волана не се връща - шарнир/носача/рейка
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
волана не се връща - шарнир/носача/рейка
здравейте
днес влезнах в една дупка с ~30км. с предна дясна гума
после или така ми се стори или и аз не знам
като завъртя геврека на ляво и като го пусна да се изправя - не се изправя до средата, ами остава
под малък ъгъл наляво 10 градуса не повече
Утре пак ще проверя де ама нещо съм изкривил ли ?
днес влезнах в една дупка с ~30км. с предна дясна гума
после или така ми се стори или и аз не знам
като завъртя геврека на ляво и като го пусна да се изправя - не се изправя до средата, ами остава
под малък ъгъл наляво 10 градуса не повече
Утре пак ще проверя де ама нещо съм изкривил ли ?
Последна промяна nikolae на 09 Сеп 2010, 23:43, променена общо 1 път
- alexsch
- ентусиаст
-
- Кара: на бира и кебапчета
- Мечтае да кара: М6-ца кабрио
Re: волана не се връща
мръднала ти е геометрията на предния мост.иди на реглаж
my mods:
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
tv function; lumbar support; front pdc; xenon fogs; harmon kardon audio; webasto park heater with gsm remote; rear power sun blind; rear camera; AC Schnitzer exhaust muffler; DVB-T tunner
- RossenVlad
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520i e39
Не съм сигурен зали при бмв-тата е така. На друга кола ми беше заминало карданчето на кормилния прът. Тогава също не се връщаше волана.
- pistata9889
- ентусиаст
-
- Кара: Камион колкото читалището...
Приятелче кормилна щанга може да си иизкривил качи я на геометрия и ще ти кажат какво е,ако е в допустими граници ще я регулират ако не ще смениш каквото е и после пак регулаж.
Когато трябва да вземеш решение относно една страна,изслушай и другата,може нейната версия да е по достоверна!!!
"присъдата" ,която получих е следната:
влизането в дупка не е довело до нещо кой знае какво
щетите били отпреди
Десен шарнир - за смяна.
Знам, че върви комплект с носача, но пък съм чувал, че или се рециклира
или се набива (май от Е36) друг такъв.
От лявата страна на рейката има теч на масло - теч силно казано, вижда се малко масло.
Чувал съм, че и тя е много пари, за рециклиране не знам - пари/гаранция/прави ли се не...
Ефекта с волана го нямаше днес, на прав път (на канала Ев. Георгиев) с 30-40 км. колата вървеше в права линия, без да криви
това можах само да пробвам днес.
Въпроса ми е малко съвет да ми дадете какво да правя, чудя се не мога ли и зимата да изкарам така и после да я правя, зимата
карам доста по-малко, по-бавно и т.н.
Отделно мисля, някой ми каза, че като се правят такива неща се правила цялата предница - ляво/дясно тампони всичко...
малко съвет ако може, защото много не съм в час а и нещо напоследък финансово не съм силен :-)
Благодаря !
влизането в дупка не е довело до нещо кой знае какво
щетите били отпреди
Десен шарнир - за смяна.
Знам, че върви комплект с носача, но пък съм чувал, че или се рециклира
или се набива (май от Е36) друг такъв.
От лявата страна на рейката има теч на масло - теч силно казано, вижда се малко масло.
Чувал съм, че и тя е много пари, за рециклиране не знам - пари/гаранция/прави ли се не...
Ефекта с волана го нямаше днес, на прав път (на канала Ев. Георгиев) с 30-40 км. колата вървеше в права линия, без да криви
това можах само да пробвам днес.
Въпроса ми е малко съвет да ми дадете какво да правя, чудя се не мога ли и зимата да изкарам така и после да я правя, зимата
карам доста по-малко, по-бавно и т.н.
Отделно мисля, някой ми каза, че като се правят такива неща се правила цялата предница - ляво/дясно тампони всичко...
малко съвет ако може, защото много не съм в час а и нещо напоследък финансово не съм силен :-)
Благодаря !
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: волана не се връща - шарнир/носача/рейка
Ако искаш зимата карай така, каквото има да се доразбие и на пролет прави всичко. Рейката се рециклира. За носачите има много варианти и доста е писано. За да оправиш цялата предница, което си е за предпочитане наистина трябва да отделиш по- сериозна сума.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
majstorapetkov написа:Ако искаш зимата карай така, каквото има да се доразбие и на пролет прави всичко. Рейката се рециклира. За носачите има много варианти и доста е писано. За да оправиш цялата предница, което си е за предпочитане наистина трябва да отделиш по- сериозна сума.
Колеги и аз имам същия проблем но не сам влизал в дупка. Сменил съм биалетки,рециклирах си носачите смених и тампоните и след като ми направиха стенд се появи този проблем и искам някой от бургас да ми пропоръча качествен стенд че аман от майстори
Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
kunaa написа:majstorapetkov написа:Ако искаш зимата карай така, каквото има да се доразбие и на пролет прави всичко. Рейката се рециклира. За носачите има много варианти и доста е писано. За да оправиш цялата предница, което си е за предпочитане наистина трябва да отделиш по- сериозна сума.
Колеги и аз имам същия проблем но не сам влизал в дупка. Сменил съм биалетки,рециклирах си носачите смених и тампоните и след като ми направиха стенд се появи този проблем и искам някой от бургас да ми пропоръча качествен стенд че аман от майстори
Колега бумера не съм го карал на стенд от както го имам ,но при предишни коли които съм имал най доволен
съм бил от ФУЛДА -та и вниманието към клиента там . След реглаж винаги са били готови повторно да качат
колата на стенда ,ако нещо не си доволен след първия реглаж и пробно кръгче. Намират се близо до топлофикация
по пътя за Д. Езерово.
- kunaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
- Мечтае да кара: м5
- Детайли за колата: черна печка
ок колега ще пробвам на фулдата 

Алкохол ДА шофьорлък НЕ
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Когато волана се измести от центъра (или каквото положение е заемал) това е знак, че нещо по предницата е мръднало. При некачествен рециклаж на носачи пак може да се получи - за много кратко време след ремонта ябълката се измества в леглото си. Общо взето реглажа е безпредметен ако има разбити елеленти по окачването. Аз примерно имах тръгнал шарнир, и стенда показва, че волана е направо, но като тръгнах да карам стоеше леко надясно.
11 мнения
• Страница 1 от 1