Менене-обороти на газ!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bojanski
- Потребител
-
- Кара: Гаджето си да готви...
- Мечтае да кара: ///М3
Менене-обороти на газ!
От какво може да мени оборотите колата като е вкл. на газ?Оборотите ги мени 500-1000, но само на място.В движение няма проблем с вървежа и т.н. На бензин не ми го прави този номер.
Ако има значение газовата е - Tartarini а колата е Е36 316i 98г. (уредбата не съм я слагал аз, слагана е в Италия)
Поздрави!

Поздрави!
Speed?

- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Re: Менене-обороти на газ!
Щом само на място моторче за празния ход.Също така ако не си отварял изпарителя за профилактика и почистване може да е и от него.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Газовата не е инжекцион,нали?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- bojanski
- Потребител
-
Не е инжекцион, изпарителят е на една година и от пробката за изтичане на боклука не изтича нищо
А за кое стъпково моторче говориш? За бензина или за газта?

Speed?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Стъпковото моторче,е само едно,но ако правеше проблеми,щеше да ти го прави и на бензин,иди да ти сменят платната,филтъра на газовия клапан,да ти настроят газовата,и трябва всичко да си е на ред.
- bojanski
- Потребител
-
Да щях да го направя веднага, но е лошото че тук в София никой не иска да се занимава с тази фирма за газови бутилки, а официялният сервиз ми е далечко (в Пловдив) 

Speed?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Какви газови бутилки бе пич,всеки газаджия може да ти отвори изпарителя и да смени едни глупави платна,къде отиде при бутилката.
- bojanski
- Потребител
-
Еми питал съм но само като ме попитат каква ти е газовата и като кажа и те викат ааа не не... с тия не работиме ние....или явно не съм попаднал на сервиз 

Speed?

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
bojanski написа:Еми питал съм но само като ме попитат каква ти е газовата и като кажа и те викат ааа не не... с тия не работиме ние....или явно не съм попаднал на сервиз
Отвори си ги сам и си смени мембраните, почисти го, смени и филтърчето и си ти. Става първо спираш задължително притока на газ от кранчето на бутилката и то другото е лесна работа, то вътре в изпаритела няма кой знае какво, няма какво да му счупиш. Развиваш капаците сменяш двете мембрани и зглобяваш. Само преди това си купи мембрани за твойта марка изпарител.
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
bojanski написа:Еми питал съм но само като ме попитат каква ти е газовата и като кажа и те викат ааа не не... с тия не работиме ние....или явно не съм попаднал на сервиз
а ти сигурен ли си че цялата уредба (бутилка, изпарител, клапани и т.н.) ти е на тази марка или, четеш кво пише на бутилката. Я ходи при газаджия да я види не се излагай !
Купи си нов изпарител и си го монтирай сам. По 100 лв са
Не си и струва да сменяш мембрани на изпарител който само един човек в БГ може да настрои
Не си и струва да сменяш мембрани на изпарител който само един човек в БГ може да настрои
- Huffy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '97 328i '07 335i '90 325i
- Мечтае да кара: жената към летището с еднопосочен билет
Колега само за пробата ( от личен опит с мойта стара болест) хвани врътката на изпарителя и го завии ( въртиш на дясно). Обаче си отбележи как е била че после да си го върнеш ако ти се наложи. Завии малко , но нека колата работи и е на гас за да чуеш дали има промяна в оборотите. Мойта така се давеше защото беше развита прекалено много от изпарителя, върви перфектно , но на място играят яко оборотите. Първо започни с това и след това взимай инструмента и се прави на майстор 

- bojanski
- Потребител
-
BiTurbo написа:bojanski написа:Еми питал съм но само като ме попитат каква ти е газовата и като кажа и те викат ааа не не... с тия не работиме ние....или явно не съм попаднал на сервиз
а ти сигурен ли си че цялата уредба (бутилка, изпарител, клапани и т.н.) ти е на тази марка или, четеш кво пише на бутилката. Я ходи при газаджия да я види не се излагай !
Сигурен съм, че всичко е на Tartarini проверявал съм всяка малка подробност на тази газова но не мога да хвана от къде е проблема,като врътна кранчето започва да работи нормално,но да харчи много газ т20-22/100 км., но даже след това настройване след 1-2 дена се връща към старите си навици....

Благодаря за досегашните мнения

Speed?

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Турските,са пълно копие на ловато,няма кой знае каква разлика,карал съм и с двата вида.Смени изпарителя,сложи друг и пробвай как ще се държи колата.
- nedbmw
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Е46 facelift
- Мечтае да кара: Е90
- Детайли за колата: E46 318i N42 143h.p.
Ако при регулирне с болтчето на изспарителя няма ясно изрезен прозорец на най добра работа,а и най високи обороти на празен ход,то вероятноста да е изспарителя е голяма.Също си погледни около дросел клапата да не се е натрупало много отлагания от маслените изспарения това също влошава работата на празен ход.Може и да имаш някъде неплътност в смукателните тръби и да ти краде въздух от там, на бензин няма да се усеща но на газ да.
15 мнения
• Страница 1 от 1