Смяна на гумички на клапаните (анкета)
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на гумички на клапаните (анкета)
Май ми предстои тази манипулация обаче идва проблема с отваряне на двигател, шлайфане на глава и тн и тн и разбиване на резби на болтове. Та чувал съм че може да се сменят гумичките без да се отваря двигателя. Как мислите добър вариант ли е това има ли някакви рискове и в какво се състои? Иначе без отваряне знам че излиза в много пъти по-евтино от другото
Последна промяна mandorg на 31 Авг 2010, 9:46, променена общо 1 път
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Смяна на гумички на клапаните
Преди един майстор съм виждал без да маха главата да сменя гумички с няква скоба която махаше прожините на клапаните.. Нека обаче някой по компетентен да каже.. Макарче не е лошо едиш шлайф на главата ще ти излезе около 30-лева да я челосат,гарнитурата ще ти дойде по-скъпа но ще знаеш че е нова.

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
На мен ми са сменяли гумички на клапаните без да свалят главата, но на друга кола. Чувал съм обаче че е по добре да се свали главата и да се напаснат клапаните, като се почистят леглата им. Така има и най голям ефект цялата работа. Ама нека и други да кажат!

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
24 клапана да се сменят гумички на място си е много голяма глупост главата долу обработка проверка на водачи напасване на клапани това е правилното решение относно резбите ,м52 преебава резби най вече от прегряване на колата или от некадърно стягане иначе няма кой знае какъв риск от исипване на резбите стига да се сложат нови болтове и да се спазят инструкциите за стягане
Барай шишарката Минкеее ....
сменят се без проблем стига да е майстор.;минах тази операция на старата ми кола м52,риска за скапване на резбите на блока не си заслужава....
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега ако проблема е само в гумичките, те се сменят, не е задължително да се смъква цялата глава.
главата се сваля обработка проверка на водачи напасване на клапани това е решението
7 мнения
• Страница 1 от 1