Мнения за свещите ?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Bashticata
- Потребител
-
- Кара: E39 2.0
Мнения за свещите ?
Ще сменям свещите искам да питам колко са NGK но разбира се оригинални не китайски някакви и има ли Е39 кабели за тях или е само с бубините не знам просто и питам.Благодаря предварително !
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Мнения за свещете ?
За М52 четох някъде из форума, че комплекта е ~60лв. Но не си казал ти с кой мотор си 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Единия не знае да ползва търсачката, втория си ги говори ей така лаф да има. Каде си видял 6 свещи BKR6EQUP за 60 лв ? Или понеже колегата не е казал с кой мотор е, дали пък не е с дизел и да пита глупости.
Айде иди утре в Даскалов и виж дали за 60 лв може си купиш маслен филтър и тогава ги пиши тези неща.
Поне кажи на колегата откъде да си купи качествени кабели
Мотора му е MT52TU
Айде иди утре в Даскалов и виж дали за 60 лв може си купиш маслен филтър и тогава ги пиши тези неща.
Поне кажи на колегата откъде да си купи качествени кабели

търсачката,ей....за щяло и нещяло почнахте да пишете
Това че админините са печени и оставят тук-там отворена тема не значи да им се качвате на главите
Ето колега
Номенклатурен номер :12120037607
Описание : СВЕЩ ИСКРОВА - High Power
Ед.цена (с ДДС) : 40.79 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Ето колега
Номенклатурен номер :12120037607
Описание : СВЕЩ ИСКРОВА - High Power
Ед.цена (с ДДС) : 40.79 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- astoinov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3
Попринцип стандартните за М52 не са BKR6EQUP, a BKR6EK, които дори в Дару са доста по-евтини от 40 лв./бр.
Мисля, че бяха от порядъка на 19 лв. Друг е въпроса, че там плащаш едни пари за това, че са в кутийката БМВ
и са брандирани.
Та по магазините или от колеги от форума, BKR6EQUP може да се намери за 18-20 лв., BKR6EK е доста по евтина.
Мисля, че беше под 10 лв.
Аз лично за М52B20 си взех дензо иридиум за по 18лв. парчето от момче от форума.
П.С. Един съвет към колегата. Не си взимай BOSCH от магазинчета с неясен статут (а и като цяло по-добре недей).
Аз вече се парих и няма да повторя тази грешка.
Поздрави.
Мисля, че бяха от порядъка на 19 лв. Друг е въпроса, че там плащаш едни пари за това, че са в кутийката БМВ
и са брандирани.
Та по магазините или от колеги от форума, BKR6EQUP може да се намери за 18-20 лв., BKR6EK е доста по евтина.
Мисля, че беше под 10 лв.
Аз лично за М52B20 си взех дензо иридиум за по 18лв. парчето от момче от форума.
П.С. Един съвет към колегата. Не си взимай BOSCH от магазинчета с неясен статут (а и като цяло по-добре недей).
Аз вече се парих и няма да повторя тази грешка.
Поздрави.
Ако планината не отиде при Мохамед, Мохамед ще отиде до тоалетната!
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Или НЖК или Денсо, но иридиеви!!! другото е компромис, дори и от оторизиран сервиз свещите са обикновенни 

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Здравей колега,
Преди време си писах с хората от NGK в Германия, за да ми помогнат да си избера най-подходящи свещи за колата ми. Исках да си взема иридиеви, но карам на газ (LPG) и трябваше да разбера кои иридиеви стават за мен. Също така го питах дали може да си взема свещите от немския офис (да ми ги пратят с куриер), защото знам за ментаците на пазара. Поствам комуникацията ми с човека от NGK (какво ми е отговорил на въпросите):
След това изрично го питах за иридиеви свещи при каране на газ (пропан-бутан) и ето отговора:
И колега, един съвет от мен. Обади се на представителите на NGK, след като си харесаш свещи, и ще се учудиш колко са добри цените. Няма да има нужда да даваш маса пари за нещо което струва по-малко. И още нещо. Представителите в България са доста печени, но ако искаш съвет какви свещи ще са най-подходящи за теб, то свържи се с немския офис.
Преди време си писах с хората от NGK в Германия, за да ми помогнат да си избера най-подходящи свещи за колата ми. Исках да си взема иридиеви, но карам на газ (LPG) и трябваше да разбера кои иридиеви стават за мен. Също така го питах дали може да си взема свещите от немския офис (да ми ги пратят с куриер), защото знам за ментаците на пазара. Поствам комуникацията ми с човека от NGK (какво ми е отговорил на въпросите):
Dear Mr. Simov,
for the vehicle BMW 520i E39, Engincode: M52B20, 2.0, 110 kW, Bj.02/98 we have listed the standard spark plug BKR6EK
As an alternative, the iridium spark plug BKR6EIX can used. This applies only when running on gasoline, not LPG!!!.
We distribute our products through wholesale automotive industry. Thus, an order directly from us, unfortunately, not possible.
In Bulgaria, you can order such NGK Spark Plugs at the following NGK distributor:
Auto Help Ltd.
Tzaribrodska Street No 70, Floor 2
BG-1309 Sofia
Tel. + 359/ 2/ 920 85 80
Autohelp@bulinfo.net
Mit freundlichen Gruessen / Best regards
Sebastian Albers
Assistant Product Manager
Tel.: +49-(0)2102-974-103
Fax: +49-(0)2102-974-147
E-Mail:s_albers@ngkntk.de
NGK Spark Plug Europe GmbH
Geschaeftsfuehrer / Managing Director: Hisashi Nakanishi
Harkortstr. 41, 40880 Ratingen, Germany
AG Duesseldorf HRB 43118
Website: http://www.ngkntk.de
След това изрично го питах за иридиеви свещи при каране на газ (пропан-бутан) и ето отговора:
Dear Mr. Simov,
for you car ist that the LPG-LaserLine No. 1 (Order-No. 1496).That is also a iridium spark plug,
but with some specification for use with LPG (Heatrange, GAP....)
Mit freundlichen Gruessen / Best regards
Sebastian Albers
Assistant Product Manager
Tel.: +49-(0)2102-974-103
Fax: +49-(0)2102-974-147
E-Mail:s_albers@ngkntk.de
NGK Spark Plug Europe GmbH
Geschaeftsfuehrer / Managing Director: Hisashi Nakanishi
Harkortstr. 41, 40880 Ratingen, Germany
AG Duesseldorf HRB 43118
Website: http://www.ngkntk.de
И колега, един съвет от мен. Обади се на представителите на NGK, след като си харесаш свещи, и ще се учудиш колко са добри цените. Няма да има нужда да даваш маса пари за нещо което струва по-малко. И още нещо. Представителите в България са доста печени, но ако искаш съвет какви свещи ще са най-подходящи за теб, то свържи се с немския офис.

Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Аз съм с denso iridium power IK20 Мн доволен 

- sadex5
- ентусиаст
-
Тези ги дават за Тойота Корола, но щом си доволен колега. Лично мое мнение, че много хора спекулират със това да продават уж перфектни 4 електродни свещи, уж са най-добри и т.н Каквато и да е съвременна свещ става....Т.е не влияе много на работата на мотора.
Проблема е, че в ибей да кажем има НГК по 28 $ и по 89 $ за 8 бройки, а едното би следвало да е китайско менте.....Обаче на практика не може да се различи...И това говорим за продавачи дето са продали 20 хил бройки да кажем...
Само ви казвам за инфо NGK BKR6EK MULTI-GROUND SPARK PLUG heat range 6, директно от на цена от производителя, при направена отстъпка сигурно за 500 хиляди свещи за БМВ Америка 14,50 $....БМВ я продава по 22 $.....
Проблема е, че в ибей да кажем има НГК по 28 $ и по 89 $ за 8 бройки, а едното би следвало да е китайско менте.....Обаче на практика не може да се различи...И това говорим за продавачи дето са продали 20 хил бройки да кажем...
Само ви казвам за инфо NGK BKR6EK MULTI-GROUND SPARK PLUG heat range 6, директно от на цена от производителя, при направена отстъпка сигурно за 500 хиляди свещи за БМВ Америка 14,50 $....БМВ я продава по 22 $.....
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
sadex5 написа:Тези ги дават за Тойота Корола, но щом си доволен колега.

http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/plug/euro/4w/4w-detail.cgi?filename=4w-10.txt&no=529
- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
sadex5 написа:...
При представителите на NGK в България NGK BKR6EK - цена 6,44 лв.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
накратко за М52 свещите са BKR6EK a za M52TU BKR6EQUP
Барай шишарката Минкеее ....
- sadex5
- ентусиаст
-
Колега може и по 6 лв да са но си чувал и за паралелен внос нали.....5 от Китай 5 от Германия
Не знам вие си решавате. Хората тук винаги са се чудели на моделите на анцузите Найк, който съм си купувал от БГ за да не нося багаж нататък...

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Да посравним малко цените на тези свещи
BKR6EQUP - дару 40.79лв., аутоплюс- 25лв., тех-ко - 25.70лв., в хамерика - 8.48$, оригинални от колеги от форума около 30лв.
BKR6EK - дару - 19.02лв., аутоплюс - 10.60лв., тех-ко - 11.40, хамерика - 5.19$, оригинални от колеги от форума около 15лв.
ПС1: не съм търговец и не ме спамете за свещи
ПС2: колегите от форума може и да имат други цени
ПС3: в понеделник ще дам и точната клиентска цена на "вносителя(представителя)"
BKR6EQUP - дару 40.79лв., аутоплюс- 25лв., тех-ко - 25.70лв., в хамерика - 8.48$, оригинални от колеги от форума около 30лв.
BKR6EK - дару - 19.02лв., аутоплюс - 10.60лв., тех-ко - 11.40, хамерика - 5.19$, оригинални от колеги от форума около 15лв.
ПС1: не съм търговец и не ме спамете за свещи
ПС2: колегите от форума може и да имат други цени
ПС3: в понеделник ще дам и точната клиентска цена на "вносителя(представителя)"
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
- sadex5
- ентусиаст
-
blacksapphire написа:sadex5 написа:Тези ги дават за Тойота Корола, но щом си доволен колега.![]()
По-добре не се изказвай неподготвен .
http://www.globaldenso.com/cgi-bin/global/plug/euro/4w/4w-detail.cgi?filename=4w-10.txt&no=529
Колега, това че казах че ги дават за Тойота ли ме изкара неподготвен.... Може би се засегна, че приравних БМВ то ти с няк'ва Корола.Това го казах поради това, че ги дават като най-добри за Корола и Лексус не значи че БМВ то ти няма пали. Има сайтове кадето се сравняват по топлинно число- Heat Range 22 на твойте..Тук почти всяко 3 то БМВ е 528 и сам виж какво казват хората по американските форуми и т.н
Денсо със топлинен клас 20 се приравнява към 6 ти клас на НГК. Смяната с една единица на топлинното число променя температурата на свещта с от 70 до 100 градуса. Така че, според мен термина перфектна свещ за моята кола, си зависи и от условията на експлоатация на колата и дали се кара на газ и т.н
Казват, че многоелектродните са по-добри за съвременни двигатели, заради фронта на възпламеняване.
30 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2