Въпрос за боята при пребоядисване!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Въпрос за боята при пребоядисване!
Адрианчо, пак не си чел важните теми 
ето ти ги всички кодове на боите
viewtopic.php?t=50548
и бтв 475 е blacksapphire metallic

ето ти ги всички кодове на боите
viewtopic.php?t=50548
и бтв 475 е blacksapphire metallic

- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
303-COSMOSSCHWARZ MET
475-BLACKSAPPHIRE PERLCOLOR
181-DIAMANTSCHWARZ MET
това според глазурит...излиза и още един при ''черните''
302-MADEIRAVIOLETT MET ,звучи ми като виолетов ,но нека каже който го е виждал
човека си питаше за черните металици и помощ
475-BLACKSAPPHIRE PERLCOLOR
181-DIAMANTSCHWARZ MET
това според глазурит...излиза и още един при ''черните''
302-MADEIRAVIOLETT MET ,звучи ми като виолетов ,но нека каже който го е виждал
човека си питаше за черните металици и помощ
- blacksapphire
- ентусиаст
-
Е има ги горе и черните металици де 

- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Колега, имай предвид, че поддръжката на черен цвят не е толкова лесна после. Всяка драскотина после си личи и трудно се изваждат с полиране. Тук разгледай малко цветове, може си харесаш пък някой друг .http://www.bmwfaq.com/f16/colores-origi ... ii-488035/
- bili1
- ентусиаст
-
- Кара: 540i E39
- Мечтае да кара: това което има вече...
- Детайли за колата: М62В44

Добре тогава така ще задам въпроса коя боя от гамата на бмв е най-черна наситено черно много тъмно..?
- cls6666
- ентусиаст
-
давам ти най лесния начин в който ще решиш сам:
отиваш в магазин с смесителна система където правят боите,искаш да видиш мостри на 475,303,и там останалите цветове гледаш ги задължително на слънчева светлина и от там си ти -избираш
така по снимки няма да стане -всички изглеждат еднакви
отиваш в магазин с смесителна система където правят боите,искаш да видиш мостри на 475,303,и там останалите цветове гледаш ги задължително на слънчева светлина и от там си ти -избираш
така по снимки няма да стане -всички изглеждат еднакви
- bili1
- ентусиаст
-
Да прав си колега ма много разновидности на черно при тия Е39-ки бе.....направо неможеш да избереш,определено ще е нещо много тъмно черно!!! 

- sadex5
- ентусиаст
-
Ти гледай майстора дан е някой аматьор-бивш миньор
.. И да има камера и т.н Ако ще боя за совалки да е, пак толкос.

- cls6666
- ентусиаст
-
sadex5 написа:Ти гледай майстора дан е някой аматьор-бивш миньор.. И да има камера и т.н Ако ще боя за совалки да е, пак толкос.
майстора е най -важен ,но ако боята е евтина ще си разочарован гаранция
с трици маймуни не се ловят -стара народна мъдрост(за жалост доказана )
- bili1
- ентусиаст
-
Знам колеги много сте прави аз затова искам да посъбера повечко пари,че с трици маимуни не се ловят ЗАДЪЛЖИТЕЛНО боята ще е избарам хубава,вчера говорих тука с един майстор в града,но не да ми пребоядисва колата (не му се доверявам) а относно боята той ми каза,че когато той пребоядисва някоя кола по желание на клиента (ако иска) може да иде до Смолян и да му вземе хубава немска боя като там си има каталог с цветове,позамислих се,но като му дойде времето ще реша!!! 

- sadex5
- ентусиаст
-
Той като не ти е казал, че има приятел в БМВ да ти изкара от завода боя
Колега не знам с какви парички разполагаш, но ти казвам реален случай с калкулацията на БМВ- цените са за София, бояджията- един от доста добрите.
Ако се прави смяна на цвят както в твоя случай, което имай предвид ще се отворят ръждички, и ще има доста допълнителна работа. Колата трябва да е разоборудвана до голо, значи доста лайснички, щипки ще се изпочупят, нагласи и парички за това. Прегледай уплътненията на вратите, ако са скъсани и т.н Така и така ще свалят фарове, стопове полирайте ги и тях докато са демонтирани.
Цялата процедура излиза не по малко от 2000 лв. Всеки може да ти вземе парите, но не всеки може да я изпъне както трябва. На черното много му личи крив детаил затова трябва да е перфектно всичко. Иди при някой майстор с познат нещо и т.н. Виж му оборудването в какво състояние е и т.н, наличието на камера, хубави пистолети, шлаифмашини . Питай приятели какво мислят за тоя сервиз, виж му колите изкарани навън да кажем какво е правил като боядисване
Не знам дали си струва цялата работа и средствата за това, все пак това са коли, дето може да ги намериш и за 7000 лева вече, но дано да останеш доволен от резултата.
И след боядисването от опит ти казвам- въздушните филтри на климата и на мотора задължителна смяна !!! И моторното отделение го продухайте с въздух цялото. Нямаш си на идея колко прах ще има.
Ти по добре да идеш до Гърция май да я пръснат
Скиви тука как праят акулката
http://www.youtube.com/watch?v=mNG6STaO4uQ
A тук е за мене един голям феномен http://www.youtube.com/watch?v=U0xGjFhT ... re=related

Ако се прави смяна на цвят както в твоя случай, което имай предвид ще се отворят ръждички, и ще има доста допълнителна работа. Колата трябва да е разоборудвана до голо, значи доста лайснички, щипки ще се изпочупят, нагласи и парички за това. Прегледай уплътненията на вратите, ако са скъсани и т.н Така и така ще свалят фарове, стопове полирайте ги и тях докато са демонтирани.
Цялата процедура излиза не по малко от 2000 лв. Всеки може да ти вземе парите, но не всеки може да я изпъне както трябва. На черното много му личи крив детаил затова трябва да е перфектно всичко. Иди при някой майстор с познат нещо и т.н. Виж му оборудването в какво състояние е и т.н, наличието на камера, хубави пистолети, шлаифмашини . Питай приятели какво мислят за тоя сервиз, виж му колите изкарани навън да кажем какво е правил като боядисване
Не знам дали си струва цялата работа и средствата за това, все пак това са коли, дето може да ги намериш и за 7000 лева вече, но дано да останеш доволен от резултата.
И след боядисването от опит ти казвам- въздушните филтри на климата и на мотора задължителна смяна !!! И моторното отделение го продухайте с въздух цялото. Нямаш си на идея колко прах ще има.
Ти по добре да идеш до Гърция май да я пръснат

Скиви тука как праят акулката
http://www.youtube.com/watch?v=mNG6STaO4uQ
A тук е за мене един голям феномен http://www.youtube.com/watch?v=U0xGjFhT ... re=related
- bili1
- ентусиаст
-
Знам за какво става въпрос знам и цените как са по София и Пловдив аз затова ще си я пребоядисвам тука около смолянския район да не прехвърля повече от 1500-1600 лева за сега съм подразбрал,че в Смолян имало доста добър майстор...незнам нека колегите от там пишат... 

- cls6666
- ентусиаст
-
извинявам се ако пак съм се отдаличил от темата но на първия клип ми стана смешно-няма нищо професионално
ако говорим за пребоядисване на моторния отсек има така наречените engine bay бои
личи си че бояджията е аматьор -как боядисва коша и после го полира да стане лъскав с две пасти
няма смисъл ако го пръсне качествено и с повече внимание(верно че е в гараж ,но ако е почистил и подготвил както трябва няма да полира после )
а относно хром ефекта тя просто боята (това е специален комплект който си е в готови цветове ,най малката разфасовка е около 0,5 л. в галони е и е доста скъпа )е различна от фабричната незнам дали разрешават колата да се движи по пътя
ако говорим за пребоядисване на моторния отсек има така наречените engine bay бои
личи си че бояджията е аматьор -как боядисва коша и после го полира да стане лъскав с две пасти
няма смисъл ако го пръсне качествено и с повече внимание(верно че е в гараж ,но ако е почистил и подготвил както трябва няма да полира после )
а относно хром ефекта тя просто боята (това е специален комплект който си е в готови цветове ,най малката разфасовка е около 0,5 л. в галони е и е доста скъпа )е различна от фабричната незнам дали разрешават колата да се движи по пътя
- bili1
- ентусиаст
-
Колеги аз да си питам извинявам се,но за 1000-1500лв. ще се намери ли бояджия в смолянския район да ми пребоядиса колата,ако трябва тия дни ще ида до Смолян да питам в някоя бояджийница колко ще ми искат,ако има някой колега от Смолян нека ме насочи към някоя бояджийница да ида там да питам......?????

- blacksapphire
- ентусиаст
-
писах ти на лс да не правим реклама на майстора