Проблем по задното окачване!

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем по задното окачване!

Мнение от Kompressor » 13 Авг 2010, 13:16

Значи колеги като карах към морето осетих че нещо като приминавам през неравности колата като чели се залюшква от към задницата и има един тъп звук.Все едно нещо се изтървава ама в последния момент се спира на глава на болт.После след морето и няколко пъти ходене на работа(нямах време, че имах ангажименти) установих че се е разкрачила.И задна лява гума(шофьорската) се е изяла от към вътрешен протектор.МИслех си дали не са тампони някакви.И дали преди гледах тук във форума имаше коплект за цялата задница от полиреутан(не го знам точно) дали няма да се оправи всичко.Става въпрос за 525ТДС с нормално окачване си е.Благодаря ви предварително! :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Re: Проблем по задното окачване!

Мнение от im0tep » 13 Авг 2010, 13:32

Разкрачването на задницата се получава от разбити маслени втулки(буренца,скърцащи втулки и прочие) на задницата-номер 2 от картинката.Също се появява подскачане(топане,сеене) на задницата пре преминаване през неравности особено в завои .След смяната им задължително реглаж на мостовете и всичко е ток,освен ако няма и нещо друго за смяна разбирасе :yes:
262.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kompressor » 13 Авг 2010, 13:41

Благодаря ти колега за бързия отговор.Мисля да ги сменя тях и после ако има нещо остатъчно ще пиша пак.Ще ичакам да видя и някой друг колега какво би казал за тампони и тн.Да помисля и ще се хвърлям в боя! :)

Потребител
Аватар
Кара: E39

Мнение от tanasko » 13 Авг 2010, 21:23

колега моята също имаше проблем със залюляването отзад като мина по неравности и се оказа че са заминали лагерите на главините отзад,даже като карах и ако внезапно скоча на спирачката ми се е случвало силно залюляване даже и унасяне на колата.хвърли и един поглед на лагерите за всеки случай

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kompressor » 14 Авг 2010, 10:37

Благодаря ви колеги! :) Понеже сега ми се наложи командировка до 19-ти и няма да мога да я оправя до тогава ама поне вече знам какво е и като си дойда на 19-ти това ще ми е първата работа.Ако след това има или няма нищо ще пиша пак.Но ви благодаря отново за бързото отреагиране и помоща! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kompressor » 26 Авг 2010, 18:49

КОлеги благодаря ви че помогнахте!И особени благодарности на колегата im0tep, наистина бяха тези "бидончета" ли как има казват.Колата стана екстра даже по добре от когато я купих.Днес смених всички филтри масло и включително и въпросните части по задното окачване, но поради напредналото време не съм минавал през реглаж.Утре това ще ми е първата мисия.Благодаря много отново! :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kompressor » 30 Авг 2010, 14:52

Колеги понеже имах малко проблеми колата не е карана много, но и не отиде на реглаж.Моля някой колега от София нека сподели хубаво и качествено добро място да ми направя качествен реглаж за съответните пари!Благодаря ви отново предварително! :)

Потребител
Аватар

Мнение от Stoilov » 30 Авг 2010, 14:58

При Маргел (отстрани) в началото на София от към Ботевград.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Kompressor » 30 Авг 2010, 18:03

Добре колега.А иначе за района на младост или тия кварталите наоколо има ли или да ходя до дестинацията на колегата? :)

Назад към E39