да си го купя заедно с консумативи като филтри ( маслен и въздушен).Също така и с някой добър сервиз който да извършват смяна на масла качествено но и не много скъпо
Благодаря предварително!

- DirtySouth
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
- Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини
Оригиналното БМВ масло е Кастрол ... Ходи в дару кар като си купиш масло от там получаваш филтър и смяна безплатно!
I'm slowly drifting

- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
Колега, аз съм със същия двигател и смених маслото в СуперДизел с 10W40 Castrol Magnatec - наливно, германско. Варела ми беше пред очите и маслото гаранция е хубаво и истинско. Внимавай с покупката на Castrol, защото повечето от тубите продавани по бензиностанциите са произведени в Турция.
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Re: Масло Кастрол
Ganchev_І написа:Здравейте,Колеги! Извинявам се въпроса,но неможах да намеря нищо в търсачката по въпроса а и някой мнения са доста стари. Казаха ми да сложа при следващата смяна Кастрол 10W40 но на тубата имало емблема,че е за БМВ. Въпроса ми е добро ли е и откъде да си го купя заедно с консумативи като филтри ( маслен и въздушен).Също така и с някой добър сервиз който да извършват смяна на масла качествено но и не много скъпоБлагодаря предварително!
Официалния дистрибутор в БГ на Castrol е на този сайт: http://www.motobul.com/bg/index.php
Мисля че в София дори имат 2 бази. Купих си Castrol 10w40 от офиса във Варна, двигателя работи перфектно, държи се идеално в ниските и критичните обороти. Ако вземеш от тях определено няма да сбъркаш. Тубата има холограма, обезопасяваща лента и нещо като указание, което е закрепено с проволка за нея. Във Дару не вярвам да е по-скъпо от Варна карс - 19 лв ми взеха, което включва смяна на филтъра+зануляване на индикаторите. Успех !

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
Много ментаци има да знаеш.Аз също бях с Кастрол и колата започна да го гори след 5-6 000 км.Смених го с Мотул 10В40 и в момента съм минал 7000 км. без да го пипне.
- Ganchev_І
- Потребител
-
- Кара: '07 Х3 е83sd; '97 318 tds touring
Благодаря на всички отзовали се Колеги! Сондирам мнения тия дни и накрая ще реша какво да правя с този казус
Дали ще е в Дару или Супер Дизел ще стане ясно въпроса е да няма проблеми след това с някой фалшив ментеляк 

- arr0gance
- младши ентусиаст
-
- Кара: й, и утре е ден.
- Мечтае да кара: Active Autowerke.
Като стана на въпрос... имам 1 проблем след смяната на маслото и нз от самото масло ли е или от нафтата която сипвам колата е 325 тдс.. проблема е че колата е по мудна... уж всичко си беше точно маслото беше в туба кастрол магнетик 10на40 пак може ли да е от него ?
Ганчев извинявай, но и без това стана на въпрос...
- aisikterix
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: самолет с педали
- Детайли за колата: BMW E 36 coupe 316i M43
http://www.yacco-bg.com/prd_cat/lekiavtomobili.htm и тва е хубаво масло и става за нашите колици.Маслото е френско и все още се произвежда в франция .с две думи оригинално.Мисля такова да си сложа сега
- hades40
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320d
- Мечтае да кара: neshto nad 400HP
Колко вида 4 литрови расфасовки има Кастрол едге 5в40 пълен синтетик, Аз попаднак на 3 засега и се чуся дали има фалшиво сред тях. Ценовата разлика е до 5 евро (това се случва в испания кадето живея)
Което не ме убива, ме прави по силен!
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
hades40 написа:Колко вида 4 литрови расфасовки има Кастрол едге 5в40 пълен синтетик, Аз попаднак на 3 засега и се чуся дали има фалшиво сред тях. Ценовата разлика е до 5 евро (това се случва в испания кадето живея)
разфасовките производителя може да си ги сменя всяка година, на тях пише че маслото е с годност до 5 години от датата на разливането. Така че очаквай в следващите няколко години по-нови и по-готини разфасовки

Само гледай не си взимай масло от Carrefour-а

[quote="arr0gance"]Като стана на въпрос... имам 1 проблем след смяната на маслото и нз от самото масло ли е или от нафтата която сипвам колата е 325 тдс.. проблема е че колата е по мудна... уж всичко си беше точно маслото беше в туба кастрол магнетик 10на40 пак може ли да е от него ?
от маслото колата да стане по-мудна?

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- Plamen_Shopov_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: e60 530d 04'/e60 530i 06'/e36 318i
- Мечтае да кара: цял живот BMW
- Детайли за колата: Е60 М57D30N
E60 N52B30
Е46 M43B19TU
E36 M43B18
4 години карам с Кастрл Мегнетик 10 В 40, до сега не съм имал ядове. Но ето, че и този момент дойде, този път маслото се оказа пълен боклук. За това мога да кажа, че оригинално в България няма.
Отчаян съм от тия ментета ! Сега е на 9000 км маслото и спрях да карам колата защото е супер гадно и съвсем скоро ще го сменя, като този път мисля да налея YACCO, защото нямам достатъчно пари за ''истинско'' малко.
Отчаян съм от тия ментета ! Сега е на 9000 км маслото и спрях да карам колата защото е супер гадно и съвсем скоро ще го сменя, като този път мисля да налея YACCO, защото нямам достатъчно пари за ''истинско'' малко.
- darko1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
- Мечтае да кара: Самолет
Plamen_Shopov_BMW написа:4 години карам с Кастрл Мегнетик 10 В 40, до сега не съм имал ядове. Но ето, че и този момент дойде, този път маслото се оказа пълен боклук. За това мога да кажа, че оригинално в България няма.
Колега,как разбра че е гадно маслото би ли споделил,щото наскоро и аз го смених със същото,за 1-и път сипвам такова да знам за друг път.Поздрави!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2