Проблем с двоиния шибидек на комбито моля за помощ

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с двоиния шибидек на комбито моля за помощ

Мнение от lamarinta » 05 Сеп 2010, 8:55

Колеги,изщрака ми нещо на шибидака,разглобих корите на тавана и устснивих,че има клеясал и счупен един пластмасов водач.Знае ли някои от къде мога да си намеря части за шибидака?имам проблем и с едното зъбно колело на предното моторче,ако някои има идеи за помощ благодеря предварително

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38-ца

Re: Проблем с двоиния шибидек на комбито моля за помощ

Мнение от golov_bg » 05 Сеп 2010, 13:01

хммм в някоя морга но нз дали ще ти дадат само тези части които ти трябват или целия,
Dirty Hands are a Sign of Clean Money

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 05 Сеп 2010, 14:25

Линковете под картинките съдържат номерата на частите и описанието им :)

Дерзай :wave:

Изображение

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... ing_frame/

Изображение

http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/T ... oof_drive/

Предполагам, че ти е строшено номер 5,13, или 23 от 2-рата картинка :)
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар

Мнение от lamarinta » 06 Сеп 2010, 13:37

колеги благодаря за отзвите и схемите които сте ми пуснали,имате ли идеи от къде могат да се поръчват частите,само от официалния представител или има и друго място,счупени са ми повдигачите в задния краи на предния капак/23 от втората схема/ и едни пласмасови водачи/;3-от втората схема/.Прварително благодаря на всички отзовали се за моя проблем. А по междодругото някои да има идеи каде биха ми тапицирали качествено тавант тъй и тъй съм го свалил.Мерси

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 07 Сеп 2010, 10:13

Ако си от Сф мога да те насоча към тапицер. Пиши ми на лично от къде си. И още нещо, като тапицираш тавана е важно плата използван за плочите да не е с дунапрен или нещо др. понеже при отваряне и затваряне задната плоча се опира в предната и плата се протърква. Това се случи при мен, но сега нямам нерви да се занимавам да свалям тавана и да го правя на ново. Ако си свалил шибедаха ти препоръчвам да извадиш водещите жила, които са в тръбите и да ги почистиш от старата грес и да сложиш нова. Все се каня да направя това, но като знам с какво е свързано и направо не ми се занимава.

Лично аз ти препоръчвам претапициране с алкантара на тавана и всички колонки в комбито. По възможност тъмно сива. Хем няма да ти се цапа, хем ще е като М5.

Още нещо така и така си разковал всичко, сложи някаква тънка изолационна вата на самите плочи отвътре. Може и стериопор от този тънкия, който е навит на роло. Така ще си подобриш изолацията в купето доста.

Поздрави и дерзай. Ако не те мързи напарави снимки и опиши разглобяването и сглобяването на шибедаха. Така и останалите ще са в час с тази доста трудоемка процедура.

Щях да забравя. Частите може да си купиш и от Ауто+, но провери първо колко струва във Вари2000 или Дарукар, понеже се случва за разни части при официалния вносител да са по-евтини от колкото в Ауто+. На това му се вика маркетингово проучване :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Назад към E34