Проблем с Е36 318 м43б18 няма мощност
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- pavel_8887
- Потребител
-
- Кара: 200 И ПЕШ
- Мечтае да кара: 528i
Проблем с Е36 318 м43б18 няма мощност
Здравейте колеги, преди два дни си купих БМВ318i e36 още по пътя към вкъщи забелязох,че колата е много спъната не се цепи изобщо като и подам газ докрай и се замисля за 1-2 сек имал съм 318 само ,че 113 коня и вървеше доста повече от тази. Два дни след като я взех изтропа водна помпа ходеше напред назад заедно с перката помислих си ,че от това е по тромава и губи мощност смених помпата даже и маслото ,но пак си е куц кон
.Като я запаля студена и тръгна да я карам както си карам на 2-ра с 2000 об. като подам дори и плавно газ като почне да набира и на всеки 500-1000об прекасва-придърпва...а когато загрее се оправя не придърпва , но пак е тромава като я нацепя на бензин и тъпче на едно място ... Моля ако някои е запознат с проблема ми да помогне лично аз мисля че може да е ламбда сонда,но искам някой по запознат с тези неща да изкаже мнение (колата има и газово) и на бензин и на газ е така... 

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Re: Проблем с Е36 318 м43б18 няма мощност
Ламбда сонда кабели свещи, датчици за вал но най напред започни с смукателите.Или по точно въздусите след дебитомера.Гуфрето как е филтъра сменял ли си другите маркученца след дебитомера.

- pavel_8887
- Потребител
-
[quote="shengi"]Ламбда сонда кабели свещи, датчици за вал но най напред започни с смукателите.Или по точно въздусите след дебитомера.Гуфрето как е филтъра сменял ли си другите маркученца след дебитомера.[/quote
Ами от колекторите се чува препаткване там където се свързват с двигателят все едно няма гарнитура и съскат ок за мощност от там може да е днес ще прегледам маркучите ,но трябва да видя ламбда сондата явно щото снощи почетох по до късно и някои от колегите имат почти същите проблеми ,благодаря за помоща колега
Ами от колекторите се чува препаткване там където се свързват с двигателят все едно няма гарнитура и съскат ок за мощност от там може да е днес ще прегледам маркучите ,но трябва да видя ламбда сондата явно щото снощи почетох по до късно и някои от колегите имат почти същите проблеми ,благодаря за помоща колега
Колега, колата с газов инжекцион ли е? Ако знаеш в кой сервиз е слагана газовата можеш да се отбиеш там да тестват, си кажат мнението...
...
На диагностика ламбдата ти дава ли грешки?
Освен т'ва което си описъл, ако имаш и нереално висок разход, почти сигурно е че е ламбдата... За гофрираният маркуч след дебитомера... (моето гофре го сменях преди 2 дни) от него не трябва ли само да пропадат оборотите на празен ход ако смуче въздух от там?
П.С. Ако все още не си, обезателно смени горивният и въздушният филтри + там на газовата ако има филтърчета некви...

Освен т'ва което си описъл, ако имаш и нереално висок разход, почти сигурно е че е ламбдата... За гофрираният маркуч след дебитомера... (моето гофре го сменях преди 2 дни) от него не трябва ли само да пропадат оборотите на празен ход ако смуче въздух от там?
П.С. Ако все още не си, обезателно смени горивният и въздушният филтри + там на газовата ако има филтърчета некви...
- pavel_8887
- Потребител
-
Sea Eagle написа:Колега, колата с газов инжекцион ли е? Ако знаеш в кой сервиз е слагана газовата можеш да се отбиеш там да тестват, си кажат мнението......
ами забелязох като я купих,че с 10 лв газ на 1.20лв минах 68 км смесено градско извънградско нз много ли е? Но преди БМВ-то имах Ауди 100 2.0 16в 140 коня и пак гореше толкова като се има на предвид че е доста по тежка повече кубици коне ...

- makabeo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 4ервено/4ерна е36-ца
колега ако е гарнитура на главата или ще ти дуе маркучите или ще забележиш че антифриза ти е станал на буза:)ако нямаш гарнитура на смукателите и от там дарпа въздух убърква цялата горивна смес така че може от това да губи и мени обороти а това 4е прекъсва наи вероярно е от кабели или свещи аз лично мисля че 100% е от това и на мен са ми се случвали сащите неща и ти казвам от опит!дано се оправи!
п.с. провери дали имаш катализатор от него ти губи ряз!
само нинджа може да убие друга нинджа и само BMW може да изпревари друго BMW!!!
- pavel_8887
- Потребител
-
makabeo написа:колега ако е гарнитура на главата или ще ти дуе маркучите или ще забележиш че антифриза ти е станал на буза:)ако нямаш гарнитура на смукателите и от там дарпа въздух убърква цялата горивна смес така че може от това да губи и мени обороти а това 4е прекъсва наи вероярно е от кабели или свещи аз лично мисля че 100% е от това и на мен са ми се случвали сащите неща и ти казвам от опит!дано се оправи!
Имам катализатор ,но не се знае какво е останало ватре от него

- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
колега ,катализатора е последното нещо ,за което можеш да се хванеш,ако искаш тиха кола,остави го за последно,че като го махнеш ,може и по зле да стане.....pavel_8887 написа:makabeo написа:колега ако е гарнитура на главата или ще ти дуе маркучите или ще забележиш че антифриза ти е станал на буза:)ако нямаш гарнитура на смукателите и от там дарпа въздух убърква цялата горивна смес така че може от това да губи и мени обороти а това 4е прекъсва наи вероярно е от кабели или свещи аз лично мисля че 100% е от това и на мен са ми се случвали сащите неща и ти казвам от опит!дано се оправи!
Имам катализатор ,но не се знае какво е останало ватре от негоспомням си че майстора ми каза че и некви шпилки били хлабави до катализатора ...ще ги видя тея неща ама ще е утре май че как се паднаха 3 дни почивни сега никой не можеш да намериш
- radio_manbg
- младши ентусиаст
-
giggs_11 написа:pavel_8887 написа:makabeo написа:колега ....!
Имам катализатор ....
Абе не е точно последното
На моята кола беше задръстил палеше и дотам в момента в които дадеш газ гасне....
А доколкото разбирам колата е на газ... центровки и т.н. филтри плочки и прочие как са?

БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД
- pavel_8887
- Потребител
-
днес смених свещите предложиха ми champion двуполюсни по 10.50 едната сложих ги и не открих голяма разлика като я запаля утре сутринта и ако пак прекъсва и придърпва ще гледам кабелите забелязох и че като я нацепя на място 4-5000хил оборота намирисва на бензин което според мен означава че има неправилно изгаряне ...нали? съответно остава центровка или кабели или дистрибуторна или палец или да си избера едно по дебело стъклено шише и да си го разбия в главата
Цялата работа май е че някой, предният собственик или някакви велики майсторчета със самочувствие на инж. от F1 са си иргали хубаво с колата, покрай тази газ и са си мислели че вършат някаква работа, но всъщност са ОСРАЛИ К'ВОТ СА ПИПНАЛИ. И сега ще е малко нерви + пари докато се наредят нещата, но винаги е така... ще се оправи колата, не се шашкай.
Една диагностика ще хвърли доста светлина по случея. Ще разбереш дали са датчици по двигателя, или ламбда сонда...
[/quote]Ами от колекторите се чува препаткване там където се свързват с двигателят все едно няма гарнитура и съскат...[/quote]
Това го погледи първо, в никакъв случай там не трябва да е така.

[/quote]Ами от колекторите се чува препаткване там където се свързват с двигателят все едно няма гарнитура и съскат...[/quote]

- pavel_8887
- Потребител
-
Ами от колекторите се чува препаткване там където се свързват с двигателят все едно няма гарнитура и съскат...[/quote]Sea Eagle написа:Цялата работа май е че някой, предният собственик или някакви велики майсторчета със самочувствие на инж. от F1 са си иргали хубаво с колата, покрай тази газ и са си мислели че вършат някаква работа, но всъщност са ОСРАЛИ К'ВОТ СА ПИПНАЛИ. И сега ще е малко нерви + пари докато се наредят нещата, но винаги е така... ще се оправи колата, не се шашкай.![]()
Една диагностика ще хвърли доста светлина по случея. Ще разбереш дали са датчици по двигателя, или ламбда сонда...

вчера и аз си мислех че някой "майстор" сигурно си е оставил ръцете като го е слагал това газово нещо с въздуха ли и аз нз все едно взима мн въздух и на ниските неще да се нацепи изведнъж...с две думи тея дни на диагностика...
- pavel_8887
- Потребител
-
колеги ако някои има такава 318 и ако има и газ да ми каже каде е му е поставен клапана щото моя е точно преди дебитометъра и не е клапан а нещо като еластична гума която днес като изпатка изкочи и аз просто си я плъзнах пак ж лелгото където е била и си отговарям директно на въпроса що не върви ... ми ако не уплътнява добре и взима по малко въздух от там ето каде е проблема ... кажете какво мислите вие по въпроса и какво да я правя да я карам ли веднага да и слагат клапан
- giggs_11
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320д
аз съм с такава 318и на газ,тази гума ти е кихалката ,като гръмне да не чупи дебитомера(макар че не е гаранция де)смени я тази гума,2 лева е,ако обаче ти гърми често,не е добре,нещо не ти е както трябва,свали дистрибуторната и я огледаи мноого внимателно,може да пробваш с друга ако намериш,също и палеца и ако пак гърми,при газаджиийте ......pavel_8887 написа:колеги ако някои има такава 318 и ако има и газ да ми каже каде е му е поставен клапана щото моя е точно преди дебитометъра и не е клапан а нещо като еластична гума която днес като изпатка изкочи и аз просто си я плъзнах пак ж лелгото където е била и си отговарям директно на въпроса що не върви ... ми ако не уплътнява добре и взима по малко въздух от там ето каде е проблема ... кажете какво мислите вие по въпроса и какво да я правя да я карам ли веднага да и слагат клапан
- pavel_8887
- Потребител
-
giggs_11 написа:аз съм с такава 318и на газ,тази гума ти е кихалката ,като гръмне да не чупи дебитомера(макар че не е гаранция де)смени я тази гума,2 лева е,ако обаче ти гърми често,не е добре,нещо не ти е както трябва,свали дистрибуторната и я огледаи мноого внимателно,може да пробваш с друга ако намериш,също и палеца и ако пак гърми,при газаджиийте ......pavel_8887 написа:колеги ако някои има такава 318 и ако има и газ да ми каже каде е му е поставен клапана щото моя е точно преди дебитометъра и не е клапан а нещо като еластична гума която днес като изпатка изкочи и аз просто си я плъзнах пак ж лелгото където е била и си отговарям директно на въпроса що не върви ... ми ако не уплътнява добре и взима по малко въздух от там ето каде е проблема ... кажете какво мислите вие по въпроса и какво да я правя да я карам ли веднага да и слагат клапан
за първи път гърми колега но пак ще го направи сигурно щото нещо не е наред ...има кои да я погледне но този някои го няма сега а аз само при него си карам колите и съм мн доволен
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3