Пуши при пълна газ. Оправихме проблема.

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Пуши при пълна газ. Не ми казвайте само, че е нормално.

Мнение от ja » 26 Авг 2010, 8:11

Абе не трябва да пуши колата. Може леко да изпушва при форсиране, но другото не е нормално и трябва да се оправя. ТДС-ката ми колкото и да я натискам грам не изпушва... Така трябва да стане и тая. Сега отивам да сменя ЕГР-а и после ще пиша пак :)

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Авг 2010, 8:40

Използвай момента да почистите колектора...
А за пушенето - според мен не би трябвало - старата ми Е46ца е автомат...дори и при кикдаун - не изпушва изобщо!
С чип, с махнати катализатори, с КН филтър и т.н...не пуши!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Авг 2010, 8:53

Dimitroff написа:Използвай момента да почистите колектора...
А за пушенето - според мен не би трябвало - старата ми Е46ца е автомат...дори и при кикдаун - не изпушва изобщо!
С чип, с махнати катализатори, с КН филтър и т.н...не пуши!

Аз и на ЛС ти писах, колектора е на няма и месец. Чисто нов е. И аз знам коли с чипове не пушат грам. Има нещо и ше го разбера аз...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 26 Авг 2010, 12:53

Аз пък дизел с чип не съм виждал да не изпушва "грам" но щом си вярвате..
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 26 Авг 2010, 13:02

;) 8)
Има разлика между пуши (черно=сажди, нафта) и вдига прах (ауспух-а сочи в земята!)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d 05
Мечтае да кара: F10 M550D

Мнение от dmxl » 26 Авг 2010, 13:08

колега провери си също турбопътищата и кулера да не ти изпускат от някаде,обикновено пушенето се получава при загуба на въздух, и моята така пушеше и се оказа че са ми били хлабави скобите кадето хващат маркучите от турбото за кулера,провери всички скоби по тези маркучи и ги затегни :yes:
DIESEL POWER
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 26 Авг 2010, 16:56

Значи тъкмо идвам от сервиза.

Свалихме ЕГР клапана и го почистих до блясък. Да ви кажа не беше трудно щото той си беше чист, имаше съвсем малко нагар по ръбовете. Видяхме че и маркуча от вакум помпата беше скъсан и го сменихме. До тук добре, но проблема с пушенето си остана...

Сега следва дебитомера и както спомена колегата dmxl, проверка на пътя на въздуха... Някой ако има други предположения да казва. Също така ако някой има сервиз или знае някой дето е в час с тая ралта да казва къде да му карам колата и да я погледне...

boksioraE39 написа:Аз пък дизел с чип не съм виждал да не изпушва "грам" но щом си вярвате..

Има, има. При по-новите дизелаци не трябва да пуши. Може да метне една две мекици при кик даун, но не и да пуши при ускорение.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 26 Авг 2010, 18:36

Ако не се окаже от дебитомера залагам на дюза/дюзи - замерете ги и тях.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46
Мечтае да кара: sl 63 amg black series

Мнение от samuil_m3 » 26 Авг 2010, 18:49

ja написа:Значи това изпушване е много досадно. Подам ли пълна газ започва да пуши черно, не е някакъв силен пушек, ама си пуши и прави следа. Много мнения чух, че така си пушели дизелите, но не съм много съгласен с това. Има си някаква причина за пушенето и не мога да я разбера.

Ходих в Дару кар казаха че всичко е в нормите и няма проблеми. В супер дизел пак ми казаха същото, но допълниха че може да е от катализаторите.

Много ще съм благодарен ако някой, който се е сблъсквал с проблема ми обясни от какво се получава тоя грозен пушек да го е...

Колата е 530д, 193 магарета, автоматик.

сигурен признак че турбината е ок и че двигателя на колата е 6
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 26 Авг 2010, 21:11

ja написа:Има, има. При по-новите дизелаци не трябва да пуши. Може да метне една две мекици при кик даун, но не и да пуши при ускорение.

Не знам за колко по-нови говориш, но моята си пуши и върви като бясна :) и грам не се притеснявам, че подпушва от чипа :) в интерес на истината знам още няколко чипосани дизеляци, вкл и едно Ауди 3.0тди 07г, дето и то си подпушва при пълната газ :)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 27 Авг 2010, 9:14

Zagy написа:Ако не се окаже от дебитомера залагам на дюза/дюзи - замерете ги и тях.

Замерваха ги на 2 места в Дару и в Супер дизел и казаха че са ОК.

eddy написа:
ja написа:Има, има. При по-новите дизелаци не трябва да пуши. Може да метне една две мекици при кик даун, но не и да пуши при ускорение.

Не знам за колко по-нови говориш, но моята си пуши и върви като бясна :) и грам не се притеснявам, че подпушва от чипа :) в интерес на истината знам още няколко чипосани дизеляци, вкл и едно Ауди 3.0тди 07г, дето и то си подпушва при пълната газ :)

Говоря за диззеите с променлива геометрия на турбината.
И моята си върви но не трябва да пуши. Може би е нормално да изпуши при кик даун, но не и да прави следа при ускорение. Според мен има някакъв проблем с горивната смес.

Добре де, замислих се пак за тоя дебитомер. Възможно ли е на диагностика да не показва проблем в него, а всъщност да не работи като хората?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 27 Авг 2010, 10:12

имаш недостиг на въздух/турбонадув... търси там проблема, но дали от самото турбо и управлението му, или от отчитането на дебитомера.... само с диагностика и живи данни... прегледай си вакум маркучета, клапан на турбината и актуатор на турбината....

да нямаш power box и да не знаеш за това.... от него прави такива кадилници?
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 27 Авг 2010, 12:00

Пауър бокса се вижда, щяха да го видят и в Дару и в Супер дизел. Аз все пак си мисля, че човека има чип и точно при ускорение с пълна газ, отзад колата леко подпушва. В тоя ред на мисли на колко оборота ти се вкл турбината ? На моята преди чипа, турбото се вкл около 1700об/м, нека кажат и колегите с 30Д, ама би трябвало пак да е там някъде, след чипа турбината тръгва от 1300об/м. Пробвай и да ги пуснеш с някоя друга 530Д автоматична, която със сигурност е без чип.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 '02 530d

Мнение от LUCIFER'S » 27 Авг 2010, 12:37

и чипа щяха да го разберат.... 8) а и кола с чип се усеща освен ако не е умрял мотора :winky:
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 27 Авг 2010, 12:59

Честно казано при стандартна диагностика, според мен няма как да се разбере има или няма чип, защото чипа не дава проблеми, които да се записват като грешки, ако спец са търсили за промени в софтуера сигурно ще разберат, нека кажат хората, които са по-запознати с ДИС, ИНПА и тн. Иначе относно наличието и неналичието на чип, при автомата много по-трудно се усеща от при ръчката, там някакси нещата стават много по-плавно и ако нямаш конкретни наблюдения над подобна кола без чип, просто ще ти се стори, че хубаво ти върви твоята. При ръчката тази турбо дупка се усеща много по-силно и респективно момента на вкл на турбината, нещата далеч не са толкова плавни като при автомата. Една от причините да не искам автомат примерно, дори колата да върви по-малко се създава усещане за много по-добро ускорение :)

ПредишнаСледваща

Назад към E39