комфорт ел.стъкла

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 318 is;e30 325ix+ инхалатор

комфорт ел.стъкла

Мнение от chipipk » 04 Сеп 2010, 21:22

здравейте колеги от скоро съм с ел.стъкла и много ме дразни че трябва да държа копчетата и мисълта ми е при е30 имали такова животно комфорт модул или трябва да си сложа от е36.става въпрос за купе
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: E30

Re: комфорт ел.стъкла

Мнение от kiborg » 04 Сеп 2010, 23:33

има такова животно :mhihi: .089424489 че нямам комп. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 05 Сеп 2010, 9:36

имаш няколко варянта..
оригинален модул от Е36 но трябва да разпиташ кои модел е за тази функция с напълното затваряне при еднократно натискане..
има и други подобни неоригинални модули към алармите

аз лично предпочитам първия варянт и се замислям скоро да започна проекта 4 ел стъкла на Е30
идеята ми е например при заключване на колата да се затвори всичко.. наиситна е много досадно да затваряш 4 стъкла и шибедах ако бързаш за някъде.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 05 Сеп 2010, 12:33

При мен си го направих с модул от италианска аларма.Когато заключа колата вдига стъклата догоре.Ако искам да свалям си е стандартно, държиш докато слезе до долу.Връзването става бързо без много рязане, само 2 кабела се прекъсват и се прекарват през модула.
За сега ме устройва :mrgreen:
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 05 Сеп 2010, 16:05

Мармот написа:При мен си го направих с модул от италианска аларма.Когато заключа колата вдига стъклата догоре.Ако искам да свалям си е стандартно, държиш докато слезе до долу.Връзването става бързо без много рязане, само 2 кабела се прекъсват и се прекарват през модула.
За сега ме устройва :mrgreen:

а с какви стъкла си бил? оригинал ел? или слагани? слагал ли си и някакви други модули?
даи малко инфо че искам едно Е36 без модул с 4 ел. да го напрява с модул
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: от онея старите....
Мечтае да кара: магазинска е30-ка

Мнение от GEORGIEV » 05 Сеп 2010, 17:31

те повечето аларми го имат тва,примерно при заключване подават към стъклата сигнал за 3 секунди,но незнам какво ще стане когато заключваш и стъклата са вдигнати :roll: всеки път ще товари стъклата излишно май,мислил съм и аз за мойте да правя нещо но ме притеснява този момент :roll: иначе има и отделно комфорт модули неоригинални и се връзват кум алармата ако няма
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e30 318 is;e30 325ix+ инхалатор

Мнение от chipipk » 05 Сеп 2010, 18:58

за модул от е36 става но се чудех дали и е30 в последните години нямат.а до колкото това при вдигнати прозорци да се товарят моторчетата при заключване няма страшно самия модул е за тая работа той си следи положението на стъклата,и другото което трябва за това което искам аз с едно докосване да се вдигат или свалят трябват и копчета с две позиции на натискане иначе с обикновенни като го натиснеш и то трагва но за да го спреш трябва да натиснеш в обратна посока иначе си стига до долу или до горе и спира само няма я опцията да задаржиш копчето да се свали малко и като го пуснеш да спре.щом го монтирам ще пиша за да съм полезен на останалите който обмислят този варянт :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 05 Сеп 2010, 19:06

GEORGIEV написа:те повечето аларми го имат тва,примерно при заключване подават към стъклата сигнал за 3 секунди,но незнам какво ще стане когато заключваш и стъклата са вдигнати :roll: всеки път ще товари стъклата излишно май,мислил съм и аз за мойте да правя нещо но ме притеснява този момент :roll: иначе има и отделно комфорт модули неоригинални и се връзват кум алармата ако няма

Алармата подава маса/плюс за интервал от време на модула, който има вградена токова защита, тоест при достигане на крайно положение прекъсва подаването на захранване към моторчето.
ares2 написа:а с какви стъкла си бил? оригинал ел? или слагани? слагал ли си и някакви други модули?
даи малко инфо че искам едно Е36 без модул с 4 ел. да го напрява с модул

Оригинални ел., модула е от аларма(афтър маркет, не оригинален).Връзва се лесно.Има захранване, маса, вход за импулс от централното/алармата и релейни изходи за моторчетата.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ares2 » 07 Сеп 2010, 14:54

мерси колега. ще потърся тези дни
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30

Мнение от hhhman » 13 Сеп 2010, 2:36

GEORGIEV написа:те повечето аларми го имат тва,примерно при заключване подават към стъклата сигнал за 3 секунди,но незнам какво ще стане когато заключваш и стъклата са вдигнати :roll: всеки път ще товари стъклата излишно май,мислил съм и аз за мойте да правя нещо но ме притеснява този момент :roll: иначе има и отделно комфорт модули неоригинални и се връзват кум алармата ако няма

няма да товари има си датчик като усети натоварваме спита поне моя е така а си го зех от илиенци за 20лв вече 2 години нямам проблем с него
Изображение

Назад към E30