Е30 ИХ не пали от време на време ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: на задна гума
Мечтае да кара: 900+

Е30 ИХ не пали от време на време ?

Мнение от ivaylo ignatov » 08 Сеп 2010, 17:13

Имам следния проблем ИХ : Карам колата да речем 1 час , гася я и след 30мин като отида да я запаля , не иска.. Пускам я на скорост малко по-силно ритане , да влезе към 2-3000 оборота и пали веднага . Номерата ги прави когато иска 1 седмица не го беше правила и вчера пак се случи един път.

Понеже още не съм я карал на диагностика , ако някой от форума се е сблъсквал с тоя проблем и може да даде съвет как да я оправя ,ще е по-добрия вариант.
Последна промяна ivaylo ignatov на 02 Яну 2013, 20:27, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: Е30 ИХ не пали от време на време ?

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Сеп 2010, 12:48

Щом казваш, че не иска да пали известно време след като си я карал, т.е. предполага се че мотора е още топъл, то ми идва на ум недобре работещ температурен датчик. Кажи как си с разхода? И наистина я карай на диагностика, най-сигурно е. ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 09 Сеп 2010, 14:11

Колега аз имах същия проблем...1-во и най важно нещо което трябва да направиш е да установиш когато колата угасне и не иска да запали какво няма- гориво или искра...по вероятно е да се губи искрата...причините могат да бъдат няколко,бобината и делкото лесно се елиминират,другата причина е един от двата датчика за позиция на кол.вал ако той спре импулсите компа директно спира искрата...лошото е че 2 употреба не върши работа аз купих нов от Дару-то(скъп е не питай).. ама най добре ходи и замервайте...мене ме изяде миналата зима их-са с тея глупости ...най лошото при такъв проблем на их е че тая кола загасва обикновенно зимата там където снегът е дълбок и трудно се помага... :smoke: ))) успех и пиши да кажеш кво се е оказало... :bchug:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivaylo ignatov » 09 Сеп 2010, 15:41

M5 Разхода e доста .. не съм я засичал ама едно 16 17 си дава .. Ако е проблем тоя датчик колата пак ли пали на скорост ?

doctoragsxr
Веднага щом угасне ще проверя кое от двете е.
И тебе да те питам , ако е нещо от изброените пак ли ще си пали на скорост ?

Благодаря много за отговорите ! :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 10 Сеп 2010, 17:33

Аз първо смених точно този датчик за температурата,но продължи да си гасне...датчика долу на кожуха на маховика се ебаваше ту има искра ту няма,палеше и на бутане след изчакване на 10-на минути и в един момент спря окончателно :dunno: ...новия който купих имаше съпротивление около 900 ома(като го мериш трябва да е в тея граници)...а разход от 16/17 според мен е нормален :smoke:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ivaylo ignatov » 11 Сеп 2010, 9:21

Само да изгасне , да видя бензин ли няма или токове , за всеки случай и ще пиша какво съм направил , че Тя сега се уплаши и пали.. :grin:

Не ми е голям проблем разхода, то и с тоя вал дето е сега е напълно нормално , даже е малко .. за сметка на това като се КАРА направо ме е страх да гледам колко остава в резервоара ..

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 12 Сеп 2010, 14:03

преди време имахме такъв проблем с едно М40 ,оказа се нагоряло реле на бензиновата помпа и то плаше когато си иска и когато спря да пали проверихме дали идва ток до бензиновата помпа и така го открихме иначе на бутане палаше :dunno:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

Назад към E30