Ужасен проблем с охладителната течност.Моля помогнете

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Ужасен проблем с охладителната течност.Моля помогнете

Мнение от pa6lika » 27 Авг 2010, 16:24

Нов съм във форума и малко не съм в час.Писал съм и друг път.Имам голям проблем.Колата ми е Е34 520.малкия мотор.Постоянно на дълъг път губи течност която стига до долния край на казанчето и повече не спада.Сменил съм термостат,водна помпа,правил съм глава сменил съм капачка.Интересува ме има ли шанс да е спукано някъде казанчето и да се изпарява.Ходил съм няколко пъти на майстор и ми казаха че нямам теч.Температурата ми не мърда когато карам.Един приятел ми каза че може да е отпред между радиатора и казанчето между оребренията.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Re: Ужасен проблем с охладителната течност.Моля помогнете

Мнение от \MITETO\ DSB » 27 Авг 2010, 20:08

Щом не загрява какъв ти е проблема?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
Мечтае да кара: Е60 М5

Мнение от dokie » 28 Авг 2010, 4:12

Ами щом пада нивото не е невъзможно... реално и на мен от течове (само че с ясен произход и леко трудно отстраними) за няколко дена и малко повечко километри го докарах до дъното на казанчето (няколко пъти съм го виждал) - реално се вижда едно отворче, което обикновено остава под водата... колата не загрява, а и не знам как разбираш, че не спада повече след като стигне дъното... като то не се вижда под дъното... освен ако не остава малко над дъното, но то си остава поради особеностите на изходящата тръбичка... а течността продължава да чезне... губи ли течност, омекват ли маркучите, спада ли нивото... има теч - интересното е, че не можеш да видиш откъде... то и 3 капки да има при повишеното налягане в системата - си се виждат...
Ако тече от там, където изтича конденза... вътрешно радиаторче...
Ако тече от скобите при ел. помпичката или покрай тях... стягаш... сменяш и т.н.
Ако тече от радиатора/казанчето... и е много по малко - може и да се изпарява и да не я виждаш... но обикновено се забелязва овлажняване ;)
Ако тече/капе от фланеца на термостата (не знам при М20 как е - при мен може :mhihi: ) капки сълзи по ремъците и покрай тях...
Ако не тече от никъде, а намалява... то тогава колата си я пийва водицата... тук вече имаше темички по въпроса, че не съм много вещ що е то вода в цилиндрите... дано и не стана... :nono:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 28 Авг 2010, 8:57

Аз имах подобен проблем преди година. Течеше от снадката м/у метала и пластмасата (казанчето), в горната част на радиатора. Като паднеше водата съвсем ниско, под проблемното място, спираше да тече. Теча беше едвам забележим, щото просто мястото ставаше мокро- няма съскане (то нямаше и налягане :mhihi: ), няма струйка. Занесох го при майстора от Ветрен (тук около Бургас е известен), но след като човека раздели казанчето от питата, се видя че на пластмасата има пукнатина точно по ръба на захващане за питата. Пукнатината продължаваше и още по-надолу, но още не се беше разтворила. Горния слой на самата пластмаса на места беше като пластелин :shock: . Радиатора беше Behr, произведен 2006г. Реших да не си купувам пак от "хубавите" и си взех AVA. Изобщо не съжалявам... за сега :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 28 Авг 2010, 9:41

Djelebov написа:Аз имах подобен проблем преди година. Течеше от снадката м/у метала и пластмасата (казанчето), в горната част на радиатора. Като паднеше водата съвсем ниско, под проблемното място, спираше да тече. Теча беше едвам забележим, щото просто мястото ставаше мокро- няма съскане (то нямаше и налягане :mhihi: ), няма струйка. Занесох го при майстора от Ветрен (тук около Бургас е известен), но след като човека раздели казанчето от питата, се видя че на пластмасата има пукнатина точно по ръба на захващане за питата. Пукнатината продължаваше и още по-надолу, но още не се беше разтворила. Горния слой на самата пластмаса на места беше като пластелин :shock: . Радиатора беше Behr, произведен 2006г. Реших да не си купувам пак от "хубавите" и си взех AVA. Изобщо не съжалявам... за сега :mhihi:

И на мен ми сълзи оттам и 4 месеца не можах да разбера защо ми губи вода по малко ( около 100-150 мл. на месец), та радиатора също ми е BEHR и уж бях сигурен в него щото е сравнително нов ама май не го бива ( да не обвинявам марката , че ми го слагаха навремето в " сервиз" ). Та моят съвет е щателна проверка на всякакви завряни места за течове , пък и както каза колегата да се видят мъркучите ,ако са меки значи е малък скрит теч , ако са твърди има вероятност да вкарва налягане от цилиндрите макар че това с твърдите мъркучи е относително понятие. Трябва всичко по охладителната система да работи както трябва за да изолираш със сигурност един дефект , а ако са два тогава става още по-трудно за диагностициране на общия проблем. Успех.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Мнение от tdk » 29 Авг 2010, 21:22

колега купуваи нов радиатор
аз два пъти съм купувал падиатори от колеги
уж перфектни
равносметката 150 лв за радиатори и много антифриз
за нерви да не говоря
в euro 07 нов радиатор е 230 лв
с отстъпката на един прятел го взех за 160 лв
италиански някакъв
ама нов

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 29 Авг 2010, 22:26

tdk написа:колега купуваи нов радиатор
аз два пъти съм купувал падиатори от колеги
уж перфектни
равносметката 150 лв за радиатори и много антифриз
за нерви да не говоря
в euro 07 нов радиатор е 230 лв
с отстъпката на един прятел го взех за 160 лв
италиански някакъв
ама нов

Това за мен ли беше ? Защото не разбрах какво се установи за въпросния проблем на pa6lika .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

Мнение от Stoqnov_ » 30 Авг 2010, 11:45

То за да купи момчето нов радиатор- трябва да е сигурен, че от там е проблема. Все пак 200 лева са си бая пари. А от казаното до тук аз не мога да твърдя, че радиатора иска смяна... Така че, колега- провери всички съединения и.. - задължително парното! А на практика да губи вода до едно положение и после да спира да губи е невъзможно. Или тече, или не. Това е. След като си сигурен, че няма теч от никъде, тогава вече мисля , че темата ще е - как се прави ремонт на... , но дано да няма. Аз съм минал доста отдавна по този път- който ти описа. При мен бе ревизиран мотора, шлайфах глава, сложих нови гарнитури, напасване на клапани и сега- само бензин и път. Пиши, като провериш изцяло охладителната система. Поздрави.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М51Д25

Мнение от Wenzy » 30 Авг 2010, 17:59

Колега, не се хвърляй във филми на ужасите, а първо си огледай всички снадки от разширителния съд към радиатора - отнякъде ти тече и го изпарява!!! Гледай хубаво, че иначе скачаш в разходи :D
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: carefully

Мнение от White 1913 Power » 30 Авг 2010, 21:45

Той колегата ви е отсвирил отдавна :mhihi:

Потребител
Аватар

Re: Благодаря на всички които писаха.

Мнение от pa6lika » 17 Ное 2010, 9:37

Все още съм си с проблема.Кажете някой добър майстор да отида да я погледне

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по хубави пътища

Мнение от ФЕРАРИСТ » 19 Ное 2010, 20:14

Да не ти тече някъде от парното към купето?

Потребител
Аватар

Мнение от hunter_dg » 20 Ное 2010, 18:58

Пробвай с една добавка и виж какво ще стане.Има една добавка на Unil за течове.Казват,че е доста качествена ама незнам....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 90 BMW E34

Мнение от stefan81 » 20 Ное 2010, 19:46

колега един съвет и от мен (поне на мен ми помогна) вземаш едно пакетче боя за яйца(червена понеже по си личи) сипваш я в системата и след един два дни интензивно каране правиш един хубав оглед навсякаде кадето минава вода и ще го хванеш теча на 100% :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 525ТДС
Мечтае да кара: Е 38 Дизел
Детайли за колата: Снегорин
http://prntscr.com/c056ee

Мнение от \MITETO\ DSB » 20 Ное 2010, 22:29

stefan81 написа:колега един съвет и от мен (поне на мен ми помогна) вземаш едно пакетче боя за яйца(червена понеже по си личи) сипваш я в системата и след един два дни интензивно каране правиш един хубав оглед навсякаде кадето минава вода и ще го хванеш теча на 100% :yes:

:OT: Това трябва да се пробва на велигден после направо и яицата да си боядишеш. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

Следваща

Назад към E34