м44 загасна и повече не иска да запали

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кисели черни купета

м44 загасна и повече не иска да запали

Мнение от disrespector » 23 Авг 2010, 11:19

Мерих съпротивлението на бобините, показва от 1,5-1,8 ома, но като се има предвид, че обхвата на мутицета е 200ома може би са в норма.

Разкачил съм ламбдата за всеки случай да не би тя да прави мизерии.
Има искра само на първи цилиндър. Ако разкача датчика на коляновия вал от буксата и на него няма искра. Мерих му съпротивлението според ръководството на Бентли, но уреда показва 0, което ме кара да мисля че вероятно е прецакан. След като изчетох всички подобни теми се оказва, че това е най-често срещания проблем и почти навсякъде той е причината, затова почти съм се навил да дам 200кинта за нов. Колата преди това беше две седмици в сервиз на бош в бургас и те мислеха, че компютъра е счупен, ама нямах време да ги чакам да намерят друг компютър за да пробват с него.

Възможно ли е заради тоя датчик да има ток само на първи цилиндър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: м44 загасна и повече не иска да запали

Мнение от bum_bum » 23 Авг 2010, 11:50

Най-вероятно да. Като не получава сигнал от датчика на коляновия вал компютъра решава, че той не се върти и съответно не подава ток към бобините.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 23 Авг 2010, 14:03

Датчика е :yes: А бензиновата помпа работи ли ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от disrespector » 23 Авг 2010, 16:26

помпата работи първо нея проверих, ще гледам значи да взема един нов датчик и се надявам това да оправи проблема

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от disrespector » 30 Авг 2010, 16:09

Смених датчика, но нямаше никакъв ефект, пак не пали, смърди на бензин, пак ще проверя довечера, дали продължава да има ток само на първи цилиндър, но най-вероятно да.

Въпроса ми е ако найстина се окаже компа, тия компютри най-лесно и евтино могат да се намерят в ebay от щатите са по 30 долара. Обаче освен в м44 се монтират и в два 8 цилиндрови двигатели. Трябва ли и могат ли да се препрограмират и най-вече може ли да се направи така че новия комп да запали с моя имобилайзер, защото в ибей нито един не е комплект с имобилайзер.

Аз повече се съмнявам, че мотора е дал фира. Когато това се случи влизах със 160 в един завой, на магистралата и нещо изтропа досега си мислех, че това е от крайното гърне, което също думна. Един приятел каза, че бил върнал газове.
Макар, че няколкото майстора, който го гледаха казаха, че мотора бил ок и за сега изключвах тая вероятност

След 10тина дена ще взема пари и сигурно ще го закарам в поредния бмв сервиз макар, че не съм убеден дали тая кола трябва повече някога да бъде палена

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Авг 2010, 16:24

Взимаш си чипа от твоя комп и го слагаш в новия комп и би трябвало да работи.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...

Мнение от vanka7a » 30 Авг 2010, 17:48

Колега, няма какво да се прецака, че да не става нищо от него (Изключвам пръскане на блока :mhihi: ) Най- много да скъсаш верига и вътре да стане миш маш, но ти щеше да усетиш, ако е станало това нещо :mhihi: :yes:
Огледай бобини, свещи, кабели, ако всичко е наред значи найстина ще трябва да се насочиш към комп. Ако е от него - търси си втора ръка :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от disrespector » 18 Окт 2010, 13:19

Поствам проблема, ако някой за в бъдеще закъса като мен да го има в предвид. Последно колата беше в сервиза на Климент, който не е имал случай до сега да не запали кола.

Неговата диагноза в която аз напълно вярвам беше, че управлението на бобините на компа е изгоряло. Иначе всичко друго му работеше, прави връзка със софтуера, но няма ток. Оправията е в нов компютър и препрограмиране на имобилайзера, но друг комп доста дълго време не се намери и продадох купето така.

Дано на никой да не му се случва тоя х**, да го заебе колата на сред пътя в 2 през нощта на 500км от вкъщи

М44 е хубав мотор, но е възможно най-кофти варианта откъм намиране на части, дори само заради това, че се произвежда само 3 години и много малко е36ци са излязли с него. Съветът ми е да не си купувате кола с такъв мотор.

Назад към E36