проблем с паленето на бмв 316

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с паленето на бмв 316

Мнение от vesita » 05 Сеп 2010, 17:33

Колата неиска да запали,нямаше бензин в едната част на резервоара,когато прехвърлих бензин от другата страна запали и угасна.После извадих помпата работеше.Когато дам контакт не чувам помпата да качва бензин,само когато взема да въртя със стартера,тогава помпата работи.Искам да разбера дали отпред има някакъв клапан,който служи за дебита на бензина и това оказва влияние на тока.Моля Ви отговорете.Колата ми Трябва спешно,а немога да разбера пробрема от къде идва. :banghead: :banghead: :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: проблем с паленето на бмв 316

Мнение от Dirty M5 driveR » 05 Сеп 2010, 19:43

Ами колега, ти сам си си отговорил. Помпата ти трябва да работи когато колата ти е на контакт, а ти казваш, че не я чуваш. Като започнеш да въртиш на стартер, помпата ти заработва, качва гориво, пали, и като върнеш ключа да е отново само на контакт, помпата спира да работи. Виж релето й.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Мнение от pgv64 » 05 Сеп 2010, 20:02

Dirty M5 driveR написа:Ами колега, ти сам си си отговорил. Помпата ти трябва да работи когато колата ти е на контакт, а ти казваш, че не я чуваш. Като започнеш да въртиш на стартер, помпата ти заработва, качва гориво, пали, и като върнеш ключа да е отново само на контакт, помпата спира да работи. Виж релето й.

:D Да , ама не! И аз съм с 316 -М43 и помпата завърта едва когато завърти стартера!
и пали в края на първия оборот някъде, като първо палене , после от четвърт!
Допитвал съм се до майстори и ми казаха че при различните модели е различно!
При М50 б 20 примерно включвала за 2, 3 сек когато дадеш на контакт и после чак когато заработи колата.
Това което казах не означава , че няма проблем в помпата или релето!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м40 - ката да плаче
Мечтае да кара: е92

Мнение от surbina87 » 06 Сеп 2010, 19:09

Помпата така трябва да работи но може да и е паднало налягането иди при някои да ти измери налягането
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от vesita » 07 Сеп 2010, 20:55

закарах колата на сервиз и майстора ми каза,че компютъра ми бил пълен с вода и се прецакал...и сега трябва да зема нов компютър... :ranting:

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 07 Сеп 2010, 21:53

vesita написа:закарах колата на сервиз и майстора ми каза,че компютъра ми бил пълен с вода и се прецакал...и сега трябва да зема нов компютър... :ranting:

И вода от къде ще има ? :mhihi: Смени майстора, не компютъра :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 07 Сеп 2010, 22:08

vanka7a написа:И вода от къде ще има ? :mhihi: Смени майстора, не компютъра :yes:

...вода ще има като се запушат водостоците намиращи се на щита между мотора и купето. ;) Не виждам нищо смешно,като се наводни компа.Често се случва,защото самите гумени тръби в края приличат на клин,и от прах,листа и куп гадории се запушват.След като водата няма къде да се отича,започва да нахлува в отсека,кедето се намира ЕКУ-то.От там нататък е ясно за развоя на събитията. ;)
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

Потребител
Аватар

Мнение от vesita » 08 Сеп 2010, 20:26

ами да всичко се оказа от компютъра на колата,смениха го и само докато вкарат буксата и запали от първият път.но трябва някак да се отстрани това навлизане на вода,защото иначе трябва всеки месец да купувам компютри..нали така?а другото което е имам оттечка от нчкуде и акомулатора ми пада,а е нов и неискам да го прецаквам,но неможаха да я намерят....най-вероятно е от алармата...но остава загадка?ще я карам на друго място да я погледнат....е все пак В и благодаря... :bchug: пали

Назад към E36