NON OEM Navigation for e39

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: хубави работи
Мечтае да кара: още по-хубави работи

NON OEM Navigation for e39

Мнение от calco » 02 Сеп 2010, 17:52

Някой знае ли нещо повече за тази навигация? http://www.bimmernav.com/store/catalog/ ... m-237.html
Изглежда добре и май работела добре... :) Знае ли някой, къде може да се купи в БГ това нещо?
Купувам Range Rover от 1996 до 2000 г.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: NON OEM Navigation for e39

Мнение от mad_presley » 02 Сеп 2010, 18:41

В БГ не можеш да си купиш такава от никъде.
Нали се сещаш, че на тази цена ще има мито и ДДС, което предполагам си сметнал!? Също така, едва ли търговец ще ти го даде на цената, която му е излязло на него, така че дори и да го намериш в БГ, цената ще е...сещаш се.

И такова нещо да си сложиш в Е39-ката...де да знам, прекалено циганийка ми се вижда :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 02 Сеп 2010, 19:33

calco написа:Някой знае ли нещо повече за тази навигация? http://www.bimmernav.com/store/catalog/ ... m-237.html
Изглежда добре и май работела добре... :) Знае ли някой, къде може да се купи в БГ това нещо?

Инес ауто в София имаха за БМВ (Е39 и Е46 ) доста отдавна такава подобна мултимедия и навигация... но сега незнам, имат си и сайт.... супер е тази навигация.... оригинала пред нея е като радио VEF :mrgreen:
Последна промяна LUCIFER'S на 02 Сеп 2010, 20:37, променена общо 1 път
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0d '13
Мечтае да кара: М-power

Мнение от Biggy » 02 Сеп 2010, 19:52

Опитах да получа повече инфо за този продукт от две фирми, които го предлагат на сайтовете си. Ето и единият отговор: "Това е нов модел който е в процес на тестване , имаме само за E46. Продажби за Х5 и Е39 ще има след 14 дни. Срока на доставка е 10 работни дни. Ние сме вносители и не осигуряваме монтаж. Ако се плати цялата сума можете да получите 15% отстъпка с която да си осигурите цената на монтажа".
От другата фирма също ме пратиха "след 15 дни" преди месец. С други думи - още няма доставка и няма монтаж.
Иначе добре изглежда, функции колкото искаш, но трябва "око да види, ръка да пипне".
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от calco » 02 Сеп 2010, 22:15

Един познат си беше взел такава навигация от същата фирма за Шкода Октавия 2008-ма...

В интерес на истината работеше много добре, единствено телевизора не бачкаше хубаво - т.е. прекъсваше...

Всичко друго си беше на 6! Познати от Англия са си слагали такава на Е39 и знам, че бачка добре. Проблема е, че искам да я купя от тук заради гаранцията. Седи и пасва много добре...

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 02 Сеп 2010, 23:04

Колега аз на това му казвам китайска бижутерия. Ако ще и крокодили да подскачат по тоз екран...Все пак е39 си е концепция 95 година....А в Англията не знам кой ша даде 500 паунда за такова нещо, при положение, че има за по 1000 паунда цяла кола.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 03 Сеп 2010, 1:41

Има два модела
единият е на Dynavin и на Hualingan . Очаква се и трети на Timelesslong.

В е46 немският форум за динавин има тема от 100стр.
Първите монтирани системи имаха неприятно жужене което е отстранne.
За е39 Dynavin пуснахa или по-точно поръчваш и чакаш системата.
Проблема на Dynavin е че екранчето е много малко. И доста хора са се
пренасочили към Hualingan.

тук може да се види Hualingan монтиран на е39.
http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1436125&page=47

Това е вносител на Dynavin. Беше писал в немският е39форум че ще ги продава и монтира.
http://www.bmwcardesign.de/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=99&category_id=33&option=com_virtuemart&Itemid=78&lang=de

Ето и братушките се интересуват яко:
http://www.e39club.ru/forum/showthread.php?t=7298&page=56
Най-големият проблем обаче и на двете системи е че не може да замести големият бордкомп.
Иначе останалите неща които ги има като функция само в някоя по нова кола може да ги намерите.

А за колегата с 1000 паунда. може ли да каже защо в ebay оригиналните навита с кабели комп и т.н. не падат под 1500 евро

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 03 Сеп 2010, 3:50

Брат не знам за къде говориш 1500 евро за навигация, просто ти казвам самата реалност каква е, това е една тъпа китайска играчка, направена за БМВ, и именно щото е за БМВ струва тези пари, а ти си мислиш, че е стока. То вярно, че и на американската совалка чиповете и са вече китайски, но това не значи нищо.
Пък като гледам именно братушките го плюят ама :mhihi:
Като те кефи слагай го, няма кво да му мислиш. Като си на ти с ибей, покажи ми някой, продал повече от 20 такива артикула да кажем.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 04 Сеп 2010, 0:08

За съжаление обаче на пазара за нашите стари кошници няма
нищо което да наподобява оем look освен китайските .
Цената е толкова колкото я определя пазарът. Копчетата били щракали гадно, ми ще щракат
ама оригинална навигация ако нямаш и искаш да си сложиш струва толкова колкото казах.
Това е положението и под тая цена повечето неща са крадени даже и голяма част от купувачите
да си мислят че са дали много пари.

За е39 специално dynavin все още е само на предварителна поръчка. за е46 се продава още от юни и доста
хора си ги изпонакупиха и част от тях си :banghead: що са избързали и са се превърнали в бета тестери... и така.

Аз лично ще изчакам докато минат поне няколко месеца тестове и дано да успеят да подкарат и борда и тогава ще решавам.

Иначе от оригиналното по-добро няма но просто както казах за моята кола специално не се изплаща и жълтурковците
наистина предлагат за мен една добра алтернатива.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 04 Сеп 2010, 2:08

Колега виждам че си в Австрия. Е там проблем ли е направо да смениш колата :lalala:
Айде за джанти, гуми да дадеш пара, ама за тва....Не казвай, че Гарминската навигация не те устройва :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от blgrad » 07 Сеп 2010, 22:39

колега не први тази глупост толко пара за нищо смени колата за тези пари

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 07 Сеп 2010, 22:46

blgrad написа:колега не први тази глупост толко пара за нищо смени колата за тези пари

Абе човек,ти няма ли да пуснеш едно смислено мнение в тоя форум ???
Погледни си всичките мнения и ми кажи в кое точно от тях виждаш някакъв смисъл .....

Потребител
Аватар

Мнение от calco » 14 Сеп 2010, 11:01

Ако автомобила няма заводски СД ченджър или диск, мисля че си струва и е много по-добре, отколкото да махнеш заводското радио и да сложиш от онези грозните приставки с обикновенно СД.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39/ Е60
Мечтае да кара: X6 цвят бордо

Мнение от Николай Диянов » 16 Сеп 2010, 0:36

Ми колеги това китайско чудо е готино. Плюс това е единствения неоригинален монитор дето пасва точно в мястото на таблото. Иначе ако искате нещо подобно трябва да е с ония изкачащите монитори нагоре.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E 46 320D 03 Automatic
Детайли за колата: 2003
Automatic

Мнение от strahil95 » 22 Сеп 2010, 12:41

Ами аз си поръчах директно от производителя за Ауди ТТ през април 2010. http://www.dvdplayer.com.cn
Цената беше 350$+90$ доставка (признават само DHL), - оттук нататък всеки може да си прави сметката колко мито ще плати но в най лошия (скъпия) случай 550 $. Монтираха ми го за още 50 лева ( и се радвам че не тръгнах сам да се мъча - при всички положения щеше да ми отнеме много време поне за ТТто,
Предполагам за Е39 цената няма да е по различна (ако не и по ниска).

Системата се държи добре - единсвено тунера е по слаб - но напомням че говоря за ТТ 2007, където оригиналната система е с два тунера и 2 антени, и оттам идва несъответствието.
Ползвам я от 6 месеца и нямам оплаквания.

Операционната система е WIN 5.0 в този смисъм известните навигации си вървят безпроблемно (аз съм с IGO). Всъщност ако искате за 10 или 20 долара ще ви изпратят и сд карта с инсталирана навигация по избор Том том или ИГО.

ТV, DTV и камера за обр виждане - цената за тези периферии (камера, тв антена и тн) е отделна не съм поръчвал така че не зная как се държат тези функции на практика

На кратко - системета си има всичко което си поискате и може да се надгражда.
Засега се дъжи добре (с изключение на Тунера който приема по зле при слаб сигнал - с уговорката че говорим за ТТ с две антени фабрично) При БМВ не очаквам такъв проблем.

Най добре влезте в саита и се свъжете директно с китайците.

Надявам се че съм бил от полза за интересуващите се

Следваща

Назад към E39