Въпрос за катализатор на 318и

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Въпрос за катализатор на 318и

Мнение от Radoslav318i » 31 Авг 2010, 0:51

Здравейте колеги, одеве един пряител караше зад мене и ми каза, че отзад колата ми мирише нещо странно и тои незнае точно какво , та въпроса ми е възможно ли е това да е от катализатора, защото без това колата ми се струва по мудна от преди особено в ниските.. се едно се мъчи да тръгне пък имам чуството, че нещо е спира .. до 3500 4000 никва е няма, а и като е натисна по рязко не може да поеме както трябва ?! :shock: :confused:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар
Мечтае да кара: Е38 740IL

Re: Въпрос за катализатор на 318и

Мнение от LiTtLeRoCk » 31 Авг 2010, 0:53

Няма невъзможни неща,махни катализатора,сложи си резонаторно гърне на негово място,и виж дали проблема ще изчезне.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Авг 2010, 1:57

Да, колега, напълно възможно е. С течение на времето катализатора се позадръства и както казваш ти колата е като спъната, най-вече в ниските. Сваляй го и виж какво е положението ;) А както е казал колегата, после направо слагай резонатор :mhihi: Като ще върви, да е като хората ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 31 Авг 2010, 1:58

LiTtLeRoCk написа:Няма невъзможни неща,махни катализатора,сложи си резонаторно гърне на негово място,и виж дали проблема ще изчезне.

А ако не се управи пак да си сложи катализатора ли или какво ?
Колега на колко КМ ти е колата ако е над 150-200 хил направо го мятай някъде аз доколкото знам действат до определени киометри и след това пречат на работата на мотора,това са ми го казвали в сервиз дето ги заменят с резонантни гърнета и ги изкупуват после,бая добри парички дават за катализатора ! Да ти кажа аз лично ми са махали на две коли и голяма разлика не видях освен на Астрата ми на която беше се разтрошил и запушил :dunno:
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 31 Авг 2010, 8:00

delas_328 написа:...ако е над 150-200 хил направо го мятай някъде аз доколкото знам действат до определени киометри и след това пречат на работата на мотора,това са ми го казвали в сервиз дето ги заменят с резонантни гърнета и ги изкупуват после,бая добри парички дават за катализатора ! Да ти кажа аз лично ми са махали на две коли и голяма разлика не видях освен на Астрата ми на която беше се разтрошил и запушил :dunno:

Аз пък да ти кажа (и то от личен опит) че и да е на 200 хил пак може да е като нов,то ясно че не чисти газовете както трябва,но щом не е запушен по-добре да седи,щото после ще има още една тема "колата дрънчи като празна кофа" :mhihi: .

п.п. То ти какво очакваш да ти кажат тия дето ги изкупуват,освен да го махнеш :idea:

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 31 Авг 2010, 10:13

delas_328 написа:
LiTtLeRoCk написа:Няма невъзможни неща,махни катализатора,сложи си резонаторно гърне на негово място,и виж дали проблема ще изчезне.

А ако не се управи пак да си сложи катализатора ли или какво ?
Колега на колко КМ ти е колата ако е над 150-200 хил направо го мятай някъде аз доколкото знам действат до определени киометри и след това пречат на работата на мотора,това са ми го казвали в сервиз дето ги заменят с резонантни гърнета и ги изкупуват после,бая добри парички дават за катализатора ! Да ти кажа аз лично ми са махали на две коли и голяма разлика не видях освен на Астрата ми на която беше се разтрошил и запушил :dunno:

Като иска,може пак да си го сложи,това си е изцяло негов избор.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 31 Авг 2010, 11:43

Благодаря на всички за отговорите, :lalala: но някои ще обесни ли какво точно е тва резонаторно гърне колко струва и т.н :conf: :dunno:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
Аватар

Мнение от LiTtLeRoCk » 31 Авг 2010, 11:44

Мисля,че някъде около 40лв е гърнето,замества катализатора,с цел по малко шум.И не се подлъгвай да си оставиш катализатора,има колеги във форума,които ги изкупуват на добри цени.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 31 Авг 2010, 13:26

Ами на мен ми казаха, че ако катализатора е заминал.. се продавал после за малко пари.. :?: :idea:

ентусиаст
Аватар
Кара: DUB bimmer down the road in style

Мнение от lowrider » 31 Авг 2010, 17:34

Отивай и го махай на секундата, има различни видове резонатори, не те съветвам да купуваш от най-евтините възможни.
Моята кола беше на 170 000км реални, като и махах катализатора и беше взел дал. Миришеше силно на сяра/барут/запъртъци зад нея. Поотпуши се леко, разходът се смъкна с една идея, грешка разпределителен вал се скри. Аз на моя му взех към 200лв въпреки, че се води от тези с малко количество платина в тях. Моят беше доста запушен видимо, питата му изглеждаше като понаварена. Но това не значи, че съдържа по-малко платина и т.н. от нов катализатор, виж ако твоят е толкова зле, че вече се е разпаднал и излязъл през ауспуха то тогава може и да има загуба на благородни метали :mhihi:
Недостатъците при мен са, по-неприятен звук, както и по-силен мирис на отработени газове отзад.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65

Мнение от ares2 » 31 Авг 2010, 18:27

и аз съм пред дилемата дали да го махна.. има един ис и се чудя как да го оставя без или със?
кажете дали ще промени звука? не искам колат ами да заприлича на вартбург :(
може ли да объркам нещо друго като м42 няма втора ламда след него>? дали ще дава някоя грешка някъде
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 01 Сеп 2010, 19:56

Днес бях да питам колко ще ми стува да ми го махнат и да ми сложат резонатор и оня да ми каза 75 80 лв..ии :shock: :shock: , предлагаше ми също и някъв ускорител, който можел да се сложи на мястото на катализатора, някои слагал ли е такова нещо.. ?! :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 01 Сеп 2010, 20:49

Ускорителя е всъщност резонатор, като му дадеш катализатора би трябвало да ти го смени без пари за труд и резонатора. По-добре иди в читав сервиз, дето няма да ти сложат някакъв боклук.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: По-долу изброеното...
Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.

Мнение от Борис_Малинов » 01 Сеп 2010, 21:23

Един познат си постави ускорител на едно м50 и звука му стана.....да си е.е майката,все едно циганче удря по празна тенекия от сирене.
Наистина внимавай от къде и какво ще ти поставят...
ИзображениеИзображение
Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 01 Сеп 2010, 23:08

добре де ако се отреже и се завари траба на мястото на катализатора няма ли да е по добре кво ще стане ако не е резонатор :dunno:
Един приятел монтьор има 320 без ванос и само ми каза че го е избушил и си го е качил пак,това не е ли вариянт също ?
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Следваща

Назад към E36