Секторна кутия въпрос
Модератор: Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Секторна кутия въпрос
Колеги дайте някакво решение за тази скапана секторна кутия,че вече две взех от форума и не става нищо от тях,чул съм,че не се ремонтира читаво,но ми писна да набутвам пари за скапани секторни кутии от "колеги",вие как си решихте проблема с кутията? моите всичките тропат,а тази последната и стяга волана дори и едвам се кара 

/// 6>4

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Re: Секторна кутия въпрос
Рециклирай я. В студ. град има 1 място където ги правят. 280лв мисля излизаше ремонта. Сваляне, качване + рециклация.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
TheKiller написа:Колеги дайте някакво решение за тази скапана секторна кутия,че вече две взех от форума и не става нищо от тях,чул съм,че не се ремонтира читаво,но ми писна да набутвам пари за скапани секторни кутии от "колеги",вие как си решихте проблема с кутията? моите всичките тропат,а тази последната и стяга волана дори и едвам се кара
С риск да стана досаден ама да си кажа все пак искам да помогна. Стабилното закрепването на пустата кутия е мно-о-о-го важно ! На мен ми се разтропа все едно вътре е станала на парченца и като въртях волана мислех , че всеки момент нещо ще се скъса. Кво направих - взех че стегнах двата болта на които се държи кутията ( единият е доста дълъг и най-малката хлабина го кара да играе и да издава адско пукане ), стегнах ги с не повече от четвърт оборот и о небеса всичкия гаден пукот се изпари някъде мно-о-о-го далече. Дано е това при теб , но си заслужава да го направиш щото няма как да го провериш на ръка или да гледаш просто ги донатегни ама мъжката. Успех. ПС: отвий малко безглавия болт отгоре на кутията след като отвиеш външната гайка контра (иначе не може ) за да отпуснеш кутията и да ти стане по-лек волана до степен да се връща сам при обратен завой например.
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
vladobate написа:TheKiller написа:Колеги дайте някакво решение за тази скапана секторна кутия,че вече две взех от форума и не става нищо от тях,чул съм,че не се ремонтира читаво,но ми писна да набутвам пари за скапани секторни кутии от "колеги",вие как си решихте проблема с кутията? моите всичките тропат,а тази последната и стяга волана дори и едвам се кара
С риск да стана досаден ама да си кажа все пак искам да помогна. Стабилното закрепването на пустата кутия е мно-о-о-го важно ! На мен ми се разтропа все едно вътре е станала на парченца и като въртях волана мислех , че всеки момент нещо ще се скъса. Кво направих - взех че стегнах двата болта на които се държи кутията ( единият е доста дълъг и най-малката хлабина го кара да играе и да издава адско пукане ), стегнах ги с не повече от четвърт оборот и о небеса всичкия гаден пукот се изпари някъде мно-о-о-го далече. Дано е това при теб , но си заслужава да го направиш щото няма как да го провериш на ръка или да гледаш просто ги донатегни ама мъжката. Успех. ПС: отвий малко безглавия болт отгоре на кутията след като отвиеш външната гайка контра (иначе не може ) за да отпуснеш кутията и да ти стане по-лек волана до степен да се връща сам при обратен завой например.
Колега охлабя ли я става много голям луфта(много гадна за каране с голям луфт) и тропа доста,иначе е стегната както трябва
/// 6>4

- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Добре де , дайте една секторна кутия да видим кво точно и се прецаква и какво трянбва да се направи?
Предполагам всички имате по някоя у вас. Дайте да резнем една с флекса.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
JIKI_RACER написа:Добре де , дайте една секторна кутия да видим кво точно и се прецаква и какво трянбва да се направи?
Има 1 червяк дето се наварява май. И не е толкова просто според мен.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Абе дайте го да видим дееее и червяка ! кат гледам колко е голяма тая кутия няма да е кой знае какъв.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
срещу окръжна болница Жизет 180лв с половин година гаранция....и определено никъде няма да ти я направят като там 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- kraininski
- ентусиаст
-
има червячен болт и т.н. ролка....те са в общи линии триещите се елементи....циментират ги наново после се шлифоват и те така....а да сменят и семеринги и там квото има 

- TheKiller
- младши ентусиаст
-
kraininski написа:срещу окръжна болница Жизет 180лв с половин година гаранция....и определено никъде няма да ти я направят като там
Със сваляне и качване ли?
/// 6>4

kraininski написа:има червячен болт и т.н. ролка....те са в общи линии триещите се елементи....циментират ги наново после се шлифоват и те така....а да сменят и семеринги и там квото има
И как всъщност ще възстановят липсващия материал ( износване от триене ) , просто ми е интересно.

Цитат :" Цементацията е процес, при който повърхността на стоманата или желязото се нагрява в присъствието на друг материал (но под температурата на топене 1539 градуа по Целзий), който освобождава въглерод. Повърхността на произведения материал ще има по-голямо съдържание на въглерод отколкото оригиналния материал. При бързото охлаждане със закаляване на желязото или стоманата съдържанието на повърхността на обработения материал става висока, докато ядрото остава крехко и жилаво. "
Само с цементация надали ще стане нещо, ама знае ли човек .

- kraininski
- ентусиаст
-
нема как да навариш 2 десети от милиметъра примерно
с циментиране става и още как....но не съм съвсем навътре в нещата....те хората там си знаят...аз ги ползвам от 10 години и знам как носачи от представителството на лемфьордер карат 3 пъти по малко от рециклирани при жизет 
в момента съм с цяла предница предназначена за М5 която оригинално от дару кар изтропа за 6 месеца по наще арни улици....но кара вече почти 2 години след рециклирането....впрочем не знам дали носачите имат разлика....ма твърдостта на окачването си казва своето

в момента съм с цяла предница предназначена за М5 която оригинално от дару кар изтропа за 6 месеца по наще арни улици....но кара вече почти 2 години след рециклирането....впрочем не знам дали носачите имат разлика....ма твърдостта на окачването си казва своето

kraininski написа:нема как да навариш 2 десети от милиметъра примернос циментиране става и още как....но не съм съвсем навътре в нещата....те хората там си знаят...аз ги ползвам от 10 години и знам как носачи от представителството на лемфьордер карат 3 пъти по малко от рециклирани при жизет

- naki4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34 TDS
- Мечтае да кара: E31 M60B40
Здравейте колеги, аз до колкото знам според един майстор, на мойта проблема и бил, че има луфт на кормилния прът там където са шлиците за захващана на хебела. Та там в долната част на кутията имало метална втулка, която се износва и от луфта започва да тропа. Значи според мен 100% има 2 лагера кутията, които трябва да държат червяка да не играе, ама там от долу и аз видях, че има луфт. Та мисля като и дойде времето, да търся въпросната втулка, ако я няма като оригинала резервна част... стругар!
Поздрави!

Поздрави!
- kraininski
- ентусиаст
-
тоя луфт се обираше некак си с помоща за механизъма за местене на волана напред-назад....вече няма да се мести ама и луфт няма да има 

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2