Въпрос за волан.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Въпрос за волан.

Мнение от lordlosh » 03 Сеп 2010, 23:34

Искам да попитам относно волана на е39:
Има ли начин да разбера ако воланът е М, дали е фабричен или после е слаган.
Също така ме интересува воланът, който е сходен с М- воланът, но отдолу е цепнат, дали се слага фабрично или е слаган от собственика.
Интересува ме дали има и проблем ако воланът е М и не е слаган фабрично.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Re: Въпрос за волан.

Мнение от mad_presley » 04 Сеп 2010, 0:46

М-воланът си е фабричен и може да е слаган допълнително. Ето ги всички волани, които могат да се сложат и няма начин да разбереш, дали е допълнително или не, защото....просто са си оригинални за модела http://www.realoem.com/bmw/partgrp.do?m ... g=32&fg=35

Какъв въобще ти е въпроса, че нищо не се разбира!??!!??

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 04 Сеп 2010, 0:51

Дали има някаква разлика ако воланът не е фабричен, а е сложен впоследствие.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 04 Сеп 2010, 1:44

lordlosh написа:Дали има някаква разлика ако воланът не е фабричен, а е сложен впоследствие.

Ако не е фабричен, ще му личи от 100км.

Аз все си мисля, че нещо ти куца изразяването. Я първо се уточни, на кое викаш "фабрично". Дал съм ти линк към всички фабрични (оригинални) волани за Е39. Твоят не изглежда ли като на някой от схемите!?

Я дай снимка, вместо да ни караш да гадаем ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 04 Сеп 2010, 3:13

Пресли уморен си нещо :lol: Колата на колегата не е купена още :) В предните теми разисквахме дали страда от ръжда..Колегата кара Инголфщадския звяр.
Цепнатия дето го нарече не е М ами е SPORTS LEATHER STEERING WHEEL. А ако не е бил цепнат май продават едно такова кит-че и става по твой избор карбон фибър или титаниево-цепнат волан.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 04 Сеп 2010, 12:17

Колегата май пита дали е проблем ако волана е слаган допълнително. За него фабрично е да е излязла така от завода или поне така прочетох :roll:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 540i E39
Мечтае да кара: това което има вече...
Детайли за колата: М62В44

Мнение от bili1 » 04 Сеп 2010, 13:31

Ако волана си е на BMW или е от BMW няма да имаш никакви проблеми и дори да е прислагван от друга Е39-ка пак няма да има проблем,а колкото до това дали ти е фабричен или прислагван дай найстина снимка,че така ще гадаем или уточни какъв е волана коя година е колата има ли автопилот няма ли...? :wave:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от lordlosh » 04 Сеп 2010, 14:30

В момента карам Ауди А4 и сега в края на тоя месец ще купувам бмв 530д 193 к.с най-вероятно.
За фабрично имах впредвид, че колата си излиза от завода с такъв волан.
Ам чувал съм, че не е хубаво да се сменя воланът и за това попитах.
За цепнатият знам, че не се води М, но прилича на него, за това написах сходен :lol: или поне на мен ми прилича, иначе има разлика де :D
Ами аз понеже не харесвам този по старият волан, на който ще дам снимка и смятам да кажа да ми търсят цепнат или М волан и за това попитах дали има начин да се разбере, но човека който ще ми вкарва колата си разбира от работата и предполагам ще разбере какъв е воланът.
Мерси много на помогналите и пак се извинявам, ако не съм се изразил точно в първият и вторият си пост.
Офф.
Искам да попитам за да не отварям нова тема, защото най-вероятно ще си взимам нафта от приятел на майка ми, който и е и колега(кара линейка на бърза помощ), дали ако нафтата не е разреждана с олио и прочие, ще имам проблеми.
И ако някой е горе-долу наясно с цените в Германия, да ме ориентира за Бмв 530д 193 коня,2001-2002г., горе-долу колко пари вървят, не говориме за някаква кочина на 300-400 хил. км, а за горе-долу запазена.
Bmw_528_interior_96.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 04 Сеп 2010, 18:15

Ако разбирам правилно,искаш да подмениш волана с такъв с цепка или М-ков,ако колата не дойде с такъв?А по-въпроса с нафтата,ако найстина е от линейка,невиждам проблем,но трябва да си много сигурен в това..иначе не рискувай.
Цените в Германия се различават доста от тези тук(особенно от тези на Горубляне),зависи какви екстри търсиш..Примерно ако искаш прилично 530d 2002,с доволно екстри (М-волан и пакет може :mhihi: ) на не много километри,може и 12 000Евро да струва(без проблем)Но това зависи,какво точно търсиш и какви глезотий искаш.
Успех :yes:

Назад към E39