Как се демонтира стъклото на страничното огледало
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 ti Compact
Как се демонтира стъклото на страничното огледало
Някой знае ли как се сваля стъклото на дясното старнично огледало???
Искам да го сваля за да разбера дали е подгреваемо! Тази сутрин установих, че след като запалих колата, снега по шофьорското странично огледало (без аз да включвам каквото и да е, т.е. без никакъв агрегат) започна да се топи, като пипнах стъклото на огледалото - беше топло
но за съжаление дясното си остана в сняг
Пробвах с включване на отоплението на задното стъкло, но освен че то се размрази, нищо не се случи с дясното огледало)! Някой има ли идея защо се включва автоматично, и трябва ли да работят и двете огледала или само едното? Има ли смисъл да разглобявам огледалото. А как по принцип се включва подгряването ръчно, примерно е топло навън, но вали дъжд и искам да изсуша стъклото на огледалото??
Колата е Е36 Компакт 95г.
Мерси за отговорите предварително !!!
Искам да го сваля за да разбера дали е подгреваемо! Тази сутрин установих, че след като запалих колата, снега по шофьорското странично огледало (без аз да включвам каквото и да е, т.е. без никакъв агрегат) започна да се топи, като пипнах стъклото на огледалото - беше топло

Колата е Е36 Компакт 95г.
Мерси за отговорите предварително !!!
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- sani
- кандидат ентусиаст
-
- sani
- кандидат ентусиаст
-
Дааа, наистина са сваля лесно, оказа се че реотаните на стъклото са се сдухали, с ново от Камор вече работи !!
А се оказа че всеки път като запалиш колата за известно време подгряват, т.е. докато падне снега и после спират !!!
Това е!
Благодаря на всички!
А се оказа че всеки път като запалиш колата за известно време подгряват, т.е. докато падне снега и после спират !!!
Това е!
Благодаря на всички!

- sani
- кандидат ентусиаст
-
Различно, без подгряване 80.00 лв, с подгряване и мътва точка 150.00 лв, има и някакво за около 180.00 лв, но незнам какво е точно!!
Свалих огледалото!!! Но това с вдигането нагоре и дарпането от долу не е начина за сваляне на огледало. Аз лично послушах някои колеги от форума и направих така с което счуъпих крачетата отзад. След което разбрах как става:
1) Смукваш огледалото мах надолу
2) Има специален иснтрумент с който се барка отзад (ако нямаш такав си правиш от тел)
3) Трябва да се закачи инструмента (или телта) на зъбите които има отзад на огледалото на което е закачена една бяла пласмасаи да се завърти ( по скоро издърпа настрани ) тази пласмаса която освобождава огледалото от 4-те крачета които я държат.
От всичко казано до тук едва ли ще ви стане ясно какво да направите затова най добре да се сложи снимка. Аз лично такава нямам и ако някой от форума има нека да качи за да се знае как става!
2) Има специален иснтрумент с който се барка отзад (ако нямаш такав си правиш от тел)
3) Трябва да се закачи инструмента (или телта) на зъбите които има отзад на огледалото на което е закачена една бяла пласмасаи да се завърти ( по скоро издърпа настрани ) тази пласмаса която освобождава огледалото от 4-те крачета които я държат.
От всичко казано до тук едва ли ще ви стане ясно какво да направите затова най добре да се сложи снимка. Аз лично такава нямам и ако някой от форума има нека да качи за да се знае как става!
- sani
- кандидат ентусиаст
-
Ми незнам, сигурно това е "истинския" начин - но факт е че и в "Камор" ми го свалиха с дърпане - после и аз се пробвах, става лесно и елегантно!!
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
kopchev написа:... Аз лично послушах някои колеги от форума и направих така с което счуъпих крачетата отзад. След което разбрах как става:
Колега, то който е парлапанец и със този "иструмен" пак може да счупи крачетата. Аз лично съм свалял поне 10 пъти стъкла и не съм счупил нито едно краче

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2