Баварката ми заминава...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Баварката ми заминава...
Колеги имам голям проблем с 5-цата. Нещо е тромава, трудно набира скорост до 4000 об. оттам нагоре е добре. Сменил сам 2-та датчика на разпределителния вал и датчика на коляновия вал, защото даваше грешки в ламбда сондите. След всичките процедури и 1200 лева, проблема си остава с вървенето. Помагайте ако можете. Става въпрос за 520i, 2001 модел, двоен ванус.
Не искам много, искам всичко!
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
- Gari
- младши ентусиаст
-
Re: Баварката ми заминава...
Благодаря twake. Като се замисля мойе и така да си е колата. Сега излиза въпроса подходящ ли е чип тунинга за нея. Т.е. заслужава ли си?
- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Колега ,този мотор на това купе си е тромаво ,пробвай същия мотор на друг колега .И аз очаквах да литна като се кача на БМВ -то ми ,но уви 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега, ти си в Германия, и си си купил 520 ? Бягай в най-близкия Niederlassung и действай 

- Gari
- младши ентусиаст
-
Не съм си купил колата тук в Германия, а от БГ си е. Просто тук я карам. Вече съм на ръба на отаянието, защото колата сдава багажа със всеки изминал ден. Прекъсва, трудно пали, никаква мощност, едно прехлъцване на 3000 и на 4000 оборота. АБС-а свети, тракшъна също. Сега и на десния фар ринговете не светят по незнайна причина а светна крушката за мигача. Някаква оттечка сигурно. В следствие на трудното потегляне на светофари и бавното пускане на съединителя, същия просто умря на един паркинг. Смяната му ми струваше скромните 500 евро. Един колега, който кара също 5-ца ми каза че зад дясния стоп трябва да има един малък компютър, а при мен има само букси.
В сервиз на БМВ, цената на 1 час труд е 140 евро. Диягностиката трае около 2 часа. Поне да ми кажат какво е за смяна. Тоя пич в Пловдив
на колата, а уж е сервиз на БМВ. Забравих му името та да го напиша. Идва ми да я оставя на някой паркинг и да си взема само номерата та да я бракувам в БГ. Само любовта кам марката не ми позволява да направя това.

- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Gari_82 написа:Не съм си купил колата тук в Германия, а от БГ си е. Просто тук я карам. Вече съм на ръба на отаянието, защото колата сдава багажа със всеки изминал ден. Прекъсва, трудно пали, никаква мощност, едно прехлъцване на 3000 и на 4000 оборота. АБС-а свети, тракшъна също. Сега и на десния фар ринговете не светят по незнайна причина а светна крушката за мигача. Някаква оттечка сигурно. В следствие на трудното потегляне на светофари и бавното пускане на съединителя, същия просто умря на един паркинг. Смяната му ми струваше скромните 500 евро. Един колега, който кара също 5-ца ми каза че зад дясния стоп трябва да има един малък компютър, а при мен има само букси.В сервиз на БМВ, цената на 1 час труд е 140 евро. Диягностиката трае около 2 часа. Поне да ми кажат какво е за смяна. Тоя пич в Пловдив
на колата, а уж е сервиз на БМВ. Забравих му името та да го напиша. Идва ми да я оставя на някой паркинг и да си взема само номерата та да я бракувам в БГ. Само любовта кам марката не ми позволява да направя това.
Когато ти изгори крушката на габарита ти светва мигача като авариен габарит

- Gari
- младши ентусиаст
-
Сменят ли се тези габарити? Модела е по документи 2000 г. Фаровете са с оригинален ксенон и ангелски очи. Незнам дали се разглобяват, ама като си знам късмета...
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44
Ааааааа лошо тва бе тая кола буквално е взела да са разпада! 

- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Колега, като ти чета първия пост, ми идва следната идея: смени сега крушките на стоповете и току виж ти светнали габаритите на фаровете
Дай малко по-сериозно, ако искаш наистина помощ. Обясни така, че и сам да се разбереш. 520и с М54 не е толкова немощна, но пък знам ли какви са твоите изисквания... Кажи какви датчици сожи, оригинални или китайски? Ако са китайски като за начало си купи поне 2-ра употреба оригинални от ebay и хвани някой да ти ги смени. А за габаритите си направи труда да си отвориш упътването на колата и виж какво са написали хората.

Дай малко по-сериозно, ако искаш наистина помощ. Обясни така, че и сам да се разбереш. 520и с М54 не е толкова немощна, но пък знам ли какви са твоите изисквания... Кажи какви датчици сожи, оригинални или китайски? Ако са китайски като за начало си купи поне 2-ра употреба оригинални от ebay и хвани някой да ти ги смени. А за габаритите си направи труда да си отвориш упътването на колата и виж какво са написали хората.
- obi_fix
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d '03
- Мечтае да кара: 760Li
Gari_82 написа:Сменят ли се тези габарити? Модела е по документи 2000 г. Фаровете са с оригинален ксенон и ангелски очи. Незнам дали се разглобяват, ама като си знам късмета...
сменя се крушката само... има по я всички бензиностанции но е 4в мисля а онази от бмв май беше 8в или 12в но е много скъпа там а трудно се намира шано

- Gari
- младши ентусиаст
-
Относно крушкита на габарита, тип ангелски очи - в сервиз на БМВ ми казаха, че не се сменя само крушката, ами цялата фасунга. За скромните 25 евро и светна. Става въпрос за Германия, все пак.
Колеги, можете ли да ми обясните за този малък компютър дали го има зад десния стоп. Защото при мен са само кабели и едни големи букси. Възможно ли е той да ми управлява централното и алармата, които се активират с оригиналния ключ на колата? Защото ключа не прави нищо. Какви са функцйите на този компютър?
Колеги, можете ли да ми обясните за този малък компютър дали го има зад десния стоп. Защото при мен са само кабели и едни големи букси. Възможно ли е той да ми управлява централното и алармата, които се активират с оригиналния ключ на колата? Защото ключа не прави нищо. Какви са функцйите на този компютър?
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
Gari_82 написа:Относно крушкита на габарита, тип ангелски очи - в сервиз на БМВ ми казаха, че не се сменя само крушката, ами цялата фасунга. За скромните 25 евро и светна. Става въпрос за Германия, все пак.
Потърси темата за синхронизиране на ключа към колата
13 мнения
• Страница 1 от 1