AMS: BMW M3 vs Audi RS5 vs C63AMG vs Alpina B3S

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: AMS: BMW M3 vs Audi RS5 vs C63AMG vs Alpina B3S

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2010, 17:35

БМВ никога не са вадели най-изгодните предложения на пазара , но въпреки това се купуват и то доста добре . Да се прави аналог с масъл кар , не мисля че е уместно - освен , че са бързи коли , май друго общо нямат . Виж Ц63 като масъл кар , горе-долу ... Нисан ГТ-Р е с 50% по-скъп и си е при 911 Турбо и компания , както CTS-V е при М5 (което го бавят 2ра година) и РС6 . Ако беше за пари - поръчваш си Е92 с V10 5.0 пипнат до към 550 коня и ето ти изтребител - от както има Е92 се предлага такова нещо , ест не официално от БМВ поради много причини .

Ачо това за респонса и литровата мощност го дъвкахме в една друга тема мисля, и за това какъв практически ефект имат в действителност, и затова какъв имат 600НМ в мотора на ц63.

е нали казах , че и според мен на магистралата нещата са ясни,особено в тази версия с 490кс ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Сеп 2010, 19:29

acho.rs написа:. Да се прави аналог с масъл кар , не мисля че е уместно - освен , че са бързи коли , май друго общо нямат .

Що да нямат и двете са 4 местни купета със задно предаване горе долу еднакви килограмии горе долу еднакви коне. Невиждам какъв е проблема. За цената на нисана ще поспорим, защото последния път като бях в Камор на М3 лимузина и искаха 207К за същите пари преспокойно купувам ГТР от БГ. В САЩ М3 е 60 и няколко К$ Гт-р е 80К но екстрите на БМВ са по скъпи.

Това за v10 двигателя в М3 не ми се струва уместно, по няколко причини и една основна:
V10 е 50 кг по тежък от този в М3. Като сложиш и по голям радиатор и по здрави упори за двигателя, предполага се и ,че по големи спирачки ще трябва и получаваш едни доста излишни килограми точно в предницата на и без това 100Кг по тежката от е46 М3ка. Демек лошия understeer.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2010, 20:54

Hайде сега пак издребняваш - в Камор , на някаква М3ка и искали 207 лева :conf: Базовата цена е 70 000 евро а на ГТ-Р е около 100+ . Всеки знае обаче , че нито М3 , пък камо ли РС5 и Ц63 са най-изгодните предложения . Както и всеки знае , че ГТ-Р не е никаква конкуренция на М3 или на някой от по-горните модели - потенциалните клиенти на Нисана , никога не биха взели БМВ , както и обратното ;)
Това за v10 двигателя в М3 не ми се струва уместно, по няколко причини и една основна:
V10 е 50 кг по тежък от този в М3. Като сложиш и по голям радиатор и по здрави упори за двигателя, предполага се и ,че по големи спирачки ще трябва и получаваш едни доста излишни килограми точно в предницата на и без това 100Кг по тежката от е46 М3ка. Демек лошия understeer.

Първо до колкото знам 5.0 тежи към 200кг , та ме съмнява 4.0 да е 150 кг ама карай . Баланса на масите спокойно , ще си го оправят , както винаги - силно ме съмнява масата да е проблема , иначе от БМВ бяха казвали и че няма място в коша , пък то кой ли не слага големи дзвер в Е92 . А тоя аналог с теглото на Е46 , не знам защо го сложи - всяко поколение е по-тежко от предното средно с по толкова килограми или така беше последните 20 години .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 08 Сеп 2010, 21:13

acho.rs написа:Първо до колкото знам 5.0 тежи към 200кг , та ме съмнява 4.0 да е 150 кг ама карай . Баланса на масите спокойно , ще си го оправят , както винаги - силно ме съмнява масата да е проблема , иначе от БМВ бяха казвали и че няма място в коша , пък то кой ли не слага големи дзвер в Е92 . А тоя аналог с теглото на Е46 , не знам защо го сложи - всяко поколение е по-тежко от предното средно с по толкова килограми или така беше последните 20 години .

Ам гоогле те зове :mhihi:
М3 V8 - 202 kg - 4000цц
М5 V10 - 240kg+ 5000цц
N54(335i) -194 кг - 3000цц
ls3(camaro, vette) - 188kg - 6200цц :mhihi:
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 08 Сеп 2010, 22:29

От Япония в този клас , Инфинити Г37 им е по-подходящ съперник ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 08 Сеп 2010, 23:50

barabqga написа:От Япония в този клас , Инфинити Г37 им е по-подходящ съперник ;)

По-скоро ИС-Ф , но той изостава във всяко едно отношение ... Инфинити е при 335и и компания

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Сеп 2010, 4:07

BMW_RIDER написа:Е46 като излезе наистина нямаше достойна конкуренция. Сега обаче нещата са други. Вече нито изостават толкова Ауди и мерцедес, нито пък са само те. Имаш Нисан ГТ-Р който е малко по скъп, имаш луксозна супер мощна лимузина Кадилак CTS-V на същите пари, имаш мустанг Гт 5.0 с същите характеристики НАПОЛОВИНАТА пари и сигурно пропускам още.

интересно, че и аз имам същите наблюдения. преди масовата цел на производителите беше предимно комфорт и ускорение по права линия. bmw бяха нещо като самотни войни в тяхната си ниша. последното десетилетие нещата са по-различни. визирам класа "спортен седан".
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст

Мнение от OPASNO LUD » 26 Сеп 2010, 16:09

По принцип М3 винаги е изключително хвалена кола и най-вече заради факта,че се държи изключително придвидливо в граничен режим.Двигателят му липсва въртящ момент,но компенсира с къси скорости и обороти-такива коли тип с2000 се изнасилват лесно и предвидливо.Аудито се кара пък изключително лесно-не го ебе температура на асфалта,леко влажно,ниски качества на шофера-то си е малко плейстейшън-кара се само.Моторът му съчетава супервисоки обороти с повечко въртящ момент в ниските,но колата е тежка.Мерцедесите са магистрални автомобили-въпреки че ЦЛК63 е по бърза от е92 М3 на доста писти-общо взето ЦЛК/Ц към е92/е90 по права линия е като да сравняваш М3 с 335.Проблемът им е ,че са с твърдо шаси и окачване(за високоскоростна стабилност),а двигателят е зверски мощен и получава малко по Американски(визирам Корвет,Вайпър)-при навлизане в нискоскоростен завой и подаване на газ,задните гуми просто не издържат.По принцип тоя недостатък се решава(Перформанце пакети,бодикит от ДТМ и сликове),но не това е идеята на колата.
И трите коли са супер-просто БМВто е с пистова насоченост,Мерца с магистрална през лятото,а Аудито е най-подходящо за основна кола.Но ако говорим за база за тунинг ЦЛК63 е несъмнено по-доходящ автомобил

кандидат ентусиаст
Аватар

Bmw M3 E36 къса Nissan Skyline Gts

Мнение от michi69 » 03 Ное 2010, 23:19

Bmw M3 E36 къса Nissan Skyline Gts

http://vbox7.com/play:13c9c6e9
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 04 Ное 2010, 17:10

R33 GTS-T няма нищо общо с Nissan GTR.
Нито пък Е36 с Е92.
Този клип е неуместен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Ное 2010, 20:23

.Мерцедесите са магистрални автомобили-въпреки че ЦЛК63 е по бърза от е92 М3 на доста писти

- ЦЛК 63 Блек Сериис е 500+ кс но струва горе-долу колкото Астън Мартин , демек двойно повече от М3 , базирана е на старата Ц класа (от преди 10години) и може би това е причината никъде да не я сочат за конкурент на М3 .

Предишна

Назад към Основен Форум