Проблем с ГНП на 525тдс -помагаите
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- emilio7777
- Потребител
-
- Кара: E39
Проблем с ГНП на 525тдс -помагаите
Колата е БМВ 525 тдс 2000 година
Здравейте колеги проблемът е следният при хладно време примерно 22-23 градуса на вън колата пали и работи добре както студена така и топла обаче станели жешко на вън 30 градуса на студен старт е перфекна а на топъл паленето е по трудно,ако полея ГНП-то с студена вода няма проблем.Също така при много плавно ускорение на 1200-1400 оборота се усешта предрапване и като имате предвид че него прави всеки път.На празен ход както работи и се усешта по някои път как претрися мотора и наи интересното е,че включали климатика на място ,ускорение всичко си е както трябва даже повече от перфекно(мотора работи супер.Та въпроса ми е следния мойели този проблем да е от така наречената плочка да е зацапана или износени писти.Моля ако някои се е зблъсквал с подобен проблем да ми помогне.
Благодаря предварително
Здравейте колеги проблемът е следният при хладно време примерно 22-23 градуса на вън колата пали и работи добре както студена така и топла обаче станели жешко на вън 30 градуса на студен старт е перфекна а на топъл паленето е по трудно,ако полея ГНП-то с студена вода няма проблем.Също така при много плавно ускорение на 1200-1400 оборота се усешта предрапване и като имате предвид че него прави всеки път.На празен ход както работи и се усешта по някои път как претрися мотора и наи интересното е,че включали климатика на място ,ускорение всичко си е както трябва даже повече от перфекно(мотора работи супер.Та въпроса ми е следния мойели този проблем да е от така наречената плочка да е зацапана или износени писти.Моля ако някои се е зблъсквал с подобен проблем да ми помогне.
Благодаря предварително
- emilio7777
- Потребител
-
Re: Проблем с ГНП на 525тдс -помагаите
Е аз ли сам единствен с такъв проблем ???
- juvenilo
- Потребител
-
- Кара: 525тдс.98
Много вероятно е да е от плочката!
- kalin_peev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е 39 525 тдс 11.98г
Колега по всяка вероятност имаш проблем в нафтовата помпа, дали само плочка или и надолу не се знае със сигурност, майката му е диагностика, колегата Ilko Ivanov ще ти диагностицира колата и ще ти реши проблемите, желателно е по скоро да му драснеш лс да не стане и нещо друго, щото когато нещо се повреди и не се поправи навреме то води след себе си и друго нещо.
- emilio7777
- Потребител
-
juvenilo написа:Много вероятно е да е от плочката!
И аз така си мисля.Впрочем струва ми се че доста твърдо работи мотора и експерементирах с двутактово масло в нафтата и резултатът беше очудващ мотора си смени шумът и все едно слушаш бензиннов,Мърка.Та тоова ме води на мисълта дали е възможно да не е само плочка ами и да има други износени детаили по ГНП-то и дали е възможно да имам прецакани дузи и те да ми правят мизерия
То за това е писано много и най-вече в Е34 чети и действай щот гледам питаш иначе ако ходиш на майстор колегата е посочил. А тук има и тема за почистване плочката на ГНП viewtopic.php?f=35&t=192502. Успех. ПС: най лесно и бързо спи двутактово бездимно масло в резервоара литър на целия или ако ти е по-празен сметни си по-малко за да запазиш концентрацията. Това е за смазване иначе ако няма промяна най-вероятно зацапана пличка ама тогава чети и действай. 

- emilio7777
- Потребител
-
Мерси за насоката чесно казано ми е писнало от хора който уж ми оправят колата а то всъщност се учат на нея и крайният резултат нулев загуба на време и парички за това разпитвам че мисля тоя ремонт сам да го изварша или ще стане или няма да стане

- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
emilio7777 написа:Мерси за насоката чесно казано ми е писнало от хора който уж ми оправят колата а то всъщност се учат на нея и крайният резултат нулев загуба на време и парички за това разпитвам че мисля тоя ремонт сам да го изварша или ще стане или няма да стане![]()
![]()
Предварително си намери човек,които да ти я оправи като я оплескаш
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Същият проблем имаше и един приятел, като олее ГНП-то палеше от раз. В сервиза му казаха елемент на ГНП-то. Смени го (550лв) започна да пали лесно и топла но след 20к км. пак същото!! Май ще се окаже главата!
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
emilio7777 написа:juvenilo написа:Много вероятно е да е от плочката!
И аз така си мисля.Впрочем струва ми се че доста твърдо работи мотора и експерементирах с двутактово масло в нафтата и резултатът беше очудващ мотора си смени шумът и все едно слушаш бензиннов,Мърка.Та тоова ме води на мисълта дали е възможно да не е само плочка ами и да има други износени детаили по ГНП-то и дали е възможно да имам прецакани дузи и те да ми правят мизерия
щом казваш ,че с масло мотора работи тихо,пали бързо и не пуши дюзите са добре и помпата надолу е добре
най вероятно плочката е зацапана и веригите са малко разтеглени ако спазваш инструкциите на колегата se7ven нищо няма да омажеш
в русе имаше един колега с нужния диагностичен софтуер направи диагностика и евентуално регулиране на ъгъла и горивото и ще караш още доста време
горивния филтър смени ли? при мен имаше един такъв момент че не палеше с новия вече 20 000 км. пали и върви прилично
- hobotqnin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er GT (f07) 530d xDrive
emilio7777 написа:Мерси за насоката чесно казано ми е писнало от хора който уж ми оправят колата а то всъщност се учат на нея и крайният резултат нулев загуба на време и парички за това разпитвам че мисля тоя ремонт сам да го изварша или ще стане или няма да стане![]()
![]()
мисла че ти писах л.с.ако намериш темата и се справиш сам ще е най добре щото няма да има кой да псуваш,като мене

11 мнения
• Страница 1 от 1