Проблем с автомат или нещо друго

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Проблем с автомат или нещо друго

Мнение от Biggy » 22 Авг 2010, 23:40

Здравейте, може да е писано по въпроса, но съм в Гърция и нета е много лош.
При пътуването забелязах, че когато колата (530да '01) се движи със скорост 80-100 и с ниски обороти (предполагам четвърта или пета предавка), при подаване на газ се усеща тресене все едно минаваш през неравност на пътя. Ако я сръчкам не се усеща и при режим ДС също (поне за сега). Сякаш не успява да превключи на по ниска предавка когато оборотите паднат :dunno:
Моля за вашите съвети и предположения.
Диагностика ще правя като се върна, но незнам къде ги разбират нещата. Масло съм сменял в Джемини преди 20хил. км.
Предварително благодаря.
Последна промяна Biggy на 06 Сеп 2010, 20:35, променена общо 3 пъти
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Re: Проблем с автомат

Мнение от anzak » 26 Авг 2010, 22:07

ХДП (хидросъединител) вероятно ама най добре някой който разбира да ти види колата
Барай шишарката Минкеее ....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Biggy » 01 Сеп 2010, 7:19

В крайна сметка се оказа спукан всмукателен колектор. След кратък престой в бокса всичко е ОК. :driving:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Biggy » 06 Сеп 2010, 20:05

ОК друг път, явно колектора не е имал нищо общо. След нов обстоен преглед отново сме на почти изходна позиция. Всичко по колата е наред, а проблема стои.
Сега предположението е за криви задни гуми, но аз се съмнявам че това е проблема :(
Ще разберем утре. Ако някой има предположение ще съм благодарен да го сподели.
Поздрави
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 06 Сеп 2010, 20:10

Biggy написа:ОК друг път, явно колектора не е имал нищо общо. След нов обстоен преглед отново сме на почти изходна позиция. Всичко по колата е наред, а проблема стои.
Сега предположението е за криви задни гуми, но аз се съмнявам че това е проблема :(
Поздрави

Ами вече ти дадоха най вероятната причина за проблема ти,но ти не го отчете изобщо .....

anzak написа:ХДП (хидросъединител) вероятно ама най добре някой който разбира да ти види колата

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Biggy » 06 Сеп 2010, 20:29

Ilko Ivanov написа:
Biggy написа:ОК друг път, явно колектора не е имал нищо общо. След нов обстоен преглед отново сме на почти изходна позиция. Всичко по колата е наред, а проблема стои.
Поздрави

Ами вече ти дадоха най вероятната причина за проблема ти,но ти не го отчете изобщо .....

anzak написа:ХДП (хидросъединител) вероятно ама най добре някой който разбира да ти види колата

Не съм го отхвърлил, и благодаря на колегата за отговора, но нали майстори я гледат, утре пак друг майстор ще я гледа. Ще му кажа предположението, но ме е яд, че винаги отхвърлят твоето мнение. И като се почне по метода на изключването ...... и така половината кола, после върви разбери от какво се е оправила.
Знае ли човек къде да отиде вече ......
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с автомат или нещо друго - най-после решен

Мнение от Biggy » 07 Сеп 2010, 23:05

Здравейте колеги,
в крайна сметка след четирима майстори, както предположи колегата anzak, се оказа хидросъединител. Не е истина как доста характерен проблем при автоматичната трансмисия на бмв и мерцедес не прави впечатление на майстори с име. Налага ни се доста да се информираме по всякакви авто-ремонтни теми, макар и да не ни е това работата. На мен лично невежеството ми струва скъпо, но какво да се прави, поне си имам нов колектор.
Няма да споменавам имена и сервизи, но дори известни и хвалени във форума сервизи ме пртиха да си видя гумите, че били криви, ама както и да е, нали живеем в България. Надявам се във форума да има все по-информирани колеги, че поне да си помагаме преди да позволим да ни оскубят.
Надявам се да не съм обидил никого, бих желал критиката да е градивна.
Прилагам и няколко теми, в които колеги са си задавали същия въпрос.

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 9737994d99

viewtopic.php?f=35&t=200704&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5

viewtopic.php?f=35&t=201573&hilit=%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5+%D0%BF%D1%80%D0%B8+%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7

http://forums.mbclub.bg/index.php?showtopic=18814

Хайде със здраве.
Изображение

Назад към E39