проблем със заден мост

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем със заден мост

Мнение от du4o75 » 01 Сеп 2010, 14:38

колата е bmw 318ti compact 1998г.от скоро забелязвам че задната лява гума е доста износена само от вътрешната страна а дясната си е добре.от какво може да се получи това,на стенд ли трябва да се ходи или моста е за смяна.Благодаря

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: проблем със заден мост

Мнение от Dirty M5 driveR » 01 Сеп 2010, 15:20

Ами явно нещо в геометрията на окачването ти е нарушено, затова ти е износило неравномерно гумата, но какво точно не мога да кажа. Пиши какъв е бил проблема, че много ме заинтригува ;) Поздрави!

Аватар
Кара: nishto
Мечтае да кара: samolet

Re: проблем със заден мост

Мнение от Du4kata88 » 03 Сеп 2010, 0:00

колега, аз за геометрии и тем подобни няма да философствам. Имам компакт 318 ти. Преживя 2 удара горкото, но пък съм налял достатъчно пари да не му личи. При първия удар ми се изкриви десния заден носач. Оказа се, че освен това ми е мръднал задния мост. Единствения начин да се хванат такива работи е на стенд. 20 лв. и ти е чиста работата (поне в В.Т. са по толкова) Ако се окаже, че проблема ти е в моста свиркай имам 2 бр. налични. Единия е с 2 градуса разкрач в повече и е идеален за пързаляне. Ако не знаеш да кажа - задния мост на компакт е същия на външен вид като този на е30, обаче не пасва (личен опит). За носача също има разлика в дупките за болта на главината (тъй като само 318 ти е с дискове отзад и това при условие, че е от него) Най - важното окачването отзад на компакта НЕ може да се регулира. Само с подмяна се отстраняват проблемите.

Назад към E36