1ва и 2ра скорост рупат ??? 318ис
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i
- Мечтае да кара: Самолет
1ва и 2ра скорост рупат ??? 318ис
колеги проблемът е следния преди месец скоростната ми кутия остана без масло защото го изхвърли през датчика за задната скорост
и това го разбрах чак след като спряха да влизат скоростите. След което сипах някакво масло временно за скоростна кутия 15лв. струваше. Скоростите започнаха да си влизат както трябва докато една седмица след това ми прерупа 2ра скорост докато изпреварвах и започна да го прави постоянно. Няколко дена по късно стана така и с 1ва и така до сега вече 1 седмица като вкарам 1ва и 2ра си рупат. Направи ми впечатление че понякога като върна от 3та-2ра с междинна гас и си влиза, също така и когато вкарам 2 веднага след като съм потеглил на 1ва още в ниските обороти.
Аз мисля че е заминал синхронизатора на 1ва и 2ра но не съм сигурен накакви предположения какво може да е ???
също някой ако може да ми каже какво масло на Кастрол трябва да сипя на скоростната кутия някаде бях гледал по форума ама съм забравил

Аз мисля че е заминал синхронизатора на 1ва и 2ра но не съм сигурен накакви предположения какво може да е ???

също някой ако може да ми каже какво масло на Кастрол трябва да сипя на скоростната кутия някаде бях гледал по форума ама съм забравил

Последна промяна mafiata_ на 10 Сеп 2010, 12:39, променена общо 2 пъти
Re: 1ва и 2ра скорост рупат ??? 318ис
Какво означава рупане на скоростите?
Като се опиташ да я включиш и се чува едно хъркане или какво?
1-ва и 2-ра предавка са на една вилка, но с отделни синхронизатори.
Имай на предвид че скоростите не с ти били останали съвсем без масло. Датчика за задната е високо, почти на нивото на пробката за пълнене.
Според мен проблема е в маслото. Източи го. Промий с нафта. Налей ATF масло. Маслото може да вземеш от форума. Има оригинално на добра цена, за инфо на л.с.
Ако проблема не се оправи е възможно да се е прецакала съединителната муфа на 1-ва и 2-ра.
Имай на предвид че скоростите не с ти били останали съвсем без масло. Датчика за задната е високо, почти на нивото на пробката за пълнене.
Според мен проблема е в маслото. Източи го. Промий с нафта. Налей ATF масло. Маслото може да вземеш от форума. Има оригинално на добра цена, за инфо на л.с.
Ако проблема не се оправи е възможно да се е прецакала съединителната муфа на 1-ва и 2-ра.
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
bmw325tds написа:Какво означава рупане на скоростите?
точно така колега като хъркане се чува, относно това колко масло беше останало като бръкнах през пропката вътре беше сухо и сабра около 800-850мл. от новото масло което означав,а че е било останало около 250-300мл.
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
Аз лично като ги сменях и за скоростната кутия и за диференциала купих от сервиза на БМВ, за кутията трябва да знаеш цвета на лепенката. Съветвам те да не слагаш каквито и да е масла на една скоростна кутия. Не е било добра идея да смесваш старо масло с ново, а както подразбирам, че са били и различни вискозитети...Дано не си прецакал нещо. Поздрави.
Последна промяна Thebimmerfan на 07 Сеп 2010, 23:40, променена общо 1 път
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
Thebimmerfan написа:Аз лично като ги сменях и за скоростната кутия и за диференциала купих от сервиза на БМВ, за кутията трябва да знаеш цвета на лепенката. Съветвам те да не слагаш каквито и да е масла на една скоростна кутия. Не е било добра идея да смесваш старо масло с ново, а както подразбирам, че са били и различни...Дано не си прецакал нещо. Поздрави.
Каквото и масло да се сложи няма да има проблеми.
Важното е да има масло, което да маже.
BMW препоръчват оригиналното има масло, защото то е live time. Демек няма нужда от смяна/обслужване. Ако се сложи друго масло ще трябва да се сменя на определен пробег, който пробег е от 25000 до 50000 за различните масла. Относно смесването - то е неизбежно. Никога не може да се източи маслото на 100%. В дигателите също остава старо масло. Няма нужда от паника.
- Thebimmerfan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 323ti compact
- Мечтае да кара: M3 E46 CSL; S42B20
bmw325tds написа:
[b][Каквото и масло да се сложи няма да има проблеми.
Важното е да има масло, което да маже.[/b]BMW препоръчват оригиналното има масло, защото то е live time. Демек няма нужда от смяна/обслужване. Ако се сложи друго масло ще трябва да се сменя на определен пробег, който пробег е от 25000 до 50000 за различните масла. Относно смесването - то е неизбежно. Никога не може да се източи маслото на 100%. В дигателите също остава старо масло. Няма нужда от паника.[/quote]
Извинявай колега, ама си в много голяма заблуда. Специално това, че "няма значение какво масло ще сложиш в една скоростна кутия, важното е че има някакво" предпочитам да не го коментирам, по-голяма глупост не бях чувал (поне досега). Не една скоростна кутия се срина от масло, което не е за нея. И в никакъв случай не е едно и също да има 50-100мл. останали в една скоростна кутия (или двигател) при смяна на масло, и да са 500-2000мл. Но в крайна сметка всеки си поддържа колата както си иска (и може). Тежко и горко (в някои случаи особено) на който я купува после...
[b][Каквото и масло да се сложи няма да има проблеми.
Важното е да има масло, което да маже.[/b]BMW препоръчват оригиналното има масло, защото то е live time. Демек няма нужда от смяна/обслужване. Ако се сложи друго масло ще трябва да се сменя на определен пробег, който пробег е от 25000 до 50000 за различните масла. Относно смесването - то е неизбежно. Никога не може да се източи маслото на 100%. В дигателите също остава старо масло. Няма нужда от паника.[/quote]
Извинявай колега, ама си в много голяма заблуда. Специално това, че "няма значение какво масло ще сложиш в една скоростна кутия, важното е че има някакво" предпочитам да не го коментирам, по-голяма глупост не бях чувал (поне досега). Не една скоростна кутия се срина от масло, което не е за нея. И в никакъв случай не е едно и също да има 50-100мл. останали в една скоростна кутия (или двигател) при смяна на масло, и да са 500-2000мл. Но в крайна сметка всеки си поддържа колата както си иска (и може). Тежко и горко (в някои случаи особено) на който я купува после...
"...Родната милиция ни пази..."
Веско Маринов

Веско Маринов
- mafiata_
- младши ентусиаст
-
Re: ПОМОЩ 1ва и 2ра скорост рупат ??? 318ис
е ако е само от маслото хубаво амааа....
ще сипя BMW ATFIII и ще видя

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
И да слагаш грес, пак няма да се оправи
. Само друга здрава кутия ще те оправи...

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
Cosworth написа:И да слагаш грес, пак няма да се оправи. Само друга здрава кутия ще те оправи...
и аз така мисла колега ама де да знам никои не ми казва от каде идва проблема

- Cosworth
- ентусиаст
-
- Кара: Е30 и Е36 и Е90,Е93
- Мечтае да кара: Турбо кола със задно
- Детайли за колата: Е30 318iS RennAuto
От синхорнизаторите, не ме питай от къде знам
в момента и моята е с развалена 1-ва и 2-ра. Другата скоростна кутия чака в мазата 

- mafiata_
- младши ентусиаст
-
Cosworth написа:От синхорнизаторите, не ме питай от къде знамв момента и моята е с развалена 1-ва и 2-ра. Другата скоростна кутия чака в мазата
добре де ще те питам

mafiata_ написа:Cosworth написа:От синхорнизаторите, не ме питай от къде знамв момента и моята е с развалена 1-ва и 2-ра. Другата скоростна кутия чака в мазата
добре де ще те питамсигурен ли си ? И кой е по евтиния вариант нова скоростна (втора ръка) или синхронизатори
и аз мисла, че са синхронизатори амаа.... и мислих, че тука някои може да ми каже какво е все пак е техническия подфорум ???
Смени ли маслото? Какво се получи?
По нагоре съм написъл, че е възможно да се е прецакала съединителната муфа на 1-ва и 2-ра. Ако е здрава значи са се прецакали синхронизаторите на 1-ва и 2-ра.
Отваряй и сменяй смело. Ако вземеш др. скоросна кутия каква е вероятността синхронизаторите да са ОК?
13 мнения
• Страница 1 от 1