Пуши при пълна газ. Оправихме проблема.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Пуши при пълна газ. Оправихме проблема.
Значи това изпушване е много досадно. Подам ли пълна газ започва да пуши черно, не е някакъв силен пушек, ама си пуши и прави следа. Много мнения чух, че така си пушели дизелите, но не съм много съгласен с това. Има си някаква причина за пушенето и не мога да я разбера.
Ходих в Дару кар казаха че всичко е в нормите и няма проблеми. В супер дизел пак ми казаха същото, но допълниха че може да е от катализаторите.
Много ще съм благодарен ако някой, който се е сблъсквал с проблема ми обясни от какво се получава тоя грозен пушек да го е...
Колата е 530д, 193 магарета, автоматик.
Ходих в Дару кар казаха че всичко е в нормите и няма проблеми. В супер дизел пак ми казаха същото, но допълниха че може да е от катализаторите.
Много ще съм благодарен ако някой, който се е сблъсквал с проблема ми обясни от какво се получава тоя грозен пушек да го е...
Колата е 530д, 193 магарета, автоматик.
Последна промяна ja на 28 Авг 2010, 21:23, променена общо 1 път
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Re: Пуши при пълна газ. Не ми казвайте само, че е нормално.
Ами резни катализаторите 

- kotak
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525DA
- Мечтае да кара: E60 530XD
- Детайли за колата: Edition Lifestyle
ми да,катализаторите да заминават,със сигурност са чао.Моята изпушва,но само на кикдаун 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Нормално е да изпушва като я нагазиш но не да пуши постоянно при ръчка! 

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
Бе да ги махна, ама тоя от Дару каза да не ги пипам, че заминавала турбината... Сигурно ли е че е от тях?
А нови катализатори кач пара са?
По-скоро, освен от Дару и Камор има ли на друго място възможност да се купят?
А нови катализатори кач пара са?
По-скоро, освен от Дару и Камор има ли на друго място възможност да се купят?
- cls6666
- ентусиаст
-
- Кара: Е39 525 tds '97
- Мечтае да кара: CL65 AMG
- Детайли за колата: дизел
едва ли като махнеш катализаторите ще спре да пуши колега
в настроиките на DIS има различни видове настроики и една от тях е че има софтуерна регулировка за ''пушенето'' при пълна газ-тук говоря за моята 525 TDS-но при доста по модерен мотор като М57 предполагам че пак ще има
незнам дали съм го обяснил правилно ,но за м51 съм сигурен
нека се изкажат колегите с 530d и софт -тук се сещам за поне трима
в настроиките на DIS има различни видове настроики и една от тях е че има софтуерна регулировка за ''пушенето'' при пълна газ-тук говоря за моята 525 TDS-но при доста по модерен мотор като М57 предполагам че пак ще има
незнам дали съм го обяснил правилно ,но за м51 съм сигурен
нека се изкажат колегите с 530d и софт -тук се сещам за поне трима

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
кажи им на тия от дару да ти проверят налягане от турбината по време на движение..
гледано ли е?

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
А колата да има чип ? Нищо няма да ти стане на турбината ако махнеш катовете, даже ако са запушени и ги оставиш, ще я прецакаш.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Сваляш ЕГР-а и чистиш!
Сваляш колекторите и чистиш!
Сменяш въздушния филтър!
Сваляш дебитомера и чистиш (даже ти препоръчвам да го смениш, ако не е сменям последните 40-50к км.)
При мен след първите 2 няма грам пушек!
Сменяш въздушния филтър!
Сваляш дебитомера и чистиш (даже ти препоръчвам да го смениш, ако не е сменям последните 40-50к км.)
LUCIFER'S написа:кажи им на тия от дару да ти проверят налягане от турбината по време на движение..гледано ли е?
Аи гледаха и мериха цял ден. И казаха че всиако е ОК и да карам смело... Аз карам смело ама си пуши черно при ускорение.
eddy, няма чип колата или поне аз не съм слагал а и предполагам щяха да разберат в Дару или в Супер дизел ако имаше.
Я кажете сега как да действам, едно по едно защото май губя вяра в тези сервизи. Махам катализаторите първо, така ли. После турбото да проверя. Предполагам трябва да го свяла и да го занеса някъде на стенд или? За дючите съм склонен да им вярвам понеже и на двете места ми казаха едно и също.
И имаше някакъв AGR клапан, дали може от него да идва проблема?
Dimitroff написа:Сваляш ЕГР-а и чистиш!
Сменяш въздушния филтър!
Тъкмо пусках отговора и видях че си ми писал, колега.
Значи колекторите са чисто нови. Нови са и всички филтри.
За тоя АГР, ще го погледна утре и ще го почистя, но за дебитомера незнам, за ТДС-а купих нов беше около 600 лева, ако съм сигурен, че в него е проблема ще го сменя, но как да съм сигурен, като на диагностиката ми казаха че е ок?
Забравих да спомена, че смених и филтъра за картерните газове.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
И да махнеш катализатора - няма да спре да пуши според мен...
Черния пушек е знак за не добра горивна смес...какво отговаря за нея - основно въздушен филтър и дебитомер...в тази криза можеш да се уговориш за проба на дебитомер преди да купуваш...но нищо не ти пречи да почистиш първо твоя - ако има положителен ефект - тогава купувай друг.
ЕГР-а ми след като го смених с нов и изчистих всмукателния колектор + нов ф-тър картерни газове + нов въздушен - първа и втора - колкото и да я мачкам няма грам пушек! (вече 10к км.)
Черния пушек е знак за не добра горивна смес...какво отговаря за нея - основно въздушен филтър и дебитомер...в тази криза можеш да се уговориш за проба на дебитомер преди да купуваш...но нищо не ти пречи да почистиш първо твоя - ако има положителен ефект - тогава купувай друг.
ЕГР-а ми след като го смених с нов и изчистих всмукателния колектор + нов ф-тър картерни газове + нов въздушен - първа и втора - колкото и да я мачкам няма грам пушек! (вече 10к км.)
Dimitroff написа:И да махнеш катализатора - няма да спре да пуши според мен...
От къде взе нов АГР.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- eddy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 3.0H6 boxer AWD
Колите които имат чипове пушат винаги повече, просто се подава различна порция гориво и няма как да има толкова добро първоначално изгаряне. Не знам дали с диагностика се хваща чип, да кажат запознатите, аз имам чип, но пък си правя колата все на едно място и те знаят, че имам. Относно катализаторите, като се махнат се слагат подходящи резонансни гърнета. Понеже видях, че си от Сф мога да ти препоръчам "Палма" на Сливница с/у Шела. Арабески са, ама са едни от първите разбират и изкупуват катализатори, а пък и проверяват дали са запушени. Ако ги сменяш там, задължително пазарлък, могат да паднат спокойно в цената около 50-100лв, зависи от пазарлъка. С арабин винаги трябва да има пазарлък. Иначе колегата Димитров е прав за ЕГР и колектори, но те обикновенно се зацапват повече при предимно градско каране, при мен поне е така. Ако карам колата 1-2м само градско започва да пуши малко повече и като я изкарам на извънградско, после изчиства.
- naseto1969
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 d a
- Мечтае да кара: 535 d
- Детайли за колата: 525 d с чип
колега аз сам с 525д автоматик, искам да ти кажа че е сьщото като твоята, като я изрьчкам и пуши и няма оправия, имам и чип, . абе нека да вьрви пьк нека си пуши, то и аз пуша
.