Въпрос за катализатор на 318и
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Въпрос за катализатор на 318и
Здравейте колеги, одеве един пряител караше зад мене и ми каза, че отзад колата ми мирише нещо странно и тои незнае точно какво , та въпроса ми е възможно ли е това да е от катализатора, защото без това колата ми се струва по мудна от преди особено в ниските.. се едно се мъчи да тръгне пък имам чуството, че нещо е спира .. до 3500 4000 никва е няма, а и като е натисна по рязко не може да поеме както трябва ?!

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
Re: Въпрос за катализатор на 318и
Няма невъзможни неща,махни катализатора,сложи си резонаторно гърне на негово място,и виж дали проблема ще изчезне.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Да, колега, напълно възможно е. С течение на времето катализатора се позадръства и както казваш ти колата е като спъната, най-вече в ниските. Сваляй го и виж какво е положението
А както е казал колегата, после направо слагай резонатор
Като ще върви, да е като хората 

- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
LiTtLeRoCk написа:Няма невъзможни неща,махни катализатора,сложи си резонаторно гърне на негово място,и виж дали проблема ще изчезне.
А ако не се управи пак да си сложи катализатора ли или какво ?
Колега на колко КМ ти е колата ако е над 150-200 хил направо го мятай някъде аз доколкото знам действат до определени киометри и след това пречат на работата на мотора,това са ми го казвали в сервиз дето ги заменят с резонантни гърнета и ги изкупуват после,бая добри парички дават за катализатора ! Да ти кажа аз лично ми са махали на две коли и голяма разлика не видях освен на Астрата ми на която беше се разтрошил и запушил

По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
delas_328 написа:...ако е над 150-200 хил направо го мятай някъде аз доколкото знам действат до определени киометри и след това пречат на работата на мотора,това са ми го казвали в сервиз дето ги заменят с резонантни гърнета и ги изкупуват после,бая добри парички дават за катализатора ! Да ти кажа аз лично ми са махали на две коли и голяма разлика не видях освен на Астрата ми на която беше се разтрошил и запушил
Аз пък да ти кажа (и то от личен опит) че и да е на 200 хил пак може да е като нов,то ясно че не чисти газовете както трябва,но щом не е запушен по-добре да седи,щото после ще има още една тема "колата дрънчи като празна кофа"

п.п. То ти какво очакваш да ти кажат тия дето ги изкупуват,освен да го махнеш

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
delas_328 написа:LiTtLeRoCk написа:Няма невъзможни неща,махни катализатора,сложи си резонаторно гърне на негово място,и виж дали проблема ще изчезне.
А ако не се управи пак да си сложи катализатора ли или какво ?
Колега на колко КМ ти е колата ако е над 150-200 хил направо го мятай някъде аз доколкото знам действат до определени киометри и след това пречат на работата на мотора,това са ми го казвали в сервиз дето ги заменят с резонантни гърнета и ги изкупуват после,бая добри парички дават за катализатора ! Да ти кажа аз лично ми са махали на две коли и голяма разлика не видях освен на Астрата ми на която беше се разтрошил и запушил
Като иска,може пак да си го сложи,това си е изцяло негов избор.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Благодаря на всички за отговорите,
но някои ще обесни ли какво точно е тва резонаторно гърне колко струва и т.н

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
Мисля,че някъде около 40лв е гърнето,замества катализатора,с цел по малко шум.И не се подлъгвай да си оставиш катализатора,има колеги във форума,които ги изкупуват на добри цени.
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Ами на мен ми казаха, че ако катализатора е заминал.. се продавал после за малко пари..

- lowrider
- ентусиаст
-
- Кара: DUB bimmer down the road in style
Отивай и го махай на секундата, има различни видове резонатори, не те съветвам да купуваш от най-евтините възможни.
Моята кола беше на 170 000км реални, като и махах катализатора и беше взел дал. Миришеше силно на сяра/барут/запъртъци зад нея. Поотпуши се леко, разходът се смъкна с една идея, грешка разпределителен вал се скри. Аз на моя му взех към 200лв въпреки, че се води от тези с малко количество платина в тях. Моят беше доста запушен видимо, питата му изглеждаше като понаварена. Но това не значи, че съдържа по-малко платина и т.н. от нов катализатор, виж ако твоят е толкова зле, че вече се е разпаднал и излязъл през ауспуха то тогава може и да има загуба на благородни метали
Недостатъците при мен са, по-неприятен звук, както и по-силен мирис на отработени газове отзад.
Моята кола беше на 170 000км реални, като и махах катализатора и беше взел дал. Миришеше силно на сяра/барут/запъртъци зад нея. Поотпуши се леко, разходът се смъкна с една идея, грешка разпределителен вал се скри. Аз на моя му взех към 200лв въпреки, че се води от тези с малко количество платина в тях. Моят беше доста запушен видимо, питата му изглеждаше като понаварена. Но това не значи, че съдържа по-малко платина и т.н. от нов катализатор, виж ако твоят е толкова зле, че вече се е разпаднал и излязъл през ауспуха то тогава може и да има загуба на благородни метали

Недостатъците при мен са, по-неприятен звук, както и по-силен мирис на отработени газове отзад.
Влаев made me do it…
силиконките да барам
шестаците да карам
силиконките да барам
шестаците да карам
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
и аз съм пред дилемата дали да го махна.. има един ис и се чудя как да го оставя без или със?
кажете дали ще промени звука? не искам колат ами да заприлича на вартбург
може ли да объркам нещо друго като м42 няма втора ламда след него>? дали ще дава някоя грешка някъде
кажете дали ще промени звука? не искам колат ами да заприлича на вартбург

може ли да объркам нещо друго като м42 няма втора ламда след него>? дали ще дава някоя грешка някъде
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Днес бях да питам колко ще ми стува да ми го махнат и да ми сложат резонатор и оня да ми каза 75 80 лв..ии
, предлагаше ми също и някъв ускорител, който можел да се сложи на мястото на катализатора, някои слагал ли е такова нещо.. ?! 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Ускорителя е всъщност резонатор, като му дадеш катализатора би трябвало да ти го смени без пари за труд и резонатора. По-добре иди в читав сервиз, дето няма да ти сложат някакъв боклук.
- Борис_Малинов
- старши ентусиаст
-
- Кара: По-долу изброеното...
- Детайли за колата: F11 M550d , ///М3 EVO Sedan
...и едно лачено купенце Е-30 с м40б18.
Един познат си постави ускорител на едно м50 и звука му стана.....да си е.е майката,все едно циганче удря по празна тенекия от сирене.
Наистина внимавай от къде и какво ще ти поставят...
Наистина внимавай от къде и какво ще ти поставят...

Нещата, които притежаваме...всъщност притежават нас!
..., който не се учи от историята, е обречен да я повтори!
- delas_328
- ентусиаст
-
- Кара: 24 Клапанова гад!!!
- Мечтае да кара: М3 Е36 3.2
добре де ако се отреже и се завари траба на мястото на катализатора няма ли да е по добре кво ще стане ако не е резонатор
Един приятел монтьор има 320 без ванос и само ми каза че го е избушил и си го е качил пак,това не е ли вариянт също ?

Един приятел монтьор има 320 без ванос и само ми каза че го е избушил и си го е качил пак,това не е ли вариянт също ?
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2