Проблем с включване на скорости 318 118 k.c
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- BmwE46
- младши ентусиаст
-
- Кара: C вратите
Проблем с включване на скорости 318 118 k.c
Имам следния проблем Тръгнах на светофар дадох малко повече газ за да се престоря и тръгнах да вкарвам 2pa и не влезе нито ми изхърка нито нищо педала на съединитела ми поомекна. И спря да включва скорости изгасих колата и на място си влизат без проблем ... След кoето запалих и тръгнах да включвам на скорост натиснах леко съединителя и усетих някакво треперене на педала и като натисна докрай спря да трепери и пак не влизат и се чудя от какво e ... ??? Нямам загуба на спирачна течност нито течове... Някой знае ли дали e Демферен маховика за Е46 318 118 k.c ?
Последна промяна BmwE46 на 26 Авг 2010, 15:54, променена общо 1 път

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Re: Проблем с включване на скорости 318 118 k.c
BmwE46 написа: Някой знае ли дали e Демферен маховика за Е46 318 118 k.c ?![]()
Да
Ама как не влизат скоростите ? Въобще ли не можеш да включиш на работеща кола ? Или просто по-трудно включваш?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- BmwE46
- младши ентусиаст
-
- Кара: C вратите
kriso85 написа:BmwE46 написа: Някой знае ли дали e Демферен маховика за Е46 318 118 k.c ?![]()
Да
Ама как не влизат скоростите ? Въобще ли не можеш да включиш на работеща кола ? Или просто по-трудно включваш?
Ами колега запалих на скорост тръгнах и включих с доста зор 3та ... Тръгнах да се прибирам и на 1 светофар ми включи 1вa 2pa и 3тa без проблем и след което пак спря да включва .. И пак с много зор 3та! няма хъркане виенe или някакво тропане нито звук...

- Biankonero
- младши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Разглоби съединителя и виж какво става - феродовия диск, притискателя, ще видиш маховика дали има луфт. А може нещо и от педала да е.
- mistyrain
- младши ентусиаст
-
- Кара: F34 320d
- Мечтае да кара: G32
- Детайли за колата: 320d GT B47
Дам колега, иди някъде да поразглобят и да видят. Кажи после какво е било.
- Mitko195
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530xi
- Мечтае да кара: S65 Lorinser
Може преди да разглобиш съединителя да видиш масло дали има в кутията– надали е от това, но все пак,поне се проверява лесно и бързо...
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 Yes-ka 97''
Колеги и на мен ми се случи същото преди една седмица извинявам се че пиша в Е46 но проблема е същия, изчезнаха ми скоростите, при загасен мотор влизат, като запаля колата няма влизане, къркане няма или някви звуци, нямам течове, днес обезвъздуших сиединителя и не се оправи, свалих кардана с гърнетата утре скоростната кутия че не остана време и ще видя кво ме очаква.
Помпата на съединителя е перфектна, възможно ли е да е от лагера или вилката, която избутва лагера, от другия край на тази вилка имаше едно пластмасово пинче, ако се счупи дали ще е от него.
Интересното е че стана изведнъж и ми омекна педала, другото което е скоростите влизат като се налучкат оборотите но със малко зор.
Утре ще пиша
Помпата на съединителя е перфектна, възможно ли е да е от лагера или вилката, която избутва лагера, от другия край на тази вилка имаше едно пластмасово пинче, ако се счупи дали ще е от него.
Интересното е че стана изведнъж и ми омекна педала, другото което е скоростите влизат като се налучкат оборотите но със малко зор.
Утре ще пиша

Е съединителите ви как са 

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- DarkPsy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318 Yes-ka 97''
Проблема се оказа в съединителя и притескателя, феродото на диска се разпадна на парчета а пластините на притескателя бяха криви
най интересното е че диска беше свършил на пълно а не ми се е получавало никога преплъзване, отделял е нормално.

DarkPsy написа:Проблема се оказа в съединителя и притескателя, феродото на диска се разпадна на парчета а пластините на притескателя бяха кривинай интересното е че диска беше свършил на пълно а не ми се е получавало никога преплъзване, отделял е нормално.
Е сиреч, квото питах и аз

Real.Eyes.Realize.Real.Lies
- MupEHcEH
- Потребител
-
- Кара: BMW 320 td
- Мечтае да кара: BMW M3 GTS
- Детайли за колата: BMW e46 320 td compact, 150 PS, сив металик
Здравейте колеги,
Включвам се в малко стара тема. Имам подобен проблем - вчера пътувах на дълго разстояние, отначало всичо ок, след 300-400 км започнаха проблеми със вкарването на 4та, после 1-ва, задна.... сега вече всички скорости - трябва да приложа сравнително голяма сила за да вкарам предавка (доста зор). Въпроса е, че до сега не съм имал проблеми и всичко стана ей така... Възможно ли е да съм разбутал нещо кабелаците за помпата на съединителя, щото ръчках по централната конзола (зад радиото/климатика) и напънах някакъв сноп жици там. Имам GROM, който ми прави проблеми - понякога не ми дава индикация за мигачи и аварийни - трябва да го изключа и включа отново, .... та тогава малко дръпнах кабелаците, това е единственото нещо което съм пипал по колата вчера... или GROM-a да си прави шашми и с помпичката за съединителя.
Някой може ли да помогне, ще съм много благодарен.
Включвам се в малко стара тема. Имам подобен проблем - вчера пътувах на дълго разстояние, отначало всичо ок, след 300-400 км започнаха проблеми със вкарването на 4та, после 1-ва, задна.... сега вече всички скорости - трябва да приложа сравнително голяма сила за да вкарам предавка (доста зор). Въпроса е, че до сега не съм имал проблеми и всичко стана ей така... Възможно ли е да съм разбутал нещо кабелаците за помпата на съединителя, щото ръчках по централната конзола (зад радиото/климатика) и напънах някакъв сноп жици там. Имам GROM, който ми прави проблеми - понякога не ми дава индикация за мигачи и аварийни - трябва да го изключа и включа отново, .... та тогава малко дръпнах кабелаците, това е единственото нещо което съм пипал по колата вчера... или GROM-a да си прави шашми и с помпичката за съединителя.
Някой може ли да помогне, ще съм много благодарен.
11 мнения
• Страница 1 от 1