Единия стоп свети постоянно, а другия изобщо
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- net_master
- кандидат ентусиаст
-
Единия стоп свети постоянно, а другия изобщо
Та...проблема е написан в заглавието..... Питам дали е някъв стандартен дефект, щото съм виждал и други Е30-ки така да светят отзад
Опитах да разръчкам стоп машинката, не се оправи, отзад в крушките и контакта на стоповете няма проблеми, почистени са...
Колата е Е30 1990 М20->swap M50
Някакви идеи?

Опитах да разръчкам стоп машинката, не се оправи, отзад в крушките и контакта на стоповете няма проблеми, почистени са...
Колата е Е30 1990 М20->swap M50
Някакви идеи?
Re: Единия стоп свети постоянно, а другия изобщо
net_master написа:Опитах да разръчкам стоп машинката
И успя ли да я разръчкаш-премери ли я дали работи?

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
zzuzi написа:net_master написа:Опитах да разръчкам стоп машинката
И успя ли да я разръчкаш-премери ли я дали работи?
Еми не, щото не съм сигурен точно какво ще премеря... Тя е просто контактор предполагам, при отпускане на предала трябва да прави верига?

Приии натискане затваря веригата.Тоест ако е блокирала постоянно свети стопа.Аааамммм сори за тъпия въпрос,ама сигурен ли си че не ти свети просто светлината за мъгла,защото тя е само от едната страна?

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
zzuzi написа:Приии натискане затваря веригата.Тоест ако е блокирала постоянно свети стопа.Аааамммм сори за тъпия въпрос,ама сигурен ли си че не ти свети просто светлината за мъгла,защото тя е само от едната страна?
Ето тая свети постоянно
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- GEORGIEV
- Е30 Fanatic
-
- Кара: от онея старите....
- Мечтае да кара: магазинска е30-ка
наведи се под таблото около педалите и надай ухо,с ръка леко натискай спирачката и ако не се чува да цъка нищо значи е заминала машинката ,другия вариант е да свалиш кората и с един мултицет да я мерниш кво прави 

zzuzi написа:Приии натискане затваря веригата.Тоест ако е блокирала постоянно свети стопа.Аааамммм сори за тъпия въпрос,ама сигурен ли си че не ти свети просто светлината за мъгла,защото тя е само от едната страна?
на 99% съм сигурен,че стоповете за мъгла са и от двете страни

Възможно е да ги има и двата варианта,но поне при мен е само от едната страна.Гледах и тема из чужбинските сайтове как да се направят от двете страни...

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
GEORGIEV написа:наведи се под таблото около педалите и надай ухо,с ръка леко натискай спирачката и ако не се чува да цъка нищо значи е заминала машинката ,другия вариант е да свалиш кората и с един мултицет да я мерниш кво прави
Ами на мен ми се стори още вчера, че не се чува цъкане, сега ще видя пак и ще я измеря, че не съм спал заради тия стопове, че не смея да карам така

Ако е счупена вариантите са два.....или ще свети постоянно или няма изобщо да свети? Аз гледам че е същата и на Е34 и май ще има "Иначе така работещото старо се заменя.....пак със старо!"

- net_master
- кандидат ентусиаст
-
Проблемът решен - оказа се, че ламаринката на която се държи стоп-машинката незнайно как се е изкривила и отдалечила машинката от педала, което води до постоянно светене на стоповете...в моя случай на единия, щото другия прекъсва като го лопнеш явно
Така че изкривих малко ламаринката и сега вече така характерното за това поколение бмв-та цъкане, се чува и всичко е ОК
на всички колеги за помощта

10 мнения
• Страница 1 от 1