Вентилаторът на климатроника не изключва на е39 525 тдс :(

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 535d e60

Вентилаторът на климатроника не изключва на е39 525 тдс :(

Мнение от defect » 28 Авг 2010, 12:55

Здравейте,

Имам спешен въпрос, надявам се някой по-компетентен да има представа как се оправя това, или поне да има идея за сервиз, където това може да се оправи.

Е39-ката е 525 тдс с двузонен климатроник. Както си карах днес, изведнъж вентилатора на климатроника се усили докрай без индикаторите на дисплея да го покажат, и не се подчинява на усилване и намаляване. На всичкото отгоре не спира когато изключа климатроника. Когато махна бушон номер 9 от жапката, вентилаторът спира. Когато го сложа обаче, дори при изгасена кола пак работи на макс. Откачих акумулатора, седя половин час така, после като го вкючих пак си работи на макс.

Моля, ако някой има информация по този въпрос да сподели.

Благодаря предварително (bow)
Сексът е като игра на бридж: ако партньорът ти не е добър, дано имаш добра ръка . . . :)

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Re: Вентилаторът на климатроника не изключва на е39 525 тдс :(

Мнение от blacksapphire » 28 Авг 2010, 13:01

Регулатор обороти на вентилатора на парното - таралеж - 150 лева нов, има 1000 теми :mhihi:

За да не събориш акумулатора, махни панела на климатроника и вдясно разкачаш една букса със захранващ кабел към нея, червен по спомени. Прикрепена е към блока на парното.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 28 Авг 2010, 13:02

Виж си "Таралежа" .Ако не знаеш за какво става въпрос,напиши "таралеж" в търсачката и има доста писано :yes:

П.П: Диаманта ме е изпреварил :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 28 Авг 2010, 13:21

defect написа:Здравейте,

Имам спешен въпрос, надявам се някой по-компетентен да има представа как се оправя това, или поне да има идея за сервиз, където това може да се оправи.

Е39-ката е 525 тдс с двузонен климатроник. Както си карах днес, изведнъж вентилатора на климатроника се усили докрай без индикаторите на дисплея да го покажат, и не се подчинява на усилване и намаляване. На всичкото отгоре не спира когато изключа климатроника. Когато махна бушон номер 9 от жапката, вентилаторът спира. Когато го сложа обаче, дори при изгасена кола пак работи на макс. Откачих акумулатора, седя половин час така, после като го вкючих пак си работи на макс.

Моля, ако някой има информация по този въпрос да сподели.

Благодаря предварително (bow)

Имаш ЛС колега.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 525DA
Мечтае да кара: E60 530XD
Детайли за колата: Edition Lifestyle

Мнение от kotak » 28 Авг 2010, 13:51

таралеж

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 29 Авг 2010, 8:50

oci написа:Имаш ЛС колега.

Колега, според мен е крайно време да разгледаш ето тази тема : viewtopic.php?f=63&t=141903 ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 29 Авг 2010, 11:33

Ilko Ivanov написа:
oci написа:Имаш ЛС колега.

Колега, според мен е крайно време да разгледаш ето тази тема : viewtopic.php?f=63&t=141903 ;)

Нищо лично колега, но какво има да и гледам на темата това моето първо не е обява а ПОДПИС и да си видял някаква реклама или пък пари да взимам, че да е комерсиална.
НЕ СЛУЧАЙНО ПИШЕ
Безплатна проверка на автоклиматици!!!!
Не стига, че спестявам на колегите от форума пари а вие само се заяждате значи аз да не взимам пари а вие от мен да взимате затова, че правя безплатна диагностика и спестявам на всеки колега едни 25 лв а аз си губя по някога и 1 час и повече.
Това го има само в БЪЛГАРИЯ.
Тоя форум го обърнахте на печалбарство и гледате как пари да изкарате нали сме затова тук да си помагаме и когато може да се спестим пари, а повярвай ми има хора в сервизите които няма да те изпуснат дори и всичко да ти работи така ще те завъртят че ще ти вземат парите.
Май се ядосах ако не съм прав ще си изтрия подписа пък вие си давайте пари по сервизите и като ви изпусне след време пълните форума с теми КЛИМАТИКА ДУХА ТОПЛО.
Не си мисли, че съм за 20лв на месец те колегите идвали при мен знаят как работя и реклама не ми трябва много от форума могат да го потвърдят.
Поздрави

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 29 Авг 2010, 13:42

В целия останал свят проверката на климатика е безплатна...Ама евала пък, че го предлагаш може би за БГ си е екстра.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 525 tds '97
Мечтае да кара: CL65 AMG
Детайли за колата: дизел

Мнение от cls6666 » 29 Авг 2010, 22:28

за целия свят незнам ,ама тук вземат пари и за това -за мен е +че колегата ги проверява безплатно а после всеки според възможностите нали
бих се възползвал но колегата ми е много далече ,че правих разни ремонти по климата (перки,съпротивления ит.н.)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 29 Авг 2010, 23:30

Той колегата @oci освен да провери с колко грама фреон трябва да е Е39, друго едва ли ще провери, ама нейсе. Щото аз не бих му дал да ми провери моята ако ще и пари да ми дава, щом твърди, че била с 1200г (двойно повече) фреон :mhihi:

sadex5 написа:...Ама евала пък, че го предлагаш може би за БГ си е екстра.

В БГ му се вика тарикатлък, как да не си платиш смешните 55лв за 3 месеца реклама във форума. Явно отдавна те няма :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Авг 2010, 0:19

mad_presley написа:Той колегата @oci освен да провери с колко грама фреон трябва да е Е39, друго едва ли ще провери, ама нейсе. Щото аз не бих му дал да ми провери моята ако ще и пари да ми дава, щом твърди, че била с 1200г (двойно повече) фреон :mhihi:

sadex5 написа:...Ама евала пък, че го предлагаш може би за БГ си е екстра.

В БГ му се вика тарикатлък, как да не си платиш смешните 55лв за 3 месеца реклама във форума. Явно отдавна те няма :mrgreen:

Нали се извиних за грешката с твоята кола всеки може да сгреши явно ауто датата ме е подвела иначе в програмата на машината си е заложено колко трябва да бъде.
Ако си забравил за темата тогава се извиних за грешката сега пак се извинявам за да си припомниш. Явно са ти счупили твоя компресор за да ти е болна тема :mhihi:
Вие само се заяждате мога доста повече неща да проверя плюс цялостна диагностика и ремонт но доста възли по автомобила, но ако и това напиша в подписа тогава трябва да ме изгоните по вашите правила от форума.
Колегите знаят възможностите ми така, че не е нужно да се хваля или да давам обяснения всеки сам преценява колко пари да дава за ремонти, диагностики или пък на кой да се доверява.
Просто слезнете на земята един да реши да направи нещо безплатно и да е в помощ и модераторите са готови да го линчуват защото трябва да им плаща.
Верно това са смешни пари ама не си мисли, че аз си изкарвам парите от форума тук съм защото карам такава кола и ми е слабост както предполагам и на повечето колеги тук.
Човек ако е добър в нещо реклама не му трябва.
А вие печелите от това и ставате смешни с риск да ме изгоните, но нека четат колегите и да видят за какво става въпрос и какви хора са модераторите на този раздел.
Айде със здраве

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 30 Авг 2010, 1:12

Колега нито с лошо, нито с нещо контекст го казваме, евала че ги диагностцираш без пари и имаш доволни клиенти. Тук в Америката, не се мъча да поставям нещата под един показател, но всичко което е диагностика, цена и оценка за ремонт е без пари. Друг е въпроса, че те си ги избиват после 3-но :mhihi:
По манометри ако проверяваш е окей, ама ако пълниш....Предполагам си дал едно 10 хил лева за зарядната станция и даваш гаранция, че при тебе няма да изпусне, както би изпуснало при хората, които вземат пари за това....
Виждал съм майстори, дето зареждат за 40 лв. директно през високото налягане, щото ниското е на супер гадно място и не може да го достигне.
Пускай тогава една редовна обява и ако хората те похвалят там, лично поднасяме персонални извинения :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Авг 2010, 1:40

sadex5 написа:Колега нито с лошо, нито с нещо контекст го казваме, евала че ги диагностцираш без пари и имаш доволни клиенти. Тук в Америката, не се мъча да поставям нещата под един показател, но всичко което е диагностика, цена и оценка за ремонт е без пари. Друг е въпроса, че те си ги избиват после 3-но :mhihi:
По манометри ако проверяваш е окей, ама ако пълниш....Предполагам си дал едно 10 хил лева за зарядната станция и даваш гаранция, че при тебе няма да изпусне, както би изпуснало при хората, които вземат пари за това....
Виждал съм майстори, дето зареждат за 40 лв. директно през високото налягане, щото ниското е на супер гадно място и не може да го достигне.
Пускай тогава една редовна обява и ако хората те похвалят там, лично поднасяме персонални извинения :bchug:

зареждането е на ниво не е мястото тук да обяснявам как се прави имам фирма която се занимава с климатична техника от години и оборудването ми е сравнително модерно.
Имам две станции едната е стационарна в сервиза и една мобилна станция с която ходя по адреси с везна за зареждане и вакуум помпа така, че всичко се прави както си трябва и това е от години аз съм на 30 а се занимавам с това от 7-8 години не съм на 20.
Сега освен да извадя и отчет на фирмата :mhihi: .
Нищо лично не искам да изкарвам пари от форума за да пускам реклама това искам да го проумеят модераторите.

П.П Омазваме темата на колегата и така вместо да му помагаме на него спорим за безмислени неща.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 30 Авг 2010, 9:15

oci написа:А вие печелите от това и ставате смешни с риск да ме изгоните, но нека четат колегите и да видят за какво става въпрос и какви хора са модераторите на този раздел.
Айде със здраве

Колега, сега ще ти обясня, защо ти личи от далеч, че си комерсиален.

Двама човека преди твоето мнение му казаха къде ТОЧНО му е проблема на колегата, ти обаче явно знаеш нещо повече (в което дълбоко се съмнявам) и пишеш ЛС.

Сигурно щеше да му смениш и таралежа без пари или просто ей така ще го викаш за безплатна проверка на климатика.

Ето тук във важните теми този проблем е описан viewtopic.php?t=20685 , а търсачката вади 159 резултата с думата таралеж search.php?st=0&sk=t&sd=d&keywords=%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B6&fid[]=35&start=60

Кой колко и как печели в този форум, едва ли е твоя работа. От теб се иска да спазваш правилата на дадения форум. Ако не ти харесват, никой не те задържа тук.

Темата се изчерпа!

Назад към E39