Проблем с климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с климатроника
Приятели. Става вапрос за БМВ Е-36 с дигиталния климатроник. Проблема е ,4е преди си работеше нормално и духаше силно и небях го ползжал изжестно време и ми правят зарядка и когато го пусна климатика някак си спира да духа от отворите,а когато го спра си запо4ва нормална вентитилация и си духа добре. та можете ли да ми помогнете да ми кажете от какво може да е проблема.
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Re: Проблем с климатроника
vanci88 написа:Филтър сменял ли си скоро?
Да колега . сменен е филтара за климатика ,дайе и без филтар го прави саштия проблем. работа там е ,4е когато не е активиран и е само на вентилация духа перфектно,а когато активирам звездата-климата и някак си се спира притока на ваздуха и се 4удя от какво е .помогнете ми.
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Anfiro написа:Кога си зареждал системата с фреон последно?
Преди 1 ден, точно преди да пусна темата. Вентилатора си духа то се чува но в купето нищо когато е на режим с климатик.
- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
нека ти измерят налягането,върни се при т6ези които са ти го зареждали и ги питай какъв фреон са ти заредили дали е R134а
- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
Проблемът не му е,че духа топло или хладно, а че няма сила.
Има доста теми за проблеми с клапаните на парното разрови се с търсачката.
Има доста теми за проблеми с клапаните на парното разрови се с търсачката.
- Anfiro
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: In the 90's
Аз не можах да те разбера. Като пуснеш да духа студено - изобщо не духа нищо или си духа ама не студено
. Ако почва да духа, после спира и т.н. и т.н. - таралеж! Ако духа на пусната клима, ама не е студено - виж бушоните (има схема във форума), иди да ти проверят налягането, да погледнат дали има течове в системата. Ако изобщо не духа, освен таралеж - перка и компресор... 

- mgate
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318тдс комби
явно само аз обърнах внимание , че след като са му заредили климатика е почнал проблема ,другото което е, че като натисне снежинката (бутона на климата ) спира да духа ,падат му оборотите ,а като го изключи духа силно 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
PIAGI написа:Приятели. Става вапрос за БМВ Е-36 с дигиталния климатроник. Проблема е ,4е преди си работеше нормално и духаше силно и небях го ползжал изжестно време и ми правят зарядка и когато го пусна климатика някак си спира да духа от отворите,а когато го спра си запо4ва нормална вентитилация и си духа добре. та можете ли да ми помогнете да ми кажете от какво може да е проблема.
може да замръзва изпарителя и това да спира притока на въздух към купето и когато го спреш той се размразява и пак започва ва си духа нормално но това трябва да го прави поне 5 минути след като го пуснеш чак тогава да спира притока на въздух понеже му трябва време да замръзне.
Вероятно причини
1.запушен дехидратор
2. презаредена система с фреон
3. датчик на изпарителя/той спира компресора когато температурата стане 5 градуса на изпарителя и не позволява замръзването му но този датчик е само при дигиталнете климатроници/
Най-вероятната причина е третата
при замръзнал изпарител се чува едно като бучене защото вентилатора се затърмозяма понеже въздуха не може да мине през изпарителя и да влезе в купето.
Проблема е решен оказа се скапана букса на таралежа, сменях го скоро и явно съм я посчупил, вече е хладилник вътре.
11 мнения
• Страница 1 от 1