Баварката ми заминава...

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60, 2006
Мечтае да кара: Formula
Детайли за колата: N52B25

Баварката ми заминава...

Мнение от Gari » 21 Юли 2010, 23:35

Колеги имам голям проблем с 5-цата. Нещо е тромава, трудно набира скорост до 4000 об. оттам нагоре е добре. Сменил сам 2-та датчика на разпределителния вал и датчика на коляновия вал, защото даваше грешки в ламбда сондите. След всичките процедури и 1200 лева, проблема си остава с вървенето. Помагайте ако можете. Става въпрос за 520i, 2001 модел, двоен ванус.
Не искам много, искам всичко!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Re: Баварката ми заминава...

Мнение от twake » 22 Юли 2010, 0:06

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 22 Юли 2010, 0:27

Благодаря twake. Като се замисля мойе и така да си е колата. Сега излиза въпроса подходящ ли е чип тунинга за нея. Т.е. заслужава ли си?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 22 Юли 2010, 9:39

Колега ,този мотор на това купе си е тромаво ,пробвай същия мотор на друг колега .И аз очаквах да литна като се кача на БМВ -то ми ,но уви :yes:
Нищо лично ,Просто бизнес !

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 22 Юли 2010, 10:44

Колега, ти си в Германия, и си си купил 520 ? Бягай в най-близкия Niederlassung и действай :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 04 Сеп 2010, 18:02

Не съм си купил колата тук в Германия, а от БГ си е. Просто тук я карам. Вече съм на ръба на отаянието, защото колата сдава багажа със всеки изминал ден. Прекъсва, трудно пали, никаква мощност, едно прехлъцване на 3000 и на 4000 оборота. АБС-а свети, тракшъна също. Сега и на десния фар ринговете не светят по незнайна причина а светна крушката за мигача. Някаква оттечка сигурно. В следствие на трудното потегляне на светофари и бавното пускане на съединителя, същия просто умря на един паркинг. Смяната му ми струваше скромните 500 евро. Един колега, който кара също 5-ца ми каза че зад дясния стоп трябва да има един малък компютър, а при мен има само букси. :shock: В сервиз на БМВ, цената на 1 час труд е 140 евро. Диягностиката трае около 2 часа. Поне да ми кажат какво е за смяна. Тоя пич в Пловдив :censored: на колата, а уж е сервиз на БМВ. Забравих му името та да го напиша. Идва ми да я оставя на някой паркинг и да си взема само номерата та да я бракувам в БГ. Само любовта кам марката не ми позволява да направя това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 04 Сеп 2010, 19:33

Gari_82 написа:Не съм си купил колата тук в Германия, а от БГ си е. Просто тук я карам. Вече съм на ръба на отаянието, защото колата сдава багажа със всеки изминал ден. Прекъсва, трудно пали, никаква мощност, едно прехлъцване на 3000 и на 4000 оборота. АБС-а свети, тракшъна също. Сега и на десния фар ринговете не светят по незнайна причина а светна крушката за мигача. Някаква оттечка сигурно. В следствие на трудното потегляне на светофари и бавното пускане на съединителя, същия просто умря на един паркинг. Смяната му ми струваше скромните 500 евро. Един колега, който кара също 5-ца ми каза че зад дясния стоп трябва да има един малък компютър, а при мен има само букси. :shock: В сервиз на БМВ, цената на 1 час труд е 140 евро. Диягностиката трае около 2 часа. Поне да ми кажат какво е за смяна. Тоя пич в Пловдив :censored: на колата, а уж е сервиз на БМВ. Забравих му името та да го напиша. Идва ми да я оставя на някой паркинг и да си взема само номерата та да я бракувам в БГ. Само любовта кам марката не ми позволява да направя това.

Когато ти изгори крушката на габарита ти светва мигача като авариен габарит :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 04 Сеп 2010, 21:11

Сменят ли се тези габарити? Модела е по документи 2000 г. Фаровете са с оригинален ксенон и ангелски очи. Незнам дали се разглобяват, ама като си знам късмета...

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 04 Сеп 2010, 21:54

Ааааааа лошо тва бе тая кола буквално е взела да са разпада! :(

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 05 Сеп 2010, 7:47

Колега, като ти чета първия пост, ми идва следната идея: смени сега крушките на стоповете и току виж ти светнали габаритите на фаровете :D

Дай малко по-сериозно, ако искаш наистина помощ. Обясни така, че и сам да се разбереш. 520и с М54 не е толкова немощна, но пък знам ли какви са твоите изисквания... Кажи какви датчици сожи, оригинални или китайски? Ако са китайски като за начало си купи поне 2-ра употреба оригинални от ebay и хвани някой да ти ги смени. А за габаритите си направи труда да си отвориш упътването на колата и виж какво са написали хората.
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525d '03
Мечтае да кара: 760Li

Мнение от obi_fix » 08 Сеп 2010, 16:57

Gari_82 написа:Сменят ли се тези габарити? Модела е по документи 2000 г. Фаровете са с оригинален ксенон и ангелски очи. Незнам дали се разглобяват, ама като си знам късмета...

сменя се крушката само... има по я всички бензиностанции но е 4в мисля а онази от бмв май беше 8в или 12в но е много скъпа там а трудно се намира шано :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gari » 06 Окт 2010, 21:03

Относно крушкита на габарита, тип ангелски очи - в сервиз на БМВ ми казаха, че не се сменя само крушката, ами цялата фасунга. За скромните 25 евро и светна. Става въпрос за Германия, все пак.
Колеги, можете ли да ми обясните за този малък компютър дали го има зад десния стоп. Защото при мен са само кабели и едни големи букси. Възможно ли е той да ми управлява централното и алармата, които се активират с оригиналния ключ на колата? Защото ключа не прави нищо. Какви са функцйите на този компютър?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 06 Окт 2010, 21:34

Gari_82 написа:Относно крушкита на габарита, тип ангелски очи - в сервиз на БМВ ми казаха, че не се сменя само крушката, ами цялата фасунга. За скромните 25 евро и светна. Става въпрос за Германия, все пак.
Колеги, можете ли да ми обясните за този малък компютър дали го има зад десния стоп. Защото при мен са само кабели и едни големи букси. Възможно ли е той да ми управлява централното и алармата, които се активират с оригиналния ключ на колата? Защото ключа не прави нищо. Какви са функцйите на този компютър?

Потърси темата за синхронизиране на ключа към колата

Назад към E39