проблем с уплътнения на врати КУПЕ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: X5 E70
Детайли за колата: X5 E70 2012 286hp

проблем с уплътнения на врати КУПЕ

Мнение от l.u..bo » 04 Сеп 2010, 9:59

Здравейте, разлепиха ми се уплътненията и на двете врати и опитах яколко пъти да ги залепя с всякакви лепила, но все се разлепат. Дали някои знае каде може да ги залпят или да си търся нови или втора ръка

Слави
Аватар

Re: проблем с уплътнения на врати КУПЕ

Мнение от © » 04 Сеп 2010, 12:52

и аз търсих начин да ги залепя, но не можах да открия подходящо лепило
според мен е загубена кауза това
накрая взех ново уплътнение, но пък за късмет монтажа стана много зле ...
ако има някой подходящо еластично лепило и аз се интересувам

за съжаление купетата май се славят с невероятни цени на уплътненията, за седан е към 100лв

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G-Power BMW M3 E46

Мнение от _BlinG_ » 04 Сеп 2010, 12:54

Пробвайте със силикон :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 04 Сеп 2010, 17:14

Тъкмо снощи си мислех и аз да пускам днес такава тема :mhihi: Мислех, че проблема е само при мен и се бях стреснал, но колегата YOKOHAMA го видя и каза, че при повечето 46ци ставало така... И се поуспокоих малко :oops: Пробвах с 2 различни лепила (едно специално за гума, а другото някакво моментно) , но и двете се разлепят отново :confused: Като че ли моментното държеше малко повече и по-малко висят или просто жегите от тогава не са чак толкова големи :roll: Просто ме заболя сърцето, като бях на Обзор, паркирах колата на квартирата и през целия ден е седяла на убийствено слънце, сутринта ставам да я паля и не мога чак да вляза в колата :shock: :| И*аси простира , щях да се обеся :cry: И после на Сл. Бряг, същото :evil: Не мога да я гледам така :cry: Все едно гледам на дЕдо ми балАстрата :mhihi: :cry:
ХЕЕЕЕЕЕЕЛП :help: :paranoid:
П.С. Довечера сигурно ще направя 1-2 снимки, да видим дали говорим за едно и също :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 04 Сеп 2010, 18:31

Черен силикон за гарнитури издържащ до 200градуса в малка разфасовка е и струва 3.50лв. С него си залепих лайсните на купето и нямат мърдане. Заелепих си също шумоизиращите кори на вратите, пак много добре стана. Това като се залепи на желязо неможеш после да го махнеш :mhihi:

Слави
Аватар

Мнение от © » 04 Сеп 2010, 19:57

vavilon написа:Черен силикон за гарнитури издържащ до 200градуса в малка разфасовка е и струва 3.50лв. С него си залепих лайсните на купето и нямат мърдане. Заелепих си също шумоизиращите кори на вратите, пак много добре стана. Това като се залепи на желязо неможеш после да го махнеш :mhihi:

колега от къде го купи ... точно такава опаковка ми трябва :D
иначе ако си купите оригинално уплътнение и го монтирате както трябва (разбирайте залепяне само веднъж :mhihi: ) това нещо няма отлепяне! В ТИС са описали всичко, хиляда процедури, лепила за долната част и други глупости, но са пропуснали най-важното - като монтирате уплътнението, след като сте залепили всички оргинални лепенки по бравата и в предната част на вратата не разпъвайте уплътнението, даже го монтирайте колкото се може по-"сбито", защото оригиналното уплътнение е адски дълго. Накрая може да се случи както при мен - да ви останат 3-4см в излишък... и тогава започва едно разлепяне :confused: докато съсипете всичко :banghead:
Иначе това за лепилото в долната част - в ТИС пише че е необходимо, според мен е напълно излишно... залепя се много здраво и няма нужда от нищо.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 2000г.

Мнение от gocho_ » 04 Сеп 2010, 22:23

vavilon написа:Черен силикон за гарнитури издържащ до 200градуса в малка разфасовка е и струва 3.50лв. С него си залепих лайсните на купето и нямат мърдане. Заелепих си също шумоизиращите кори на вратите, пак много добре стана. Това като се залепи на желязо неможеш после да го махнеш :mhihi:

И аз си мисля за точно такъв силикон ,сигурно от 1месец ,ама все няма време да търся.
искам да лепя уплътнението на врата и другото ПО-ВАЖНО искам да попълня на предната гумирана лайстна,
която ляга на челното стъкло (под чистачките дето е ).
Там имах 1 парченце лепнато със силикон и преди няколко дни на 1 мивка -препарата напрао го отнесе :ranting: :ranting:
С тия скапани препарати ,направо ни разкапаха колите - нз вече сам ли траа си я мия.
Та колега кажи някоя верига и къде да търсим такова силиконче .
Миля че е супер там за уплатнението/стъклото , ще издържи на слънцето,
ама дали е киселиноустойчиво , дали ще го стопи безконтактния препарат по мивките :censored:
:duel:

Потребител
Аватар

Мнение от iliqn atanasov » 16 Юни 2012, 15:32

Днеска правих точно такова bmw e46 купе уплатненията ако ви интересува още ми званнете......0898209693

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 323Ci

Мнение от sh1n3 » 20 Юни 2012, 11:16

Здравейте колеги аз имах подобен проблем, но старите уплътнения бяха скъсани. Взех втора ръка само разлепени. Разлепих ги до здрава основа и ги намазах целите с "полиуретан" Преди може би година и засега не са мръднали !

Дано да съм бил полезен!

Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 21 Ное 2014, 17:15

Здравейте колеги,темата е малко стара но понеже имам проблем и аз та реших да пиша.Става въпрос за Е46 купе.Уплътненията са ми разлепени на места и мъчих с разни лепила но не става.Дали някой е успял да намери лек за този проблем?Забелязвам,че всички купета са с разлепени уплътнения.Мисля си за един бял акрилен силикон....дали ще стане? Той е много здрав по принцип и го дават,че лепи всичко.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Мнение от unikalen88 » 21 Ное 2014, 23:41

точко пък акрилен силикон да е много здрав-даже се мие и с вода,така че изобщо не е здрав,отиваш някъде където слагат авто стъкла и тяхния черен силикон(полиорита)питаш за 2-3 капки и го лепиш,след това оставяш няколко часа да изсъхне и си решаваш проблема за винаги.Може и да си купиш но е излишно,големи разфасофки са и не е много евтино
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320CD
Мечтае да кара: Някакво много дърто бмв
Детайли за колата: Много бърза, ама не чак толкова.

Мнение от bmw_320d_150 » 22 Ное 2014, 12:20

полиуретанов мога да купя от бриколаж,ще пробвам.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 22 Ное 2014, 20:30

Черен силикон,при мен от 3 години не е мръднал :yes: Другия вариант който не съм пробвал и ми изглежда по лесен и няма да се цапаш толкова със силикона е тънка двойнолепяща лента на 3М много е здрава залепне ли веднъж направо заспива !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Vladko » 23 Ное 2014, 17:53

Колеги, пробвайте от лепилото в Дарукар - оригиналното предназначено точно за тия уплътнения черно продава се на метър и е като пластелин.

Потребител
Аватар
Кара: e46 3XX ci

Мнение от landmark » 24 Ное 2014, 20:25

На мен тапицери ми ги оправиха, излезна ми 60 лв за 2те предни оплътниния.

Процедурата беше:

1. Сваляне на оплътниенията.
2. Хубаво ги почистиха, с телена четна на винтоверт (задължителна стъпка, особенно ако вече сте пробвали с други лепила).
3. Лепиха ги с полиуретаново лепило черно тип "салам", кадето лепят стъклата на колите.
4. Облепиха го с "duck tape" хубаво да го държи поне за 4-5 часа докато стегне лепилото (с хартиено тиксо не става, слабо е и пада).

Откакто направиха процедурата не са мръднали, не е хубаво да седи много време с "duck tape" понеже той си остава лепило по купето (от вънка) и по трудно се почиства после.

Следваща

Назад към E46