Трудно пали сутрин от известно време?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 M40B18
Трудно пали сутрин от известно време?
Здравейте,
Проблема ми е следния:
Сутрин когато колата не е палена 12-15часа пали от третото завъртане,а до скоро не беше така.Също така след като запали прекъсва все едно не и стига бензин,като я изфорсирам няколко пъти и се оправя.Не знам колко е вярно,но мисля,че има клапан-регулатор на бензина и ако той примерно изпуска,докато помпата подкачи бензин не ще да запали...,(това си е само някаква моя теория
).След това цял ден си пали и се държи нормално.
Ако някой може да помогне с идеи какво би могло да е ще съм му много благодарен.
Мотора винаги е палил с малко повече въртене от колкото трябва,палил е винаги от първият път,но с малко по-дълго от нормалното въртене.
Мотора е М40Б18
Проблема ми е следния:
Сутрин когато колата не е палена 12-15часа пали от третото завъртане,а до скоро не беше така.Също така след като запали прекъсва все едно не и стига бензин,като я изфорсирам няколко пъти и се оправя.Не знам колко е вярно,но мисля,че има клапан-регулатор на бензина и ако той примерно изпуска,докато помпата подкачи бензин не ще да запали...,(това си е само някаква моя теория

Ако някой може да помогне с идеи какво би могло да е ще съм му много благодарен.
Мотора винаги е палил с малко повече въртене от колкото трябва,палил е винаги от първият път,но с малко по-дълго от нормалното въртене.
Мотора е М40Б18
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Трудно пали сутрин от известно време?
Щом казваш, че винаги е палила с повече от необходимото въртене, то кажи дали си сменял бензинов филтър, защото ако не си и е запушен, е съвсен нормално. Обаче нещо не мога да разбера-първо си писал, че като е студена го прави тоя номер, а като загрее е ОК (а ако беше от филтъра, щеше да го прави постоянно). Друго, което ми идва на ум е температурен датчик или термостат. Една диагностика няма да ти дойде зле. 

- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
Много е вероятно да е филтара смени го и наи добре иди на диагностика след това дори и да се оправи
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Свещи,кабели,дистрибуторна,палец-всичко това сменявано ли е скоро...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
Бензиновия филтър е сменяван преди 2-3 месеца,кабели,свещи и т.н. не са сменявани скоро,но да ги сменя само за да разбера дали е от тях ми идва малко скъпо - 300-400лв.(то е добре да се сменят,но в тази криза...)
Ясно е че без диагностика няма да мине,но просто питах ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи.
Благодаря Ви за отговорите.
Ясно е че без диагностика няма да мине,но просто питах ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да ме насочи.
Благодаря Ви за отговорите.
- surbina87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: м40 - ката да плаче
- Мечтае да кара: е92
колега може да е от много работи за това ще е най добре диагностика но ако имаш някои познат да земеш неговите кабели и швещи да пробваш опитаи ако не е от това значи инжекцията се ебава щом си сменял филтара
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Свали и погледни свещите,щом не си ги сменял скоро е твърде вероятно да са износени и за това да имаш труден старт,когато мора е студен.

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
Борис_Малинов написа:Свали и погледни свещите,щом не си ги сменял скоро е твърде вероятно да са износени и за това да имаш труден старт,когато мора е студен.
Мерси за отговора,още утре ще погледна свещите

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
Значи имаше малко останал бензин в колата и реших да понапълня резервоара...
Вече пак си пали както преди от първия път,но с малко повече въртене....
Свещите пристигат утре и ще видим дали ще се пооправи...
Вече пак си пали както преди от първия път,но с малко повече въртене....
Свещите пристигат утре и ще видим дали ще се пооправи...
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
И аз имам проблем с паленето.Колега извини ме, че пиша в темата ако модераторите сметнат, че не е учтиво от моя страна нека мнението да бъде затрито.
Колите на работа всичките до една палят от четвърт оборот, моята завърта 2-3 пъти докато запали /2-3 секунди/ А в началото не беше така като я купих.От какво може да е? Кабели и свещи сложих оригинални не е от тях.Филтър сменях бензинов не е от него.Налягане от помпата има.Прави ми впечатление, че понякога по навик преди да запали пускам ключа и при повторното завъртане пали от четвъртът.Може ли да е от регулатора на бензина ?
Колите на работа всичките до една палят от четвърт оборот, моята завърта 2-3 пъти докато запали /2-3 секунди/ А в началото не беше така като я купих.От какво може да е? Кабели и свещи сложих оригинални не е от тях.Филтър сменях бензинов не е от него.Налягане от помпата има.Прави ми впечатление, че понякога по навик преди да запали пускам ключа и при повторното завъртане пали от четвъртът.Може ли да е от регулатора на бензина ?

При мен е аналогична ситуацията. Всичко останало е наред, остана само регулатора за бензина да сменя 

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
[Georgi] написа:При мен е аналогична ситуацията. Всичко останало е наред, остана само регулатора за бензина да сменя
А някой може ли да каже къде се намира и колко горе-долу струва?
- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
Намира се на рампата с дюзите. Едно кръгло по принцип на края на стойката на дюзите от към радиатора под смукателните колектори.

- xamctepa
- кандидат ентусиаст
-
shengi написа:Намира се на рампата с дюзите. Едно кръгло по принцип на края на стойката на дюзите от към радиатора под смукателните колектори.
Номенклатурен номер : 13531729320
Описание : РЕГУЛАТОР НАЛЯГАНЕ ГОРИВО - 3 ба��а
Ед.цена (с ДДС) : 109.28 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Сега вече го открих

- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
xamctepa написа:Здравейте,
Проблема ми е следния:
Сутрин когато колата не е палена 12-15часа пали от третото завъртане,а до скоро не беше така.Също така след като запали прекъсва все едно не и стига бензин,като я изфорсирам няколко пъти и се оправя.Не знам колко е вярно,но мисля,че има клапан-регулатор на бензина и ако той примерно изпуска,докато помпата подкачи бензин не ще да запали...,(това си е само някаква моя теория).След това цял ден си пали и се държи нормално.
Мотора е М40Б18
Клапан-регулатора за сега го остави. Задръстени дюзи и по-малко вероятно да дърпа въздух през някой въздуховод може да е причината.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2